HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Osztrák jelszó északi összetettben: Van másik!

2010.12.22. 12:00 :: repens

Ausztriában, Ramsauban csaptak össze hétvégén az északi összetett legjobbjai a világkupában. A hazaiak nagy bánatára Felix Gottwald egy edzésbaleset miatt nem lehetett itt - végül mégse maradtak győzelem nélkül a sógorok. Mario Stecher ugyanis tarolt, szombaton hajszállal, vasárnap nagy fölénnyel nyerte a versenyt.

A ramsaui hétvége nagy hiányzója az osztrák veterán, Felix Gottwald volt. Az ok igen furcsa: ugróedzés közben bukott, és jobb lapockája megrepedt, így kényszerpihenőt írtak elő számára. Ilyen előzmények után aligha gondolta volna bárki is, hogy kettős osztrák sikerrel zárul a hétvége - dehát úgy látszik, ebben a szakágban is az az osztrák mottó, ami alpesi síben: mindig "van másik", ha a fő favorit ki is esik...

Szombaton a síugrás a norvég Espen Rian győzelmével ért véget - ennek ellenére nem nagyon kellett vele számolni, sífutásban percekre van az élmezőnytől. A németek örülhettek: Johannes Rydzek zárta a 2. helyen az ugrást, és végre Björn Kircheisennek is sikerült egy épkézláb repülést bemutatnia. Az amerikaiak is idény eleje óta vártak már egy elfogadható eredményre, ezt most Todd Lodwick szállította, Kircheisennel azonos eredménnyel vághatott neki a sífutásnak. Jason Lamy-Chappuis magához képest nem ugrott jót, így is 5. helyen zárt, megelőzve a legjobb osztrákot, Mario Stechert.

A sífutásban Rian előnye méterek alatt semmivé lett, szorosnak ígérkező verseny alakult ki. Lamy és Stecher hamar beérték a német-amerikai bolyt, és ötös élboly alakult ki (persze a leszakadó Rian nélkül). A boly egészen az utolsó néhány száz méterig együtt maradt, majd jött a véghajrá - és a nagy meglepetés. Lamy ugyanis totálisan elkészült az erejével, végül csak az 5. lett. Stecher és Kircheisen tudott ellépni a többiektől, és végül - talán a hazai szurkolók biztatásának is köszönhetően - Stecher centikkel a német előtt ért célba. Rydzek és Lodwick tisztes távolból egymással vívott külön harcot, ezt a német nyerte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap Stecher megkönnyítette saját dolgát: már az ugrórész után ő állt az élen. Ráadásképp a második helyet is osztrák szerezte meg, igaz, Bernhard Gruber azért joggal tarthatott a sífutástól. Rian ezúttal csak a 3. helyről kezdhetett el visszafelé lépegetni a futás során, a szombati élbolyból Rydzek 5. lett, Lamy 8., Lodwick 10., Kircheisen viszont elszállt az ugrás során.

A sífutás során egyetlen dolog maradt stabil és megingathatatlan: Stecher első helye. Mögötte azért elég nagyot változott a kép: Grubert hamar beérték, az olasz Alessandro Pittin és Rydzek nagyon megnyomta az elejét. Gruber ebben az egyre növekvő bolyban azért megragadt, miközben Stecher biztosan növelte előnyét, Pittinéket pedig szép lassan egyre többen beérték. Stecher a végén fél perces előnyről ki is engedhetett, magányosan bandukolt be a célba. Mögötte viszont hatalmas volt a tülekedés, végül a 20. helyről nagyot futó német Tino Edelmann sprintelt be a 2. helyre, honfitársa, a 7. helyről induló Eric Frenzel előtt. Lamy legalább a 4. helyet megszerezte, most nem fogyott el annyira a végére. Mögötte az így is jó hétvégét záró Rydzek, és a japán Vatabe Akito zárt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összetettben továbbra is Lamy vezet, Stecher feljött a második helyre. A mérsékelt hétvégét maga mögött tudó norvég Mikko Kokslien a 3., Gottwald az 5. helyre esett vissza.


 

Szólj hozzá!

Címkék: északi összetett

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr342528241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása