HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Tovább tarolnak a norvégok a junior alpesi sí VB-n

2012.03.08. 14:48 :: repens

Tegnap a férfiak óriás-műlesiklásával folytatódott Roccarasóban az alpesi sí világbajnokság. A szervezők továbbra is keményen küzdenek a meleggel Közép-Itáliában, a gyorsan romló pálya ezúttal is fontos szerepet játszott. A norvégokat viszont semmi nem állíthatja meg, Henrik Kristoffersen nyerte a versenyt, Thomas Dressen és Žan Kranjec előtt.

Norvég kezdhette az első futamot, ám Aleksander Aamodt Kilde nem igazán élt a lehetőséggel. Előbb a 4-essel rajtoló svájci Gino Caviezel (3.) , majd a rutinos német, Stefan Luitz előzte meg (5.), 6-ossal pedig a francia Mathieu Faivre majd 3 tizedes előnnyel vette át a vezetést (2.). A szlovén Žan Kranjec 10-essel bejött Caviezel mögé (4.), majd 11-essel érkezett Henrik Kristoffersen - és 0,36 másodperces előnnyel nyerte a futamot. 15-össel még az osztrák Johannes Strolz volt képes bejönni az élbolyba, Luitz-cal azonos időt ért el (5.). Az olvadozó hó miatt magasabb rajtszámmal már nem nagyon lehetett jó eredményt elérni, ez viszont egyben azt is jelentette, alaposan felborulhat a sorrend a második futamban.

Fel is borult. A német Thomas Dressen áldhatja a szerencséjét, amiért ő szerezte meg a 30. helyet, hisz a szűz pályán egészen elképesztő különbséggel nyerte a második futamot - és egyetlen hely híján magát a versenyt is. Az egyre inkább olvadozó, kátyúsodó pályán mindenki csak szenvedett. Az első futam élmezőnyéből alaposan hátraesett Caviezel (18.) és Strolz (13.), hatalmasat lépett viszont előre pl. a német Alexander Schmid (holtversenyben 30. volt, 5. lett), az osztrák Niklas Köck (6.), a kanadai Trevor Philp (7.) vagy az amerikai Kiefer Christianson (9.).

Luitz csak Philp mögé érkezett (8.), Kranjec viszont alaposan megszorongatta Dressent is (3.). Faivre egyetlen századdal elmaradt a szlovéntől (3.), így már csak Kristoffersent kellett volna kiszurkolnia Dressennek. A norvég viszont nem hibázott: több mint 2 másodpercet leadott ugyan előnyéből, ám így is maradt még 0,75. (1.)

A magyar helyezetlenül zárták a napot, Kékesi Márton az első, Bujtás Csaba a második futam során esett ki, nem tudtak tehát megbirkózni az áldatlan körülményekkel.

 podio_gs_m.jpg

Henrik Kristoffersen Rälingen sízője, 1994 júliusában született. Az Európa Kupában már letette névjegyét, 16 versenyéből 2-t is megnyert, igaz, mindkettőt szlalomban. Óriásban viszont ez az első nagy sikere, korábban 107. volt a szakági ranglistán.

- „Az első futamnak mindenféle elvárás nélkül vágtam neki. A másodikban viszont már az aranyért síeltem. Tudtam, hogy a pálya nagyon egyenetlen, de elegendő előnyöm volt az első futamból, hogy ne kelljen túl sokat kockáztatnom. Így is mindent beleadtam. Mi, norvégok soha nem úgy jövünk az ilyen versenyekre, hogy a győzelem az elvárás, épp ezért tudunk különösebb nyomás nélkül síelni.”

A verseny végeredménye

férfi GS 2012.JPG

Nyúlfarknyi videó a versenyről

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí óriás műlesiklás alpesi sí junior vb 2011/2012

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr514297724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása