HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Björndalen vezetett, elesett, Svendsen nyert

2010.12.04. 21:10 :: BBali06

Az östersundi sílövő világkupa állomás a sprintversenyekkel folytatódott.A hölgyek pénteken egy 7,5 km-es versennyel folytatták szereplésüket. A verseny Kaisa Mäkäräinen győzelmével ért véget. photoA finn versenyző hibátlan lövészettel, 18.7 másodperces előnnyel nyerte meg a viadalt.

Mäkäräinen élete első világkupa-versenyén győzött. Korábban már öt alkalommal állt dobogón, győznie egyszer sem sikerült.A viadalt rendkívül nagy, -19 fokos hidegben tartották meg, többen fagyás elleni tapaszokkal az arcukon indultak el, akárcsak ma a fiúk. Tófalvi Éva az éppen az üldözéses versenyre jogosító utolsó helyen, a 60.helyen zárt.

VÉGEREDMÉNY:

1.Kaisa Makarainen (finn) 22:42.1 (0 löbőhiba)

2.Miriam Gössner (német) +18.7 mp (0)

3.Darja Domracseva (fehérorosz) +47.1 mp (1)

4.Tina Bachmann (német) +48.6 mp (1)

5.Helana Ekholm (svéd) +49.5 mp (0)

Női sprint, végeredmény

A férfiak 10 kilométeres sprintversenyével folytatódott a sílövő-világkupa. Az első lövészetnél Svendsen rontott egyet,ott a hibátlan Björndalen vezetett egy ideig (később a francia Martin Fourcade átvette tőle a vezetést), és miután a második lövészeténél sem hibázott, már úgy tűnt, hogy megszerzii pályafutása 93. világkupa-sikerét. Fél kilométerrel a vége előtt, az utolsó előtti mérőpontnál is 12 másodperc volt az előnye, így semmi nem akadályozhatta meg, hogy az öreg norvég nyerjen.

Svendsen a célban szinte ünnepeltett magát, olyan magabiztosan futott, Björndalennek ekkor még volt egy köre, amikor 17 másodperc volt az előnye, innen jött vissza 12-re Svendsen. photo

500 méterrel a cél előtt még mindig 7 másodperc volt Björndalen előnye. Csakhogy a pálya dimbes-dombos, és a célegyenes előtti utolsó lejtő meredek, amit Björndalen a rövid íven akart bevenni, de elesett, és nekiesett a reklámtáblának. Mire felállt (itt is majdnem elesett), továbbindult, és normál tempóba kapcsolt, már késő volt, a célban 3.9 másodperces hátránnyal ért célba.

A harmadik Martin Fourcade lett, azaz az első három sorrendje megegyezik a csütörtöki 20 km-es versenyével. A norvégok tartoltak, ötödik Tarjei Boe, hatodik Alexander Os lett. Anap meglepetése a tavaly még horvát színekben versenyző, most már szlovén Jakov Fak lett negyedik helyével.

A program vasárnap a hölgyek 10 és a férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódik Östersundban, ahol azzal az időkülönbséggel indulnak majd a versenyzők, amellyel a sprintversenyen célba értek.

VÉGEREDMÉNY:

1.Svendsen (norvég) 25:01.9 (1 lövőhiba)

2.Björndalen (norvég) +3.9 mp (0)

3.M.Fourcade (francia) +14.3 (0)

4.Fak (szlovén) +17.9 mp (0)

5.Boe (norvég) +22.6 mp (1)

Férfi, sprint, végeredmény

komment

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr652493449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása