HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Érdekesség: A szlovének összekeverték egykori honfitársaik zászlaját

2010.01.19. 12:14 :: GeoCucc

Nem mindennapi hibát vétettek a szlovén szervezők a hétvégi, Mariborban rendezett női műlesiklás megnyitója alkalmával. Ahogyan az lenni szokott, a verseny megkezdése előtt ünnepélyesen felvonultatták a résztvevő országok zászlaját, azonban a horvát sportolók fürkésző tekintetükkel hiába keresték nemzeti lobogójukat, helyette csak valami hasonlót találtak. Történt ugyanis, hogy egy érthetetlen tévedés folytán a horvát címert a szerbek trikolorjára illesztették rá, és ezt sorakoztatták fel az adria-parti állam tiszteletére.

Természetesen a baki kisebb felháborodást okozott az érintett, eddig sem hűvös vérmérsékletükről elhíresült balkáni országokban, amelyek nem is olyan régen még mind Jugoszlávia részét alkották, így bizonyára volt elég idejük egymás nemzeti színeinek, és azok sorrendjének tanulmányozására. Az államok között a különválás óta még mindig nem felhőtlen a kapcsolat, így természetesen azonnal felmerült a szándékosság kérdése. Az eset után a szlovén szervezők igyekeztek ezt cáfolni, és illedelmesen bocsánatot kértek. "Hiba történt a horvát zászlóval. Nagyon sajnáljuk, és elnézést kérünk mindenkitől Horvátországban. Nem szándékosan tettük" - állt a szóvivő nyilatkozatában.

A Horvát Sí Szövetség elnöke röviden, ám sokat mondóan próbálta lezárni az ügyet:

"Nagyon jó sportbéli kapcsolatban állunk a Szlovén Sí Szövetséggel. Hangsúlyozom, sportbéli kapcsolatban. Ez a szervezők hibája volt, és már bocsánatot kértek érte."

Ha a horvátok egyik versenyzője valamilyen csoda folytán a dobogón végzett volna, a zászlófelvonáskor fény derülhetett volna rá, vajon varrattak-e új zászlót a szervezők, erre azonban nem került sor, hiszen a kockások legjobb helyen végző sportolója, Nika Fleiss is csak a 24. helyen zárta az eseményt.

 

 

 

 

       

             Szerb zászló                                         Horvát zászló

 

 

 

 

 

 

 

          
                         A szlovének által kreált horvát zászló

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség alpesi sí

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr731684388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása