HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Zidek óriási hibája ellenére nyert, Svendsen lehajrázta Björndalent

2010.12.03. 20:10 :: BBali06

photoA hölgyek 15 km-es egyéni indítású versenyével megkezdődött szerdán a 2010/2011-es biatlon világkupa-szezon. A tavalyi bajnok Magdalena Neuner nem állt rajthoz a versenyen, ott volt viszont Anna Carin Olofsson, aki mostantól már Zidek néven versenyez.

A svéd versenyző a 4 lövészetből (fekvő, álló, fekvő, álló) egyet sem rontott, így simán nyerte volna a versenyt, ha az utolsó pillanatban nem hibázott voltna nagyot, így sokáig izgulnia kellett. Történt, hogy már a célegyesbe, a célvonal felé ment volna, de az ötödik körben, mikor már letudta a lövészetet, a lőtér felé ment volna, mire észbe kapott, 20-30 métert feleslegesen tette meg. Időveszteség, így izgulhatott.

A kétszer hibázó francia Marie Laure Brunet veszélyes volt rá, 25-28 mp volt a hátránya, de végül 8 másodperccel kikapott a célban a svédtől.

Zidek tehát jól kezdett, akárcsak Helena Ekholm (korábban Jonsson), aki harmadik lett, így a hölgyeknél egyelőre a svédek diktálják a tempót, de majd érkezik Neuner...

A hölgyeknek pénteken 7, 5 km-es sprintversenyt teljesítenek, szintén Östersundban.

Csütörtökön aztán a férfiak is megkezdték szereplésüket Östersundban. A címvédő Emil Hegle Svendsen rajthoz állt, akárcsak a sílövők megkoronázott királya, Ole Einar Björndalen, illetve a tavalyi egyéni verseny legjobbja, Christoph Sumann.

photoA versenyen 98-an álltak rajthoz, magyar versenyző nem volt a mezőnyben. A 4-essel rajtoló német Michael Greis már az első fekvő lövészetnél kettőt rontott, így hiába lett utána majdnem hibátlan lövőteljesítményű (plussz egy hiba) , csak a 11.lett.

Ami a nagyokat illeti: Svendsen kilencedikként, Björndalen 12.-ként rajtolt el, utóbbi az első három lövészetben hibátlan volt, míg Svendsen egyet rontott, így kapott egy büntetőpercet. Sőt! A futóteljesítménye is jobb volt az idősebbik norvégnak, így 1:19-cel vezetett a harmadik lövészet után. A negyedik (álló) lövészetre Svendsen érkezett előbb, adva volt a lehetőség, hogyha hibátlan, és Björndalen egyet ront, akár még nyerhet is. De egyet hibázott, így úgy tűnt, elúszot a számára a dolog. De nem!

Björndalen ugyanis kétszer is rontott meglepő módon, így 1:19-es előnye pillanatok alatt 7 másodpercre olvadt, izgalmasnak érkezett a hajrá. De végül nem lett az, ugyanis Svendsen a 4 km-es körön 2,5 km alatt a 7 másodperc hátrányból 10 máspodperces előnyét kovácsolt össze. A befutóra 19 mp előnnyel ért célba, és nyert.

A harmadk helyre a francia Martin Fourcade ért be. A nap meglepetése a norvég Tarjei Boe és a bolgár Krasimir Anev versenyezhet, előbbi 4. lett, utóbbi óriási meglepetésre 18.

ÉLCSOPORT, NŐK:

1.Zidek (svéd) 45:26.1 (0 lövőhiba)

2.Brunet (francia) +8.9 mp (2)

3.Ekholm (svéd) +42.7 mp (2)

Női gyéni, végeredmény, teljes lista

Férfiak: ÉLCSOPORT:

1.Svendsen (norvég) 55:07.7 (2)

2.Björndalen (norvég) +19.1 mp(2)

3.M.Fourcade (francia) +37.8 mp(1)

Férfi, egyéni

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr112491384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása