HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Nem sikerült a triplázás a német szánkósoknak

2010.02.18. 18:40 :: GeoCucc

 

Azt követően, hogy mind a férfi, mind a női egyéni számban német győzelem született, a germánok szeme előtt óhatalanul is ott lebegett a lehetőség, hogy a férfi párosban elért sikerükkel az összes lehetséges aranyérmet bezsákolják az országuk szánkósai. Nem is alaptalanul bíztak ebben, hiszen két végső győzelemre is esélyes csapatuk is akadt a Patric Leitner - Alexander Resch, illetve a André Florschütz - Torsten Wustlich kettősök személyében. A mesterhármas azonban nem valósult meg, és ebben oroszlánrészt vállaltak a Linger fivérek.

A 20 indulónak ezúttal az egyéni versenyeken megszokottal ellentétben csak két-két alkalommal kellett lecsúszniuk a sodrós pályán, és ezen két idő összeadása után alakult ki a végső sorrend. Biztonsági okokból a páros verseny rajthelyét is lejjebb helyezték, pontosan oda, ahonnan a női versenyzők indultak a tegnapi napon. Egy hajmeresztő balesetet azonban ennek ellenére is láthatott a nagyérdemű. Az első menetben az osztrák Schiegl testvérpár, Markus és Tobias mutatott be ijedtségre okot adó bukást a hírhedt 16-os kanyarban. Nem meglepő módon ez pont az a kanyar, ahol múlt pénteken Kumaritashvili tragikus kimenetelű esése történt. Az osztrák fiúk túl magasan fordultak be a nagy sebességű kanyarba, ahol a kormányzó Tobias hiába próbálta már korrigálni a szánkó útját, az felborult, és hasonló módon ütközött az ellenkező oldal falának, mint a szerencsétlenül járt grúz esetében. Talán éppen az azóta végzett módosításoknak volt köszönhető, hogy Schieglék sértetlenül megúszták az ütközést.

Az osztrák szurkolóknak nem csak versenyzőik épségének híre adott okot a boldogságra, hiszen eközben a már említett Linger fivérek mindkét futamot meggyőző fölénnyel nyerve megvédték 4 évvel ezelőtt szerzett címüket, és Ausztria első aranyérmét szereték az idei játékokon. A 27 és 28 éves párosnak elmondása szerint is nagy nyomás nehezedett a vállára annak köszönhetően, hogy uralkodó bajnokként érkeztek, és így mindenki győzelmet várt tőlük, de végül sikerrel vették az akadályt.

A második helyen is egy testvérpár, Andris és Juris Sic végzett Lettország képviseletében, hazájuk első érmét szerezve. Sicsék az első futamban szerzett második legjobb idejük után még elérhető közelségben álltak a dobogó tetejétől, ám a második menetben - annak ellenére, hogy hibátlan "kört" mentek - majdnem a harmadik helyre csúsztak a parádés időt teljesítő jobbik német párossal szemben. Leitner és Resch végül mindössze hét századmásodperc híjján maradtak le az ezüstéremről, ám a győztes Lingerékhez képest hátrányuk már három tized fölé rúgott. A másik német páros pedig az ötödik helyen végzett, és mindez azt jelentette, hogy egyiküknek sem sikerült megismételnie az egyéniben sziporkázó Felix Loch és Tatjana Hüfner teljesítményét, így nem történt triplázás sem, tehát mindhárom szánkós számban hazavinni az arany érmet, mint azt legutóbb 1998-ban Naganoban tették. Persze okuk a csalódottságra egy pillanatig sem lehet, a megszerezhető kilenc dobogós helyből öt így is az övék lett, így magasan a legsikeresebb nemzetként hagyhatták el Whistlert.

 

Helyezés Ország Versenyzőpárosok Összesítés Hátrány
1.              Ausztria Andreas Linger / Wolfgang Linger  1:22.705   
2.              Lettország Andris Sics / Juris Sics  1:22.969  +00:26
3.              Németország Patric Leitner / Alexander Resch  1:23.040  +00:33
4.              Olaszország Christian Oberstolz / Patrick Gruber  1:23.112  +00:40
5.              Németország André Florschütz / Torsten Wustlich  1:23.190  +00:48
6.              USA Christian Niccum / Dan Joye  1:23.291  +00:58

 

Az esemény részletes eredményei megtekinthetők az alábbi linken.

Ezzel a szánkó események befejeződtek, de ez az izgalmas, ám ugyanannyira veszélyes pálya még koránt sem búcsúzik az olimpiától, hiszen holnaptól ugyanitt a férfi és női szkeleton versenyzők csúsznak jégre.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia szánkó

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr601771222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása