HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Ausztriába repült a síugróidény utolsó győzelme

2010.03.21. 22:00 :: repens

 

 

A sírepülő csapatversenyével zárult a síugrók idénye Szlovéniában, Planicán. Mivel az osztrákok az A-csapatukkal álltak rajthoz, a győztes személye nem lehetett kérdéses – nem is történt csoda, a sógorok győzelemmel vigasztalták magukat az egyéni versenyek Ammann-fölényéért.

Az első sorozatot követően még úgy tűnt, éles lehet a verseny, hisz a kitűnően ugró Anders Jacobsennek köszönhetően Norvégia állt az élen, sőt, Finnország és Lengyelország is megelőzte Ausztriát. A következő sorozatokban azonban érvényesült a papírforma, négy ugrás után már közel 40 pontos előnnyel vezettek a Schlierenzauer által vezetett osztrákok. A norvégek őrizték második helyüket, bár a finnek sem voltak messze tőlük. Lengyel, szlovén, cseh, német, olasz sorrendben fordult féltávnál a mezőny, a szabályok értelmében ők folytathatták a versenyt a második sorozatban. A 9. Oroszország és a 10. USA már csak kívülről szemlélte az újabb ugrásokat.

A második sorozatban nagyobb változások már nem történtek, az élen csak a különbségek nőttek. Zárásképp Schlierenzauer még 230 méter fölé ugrott, az osztrákok közel 100 pontos előnnyel zártak az élen. Tették ezt úgy, hogy a norvégok sem ugrottak gyengén, több mint 60 pontot vertek a 3. helyen záró finnekre. A lengyelek megőrizték 4. helyüket, míg a csehek és szlovének helyet cseréltek – ez utóbbi volt az egyetlen változás a félidőhöz képest.

Ausztria tehát győzelemmel zárta a síugróidényt – kérdés, mennyire gyógyír ez a Négysáncverseny kivételével a várakozásoktól elmaradó idényre nyugati szomszédunknál.

Planica (Szlovénia), Sírepülő csapatverseny

1. Ausztria (Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Martin Koch, Gregor Schlierenzauer)

1641,4

2. Norvégia (A. Jacobsen, A. Bardal, J. R. Evensen, B. E. Romøren)

1542,3

3. Finnország (J. Happonen, O. Muotka, M. Hautamäki, H. Olli)

1474,3

4. Lengyelország

1452,5

5. Csehország

1399,2

6. Szlovénia

1378,3

7. Németország

1332,9

8. Olaszország

1219,6

9. Oroszország

545,0

10. USA

462,2

Szólj hozzá!

Címkék: síugrás síugró világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr111857586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása