HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Lindsey Vonn 50. Vk-győzelmét szerezte Garmischban

2012.02.04. 22:12 :: repens

A farkasordító hideg sem törte szét a papírformát: Lindsey Vonn nyert lesiklásban Garmischban. Mögötte nagy meglepetésre a sérüléséből nemrég felépült Nadja Kamer zárt (talán kis előnyt jelentett a korai rajtszám), míg a dobogó 3. fokára az idény felfedezettje, Tina Weirather állhatott fel. Miklós Edit remek idővel, jó pár rutinos Vk-résztvevőt megelőzve a 41. helyen zárt.

Borzalmas hideg, -22°C fogadta a hölgyeket az alpesi sí Világkupa garmischi lesiklásán. Lám, van rosszabb is, mint amit az ajtón kilépve tapasztalhatunk... A zord körülmények ellenére 49 síző nevezett a mai versenyre, közülük utolsóként Miklós Edit startolhatott.

Johanna Schnarf indította a versenyt, szép íveken jött végig, csak a tempó volt kérdéses (16.). Aurélie Revillet sokkal gyorsabban kezdett, majd kisebb megingások után tovább növelte előnyét (7.). Nadja Kamer az edzéshez hasonlóan most is kiválóan síelte a felső szakaszt, a végére közel 9 tizedes előnnyel vette át a vezetést (2.). Lotte Smiseth Sejersted viszont nem jött olyan jól, mint az edzésen: a fiatal norvég egyszerűen lassú volt a felső részen (12.). Carolina Ruíz Castillo is a felső szakaszon gyűjtött be hatalmas hátrányt, a norvéggel ellentétben ő a pálya alsóbb részein sem találta meg a ritmust (27.). Fränzi Aufdenblatten is közel két másodpercet szedett össze már a második időmérő pontig (31.) - felvetődhetett a kérdés: Kamer volt ilyen remek, vagy változtak a körülmények? Andrea Fischbacher is követte a trendet, a felső szakaszon elszállt, majd később majdnem szó szerint is ezt tette - nagyot mentett (22.).

Marie Marchand-Arvier "megúszta" egy másodperccel a felső részt, utána pedig még vissza is hozott három tizedet - hogy a végére újra eladja (8.). Anja Pärson is egy másodpercről indított, utána viszont volt egy nagyon szélesre vett kanyar, amivel végképp elszállt (23.). Stacey Cook is a felső szakaszon gyűjtött be másfél másodpercet, a célig ebből visszahozott pár tizedet (9.). Anna Fenningernél is a megszokott képet láttuk: másfél másodperc hátrány felül, amit aztán tartott a végéig (13.). Viktoria Rebensburg 1,2 másodpercet kapott a felső részen, csak a pálya alján talált magára (21.). Gut felső ugratója rendezetlennek tűnt, ráadásul még a pálya alján is sokat vesztett. Elena Fanchini folyamatosan veszített, a mezőny végére érkezett, Marion Rolland viszont jó sízéssel zárta az első 15 induló sorát.

A szakági menők közül Julia Mancuso indulhatott elsőként, ő is úgy elszállt felül, mint a haja a tévéközvetítésben rendszeresített fotóján - 1,6 lett a vége. Lindsey Vonn megúszta hat tizedes hátránnyal a kritikus kezdőrészt, ezt aztán könnyedén visszahozta a pálya többi részén, és nyerte a versenyt. Daniela Merighetti hozta a tőle elvárhatót, Kamer mögé sorolt be. Elisabeth Görgl az olasszal versengett, néhány nagyobb rontás után tőle is elmaradt.

Tina Weirather remekül jött a kritikus felső részen, tartotta a lépést Vonnal, az alsó szakaszra elfogyott a lendület. Tina Maze már az edzéseken sem brillírozott, most élesben is bizonyította, hogy ez a lejtő nagyon nem ízlik neki. Maria Höfl-Riesch zárta az esélyesek sorát, jobban indult Vonnál, ezzel azonban el is fogyott a tudomány - a dobogóról is lecsúszott.

A reklámszünet után Stefanie Moser következett, a középmezőnybe érkezett (17.). Laurenne Ross ismét remekelt, az első 10 legvégére sorolt be (10.). Mariella Voglreiter esetén nehezen érthető, hogyan lehet még mindig a top-30-ban - ma is lefelé lógott ki a mezőnyből (44.). Ilka Štuhecnél is alábbhagyott az idény eleji forma, ma nem jött össze a pontszerzés (35.), a másik szlovén, Maruša Ferk viszont remek síeléssel a mezőny első felébe érkezett (15.). Alica McKennis lett a mai nap első kiesője, Lucia Recchia pedig tovább gyarapította a betlizők sorát (41.). AZ első 30 indulót Verena Stuffer zárta - épphogy lecsúszott a pontszerzésről (32.).

30-on túlról sikerült pontot gyűjtenie Marion Pellissier-nek (37-essel 18.), Veronique Hroneknek (47-essel 19.), a monacói Alexandra Colettinek (46-ossal 24.), Regina Madernek (38-assal 28.), Camilla Borsottinak (36-ossal 29.) és Marine Gauthier-nek (45-össel 30.).

Miklós Edit a 42. helyen végzett. Ez magában még nem mondana sokat, mégis minden dícséretet megérdemel Edit! 4,16 másodperccel maradt el a közel 2 perces pályán, olyan rutinos menőket előzött meg, mint Jessica Lindell-Vikarby, Margret Altacher, Kelly Vanderbeek, vagy a fentebb már említett Voglreiter. Magyar színekben versenyezve eddigi legjobb FIS-pontjait érte most el - csattanós választ adva az őt érthetetlenül ledegradáló sportadós szak(?)riporterhölgynek. (Kiváló szakértőnket, aki hozzáértését évek óta rendszeresen bizonyítja, ezúton is tájékoztatnánk, hogy Edit értelemszerűen eddig sem egyedül utazott versenyekre, hanem edzővel (ld. a képen), ráadásul pontszerzőként neki és 2 edzőnek minden költségét fizeti a FIS - sőt még vihetne magával 1 női versenyzőt is, csak sajnos jelenleg erre nincs megfelelő jelölt. Edit egyébként a legfrisebb világranglistán már a 118. helyen áll.)

Lindsey Vonn jubilált, 290. Világkupa-versenyén kereken 50. győzelmét szerezte - összességéban már 91-szer állhatott dobogón. Nadja Kamer 54. versenyén 4. alkalommal állhatott dobogóra - sérülése után botladozva tért vissza, kissé talán váratlanul tért vissza a pódiumra. Tina Weirather elképesztő idényt fut, továbbra sem lehet kilökni az élmezőnyből, 3. alkalommal állhatott dobogóra az ebben az idényben berobbant liechtensteini.

A verseny valamennyi hivatalos statisztikája itt letölthető!

Szólj hozzá!

Címkék: lesiklás alpesi sí alpesi sí világkupa 2011/2012

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr204066613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása