HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Szlovák aranyéremmel indult a téli olimpia

2010.02.14. 12:00 :: BBali06

Elkezdődött a biatlonosoknak is a téli olimpia. Előtte engedjék meg, hogy visszapillantsunk az antholz-i, azaz az utolsó világkupa fordulóra. A női egyéni versenyt három német zárta az élen, tehát a teljes dobogót elfoglaltákk. Sorrendben Magdelena Neuner, Kati Wolhelm, Andrea Henkel. A sprintversenyt ismét Neuner nyerte, mögötte megint egy német, ráadásul az egyéniben harmadikként végző Henkel zárt, a dobogó legalsó fokára a francia Sandrine Bailly. Az üldözéses versenyben vitték magukkal az összeszedett hátrányt, így Neuner indult az első helyről, de őt letaszította Henkel, és megelőzte. Másodikként Neuner végzett, tehát a két német helyet cserélt. A harmadik helyet a meglepetésember, a norvég Ann Kristin Flatlandszerezte meg.

Az uraknál is ilyen versenyszámokat jegyzeztek, az egyéniben az ukrán Sergei Sednev nyert, aki életében először szerzett első helyet világkupa viadalon. A nagyok nem indultak,Svendsen és Björndalen el sem utazott Olaszországba. A sprintszámot Arnd Peiffer nyerte, hat másodperccel megelőzve az egy lövőhibával záró Dominik Landertingert. Tehát az osztrák gyorsan futott, de ez nem sífutás. Az üldözéses verseny az osztrák Daniel Mezotitsch nyerte meg, aki az ötödik helyről rajtolt, a második Peiffer, a harmadik Landertinger lett.

És elérkeztünk az Olimpiához, Vancouverbe. Első számként a hölgyek 7, 5 km-es sprintversenye következett.

A papírformának megfelelően a német Magdalena Neunernek volt a legjobb ideje az első, fekvő lövészet után, ám szokás szerint az álló lövészet során egyet elrontott. Ez a hiba pedig ezúttal nem fért bele, hiszen hárman is gyorsabbak voltak nála az álló lövészetnél.

Ráadásul a szlovák Anastasiya Kuzmina úgy volt jobb nála, hogy hozzá hasonlóan futott egy büntetőkört. A második lövészetet követően amúgy az orosz Anna Buligina állt az élen, de ő nem bírta a hajrát, s nemcsak Kuzmina és Neuner, hanem még a francia Marie Dorin is meg tudta előzni őt.

Miután már az összetett világkupában vezető svéd Helena Jonsson is elszállt – hiába lőtt jól, gyengén futott – egyre jobban kezdett érni a meglepetés, hiszen arra senki sem gondolt volna előzetesen, hogy szlovák aranyérmese lesz ennek a versenyszámnak.

Nem mellékesen északi szomszédunk első téli olimpiai aranyérmét szerezte az amúgy az oroszországi Tyumenben született 25 éves versenyzőnő, aki a tavalyi világbajnokságon a tömegrajtos versenyben lett ezüstérmes. Ezen kívül azonban csupán egyszer állhatott dobogóra világkupaversenyen. Ezek után az, hogy az ötödik helyen a kazah Elena Khrustaleva végzett, kisebb meglepetés.

A magyar származású, de román színekben induló Tófalvi Éva hiábtlan lövészettel lett a 14. Olyan versenyzőket előzött meg, mind a bekezdésben emlegetett Bailly, és a németeket, Henkel, Wilhelm, Hauswald.

Apropó, németek! Az említett három versenyző mindössze a 26.(Hauswald), 27.(Henkel) és a 30.(Wilhelm) helyen végzett. Az üldözéses versenyben nehéz lesz érmet szerezniük.

A sílövők vasárnap a férfi 10 km-es sprintversennyel folytatják, míg a hölgyek kedden a 10 km-es üldözőversenyen lesznek érdekeltek.

 VANCOUVER 2010

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Anastasiya Kuzmina

Szlovákia

19:55.6 (1)

2

Magdalena Neuner

Németország

+1.5 (1)

3

Marie Dorin

Franciaország

+ 10.9 (0)

4

Anna Buligina

Oroszország

+12.1 (0)

5

Jelena Hrusztaleva

Kazahsztán

+24.8 (0)

6

Marie Laure Brunet

Franciaország

+27.7 (0)

 


A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

 

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr561756902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása