HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

A hóvihar segítette Vincent Jay-t az olimpiai aranyhoz

2010.02.15. 18:32 :: BBali06

A férfi sílövők is megkezdték szereplésüket Vancouverben a XXI. Téli Olimpián. A vasárnap este (helyi idő szerint délelőtt) megrendezett versenyen a norvégok és a németek számítottak esélyesnek, de a szél, az eső, és a hó közbeszólt.

photo

A még száraz időben rajtoló moldáv Pinzaru elég gyengén futott, így esélye sem volt még az üldözéses versenyben se bekerülni. Aztán elkezdtett esni az eső, és ekkora értek oda az első tizes versenyzői. Jakov Fak és Kelement Bauer hibátlan lövészet után vezettek, de jöt az igazi meglepetés, a hazai versenyző, Jean Phillipe Leguellec átvette a vezetést. Az első igazán nagy esélyes, Emil Hegle Svendsen hibázott egyszer, és ez majdnem a dobogós eredményébe került.

Hogy ez nem így lett, arról gondoskodott a felhőzet, ugyanis az eső hirtelen havazásra váltott, majd mire jöttek az esélyesek, már jóformán vihar kerekedett belőle. Az első indulók közül Fak és Jay még éppen befejezte a lövészetek a hóesés elején, és érkezett első lövészetére Ole Einar Björndalen. Az első korongot leszedte, a másodikkal és a harmadikal azonban meggyűlt a baja. A negyediket leszedte, az ötödiket viszont nem, így három (!) büntetőkört kellett futnia.

Az első lövészetben még hibátlan Tomasz Sikora a második lövészetnél elszállt (2 kör), ugyanígy tett Michael Greis (1 és 2 hiba), majd az összetett világkupában vezető Jevgenij Usztyugov. Az orosz az első lövészetben még hibátlan volt, de a másodikban kétszer rontott, így végül csak 17. lett.

A célban először Jakov Fak futott mértékadó időt, de a mögötte érkező Vincent Jay hamar megjavította, így átvette a vezetést. Emil Hegle Svendsen , aki második lövészeténél hibátlan maradt, befurakodott kettejük közé, így ő állt a másodk helyen, megelőzve Fakot. A hazaiak kedvence, leguellec a hatodik helyre érkezett meg. Hogy ők itt maradtak a  végén is, az a már említett hóviharnak volt köszönhető, hiszen az összes nagyágyú (kivéve Svendsen-t) ilyen időjárási körülmények közepette lőtt. photo

A húszba a végén még Christoph Stephan ért be, aki 19.lett. Az esélyesek közül Svendsen 2., Usztyugov 15., Björndalen 17., Greis 21., Martin Fourcade 35. lett. A legnagyobb negatív meglepetés azonban a testvére Simon Fourcade szereplése, aki négy lövőhibával a 71.lett, így még az ülözéses versenyt is kihagyja (az első 60 indul).

Érdekesség, hogy akik az első tízből indultak, a végén heten is az első tíz között végeztek. Kivétel a 7. helyezett Pavol Hurajt (14-es rajtszám), a 8. Björn Ferry (26-os) és a kilencedik helyen végzett Jeremy Teela (13-as)

Egy magyar részvevője is volt a sprintversenynek, Tagscherer Imre azonban minkét lövészetben kettőt hibázott, így négy hibaponttal zárt, ez a 80.helyre volt elég. Összesen 87. indultak, mivel a görög zászlót vivő Athanassziosz Tsakirisz visszalépett.

Ja, és a végére kisütött a nap is....

 VANCOUVER 2010
FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY 
  1. Vincent Jay (francia)24:07.8 (0)
  2. Emil Hegle Svendsen (norvég) +12.2 (1)
  3. Jakov Fak (horvát) +14.0 (0)
  4. Klemen Bauer (szlovén) +17.4 (1)
  5. Andrij Derizsemlja (ukrán) +40.7 (2)
  6. Jean Phillip Leguellec (kanadai) +49.8 (1)
... 
80. Tagscherer Imre (magyar)+4:31.0 (4)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr671760986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása