HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Domracseva megtartotta első helyét, Fourcade furkálódott Cserezovval

2010.03.18. 19:16 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnapi nap Kontiolahtiban az üldözéses versenyeket rendezték meg, ezek közül a hölgyek kezdtek. A szombati sprintverseny végeredményének megfelelően a hölgyeknél a fehérorosz Domracseva indult elsőként az orosz Zajceva és a német Wilhelm előtt. Az éllovas az első lövészet után is a fehérorosz versenyző volt, ám utána már az összetett világkupa éllovasa, a német Neuner jött, aki a következő lövészetig megelőzte.

Ott is mindketten hibátlanok voltak, így a sorrend nem változott, de az első álló testhelyzetű lövészetig Neuner több mint húsz másodperces előnyre tett szert, azaz neki már egy büntetőkör is belefért volna ahhoz, hogy az élre álljon vissza.

Csakhogy kettőt is elrontott, de az volt a szerencséje, hogy Domracseva, valamint az őt beérő Zajceva és az ukrán Szemerenko is egyet hibázott, az ötödik helyen a német Hauswaldnak mind az öt lövése talált, így öten voltak öt másodpercen belül.

Ők öten együtt értek az utolsó lövészethez, s közülük csak Domracseva tudott hibátlan maradni, míg Zajceva kétszer is rontott. A fehérorosz így Neuner előtt 18 másodperces előnnyel vágott neki az utolsó két kilométernek. Ugyan a német fokozatosan faragott hátrányából, utolérni mér nem tudta, így Domracseva egy nappal első vk-sikere után a másodikat is begyűjtötte. A harmadik a német Hauswald lett.
 

SÍLÖVŐ-VK, KONTIOLAHTI (FINNORSZÁG) 
NŐI 10 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Darja Domracseva (fehérorosz) 31:32.6 (1)
2. Magdalena Neuner (német) +12.1 (3)
3. Simone Hauswald (német) +18.1 (1)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Magdalena Neuner (német) 719
2. Helena Jonsson (svéd) 687
3. Andrea Henkel (német) 652


A férfiak versenyében az orosz Cserezov indulhatott az élről, nyomában a norvég Svendsennel. Az első lövészethez már együtt érkeztek, ám ekkor az orosz kétszer rontott, így utóbbi egyedül ment tovább, több mint húsz másodperces előnnyel, amibe még egy büntetőkör is belefért.

A mögöttül lévők, mint a hernyók, 35-en jöttek egy csoportban (jóformán). Épphogy befejzte az egyik a loövészetet, már oda is ért a 30-csal mögötte induló.

Emil Hegle Svendsen a másodiknál kettőt is hibázott, a szerencséje az volt, hogy a közvetlen üldözők is ugyanennyiszer, így még csatlakozni tudott a második hullám hibátlanul lövő öt tagjához.

Harmadszorra azonban megint kettőt rontott, így végérvényesen leszakadt, s az első háromban így két francia – Martin Fourcade és Jay – valamint az olasz De Lorenzi haladt öt másodpercen belül. Őket Eder, és a harmadik francia, Beouf következett.

A futás során a francia Jay szakadt le, az utolsó lövészetnél pedig az olasz rontott egyet, így Fourcade mintegy húsz másodperces előnnyel vághatott neki az utolsó két és fél kilométernek. A francia így pályafutása első vk-győzelmét szerezte meg De Lorenzi és Jay előtt.

Az összetett világkupában a végül a hetedik helyen célba érő Svendsen tovább növelte előnyét az ezúttal csak 16. osztrák Sumann és a 21. orosz Usztjugov előtt.
 

FÉRFI 12.5 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Martin Fourcade (francia) 32:35.1 (1)
2. Christian De Lorenzi (olasz) +10.1 (1)
3. Vincent Jay (francia) +15.6 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 650
2. Christoph Sumann (osztrák) 629
3. Jevgenyij Usztjugov (orosz) 602

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr831850435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása