HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Szombatra halasztották a női szuper-kombinációt

2010.03.06. 00:29 :: Dave985

 

Múlt hétvégén befejeződtek a Téli Olimpiai Játékok alpesi síversenyei, kiosztották az érmeket, kit határtalan öröm, kit mérhetetlen csalódás ért, idő mégsem volt a túlzott örömködésre, mérgelődésre. A Világkupa krémjének rögtön át kellett esnie az akklimatizálódáson, ugyanis szerdán már edzéseken kellett bizonyítaniuk. Vancouver kétszeres ezüstérmese, Julia Mancuso viszont inkább a pihenésnek élt.
 
A helyszín Crans- Montana idén debütál a Világkupában, mégsem mondható tapasztalatlannak sportrendezvények terén. 1987-ben otthont adott már világbajnokságnak, ami leginkább két szempontból volt érdekes. Egyrészt Svájc soha előtte és azóta sem látott dominanciában uralkodott a 10 megszerezhető aranyéremből mindössze kettőt engedett át más ország képviselőinek (az NSZK-s Wörndl és Marc Girardelli), másrészt itt került fel a vb-k programjába a Szuper-G. Évente még egy nevezetes sporteseményt rendeznek, mégpedig a golfozók Omega European Masters versenyét. A mountainbikeosok körében is kedvelt helyszínnek számít.
 
Crans- Montana 1500 és 3000 méter között fekszik Svájc francia nyelvjárású területén, Wallis kantonban. Montánán kívül öt nagyobb (Chermignon, Icogne, Lens, Mollens, Randogne) és egy sor kisebb települést érint a turisták körében eltérő megítélésű síparadicsom. Ezek az általában 2-3000-es falvak síszezonban 60000-es városokká terebélyesednek. Éppen ezért sokan úgy vélik, kevés a pályainfrastruktúra ekkora emberáradat kiszolgálására, magyarán szűkös a tér, unalmas a környék. Aki érdeklődik a helyszín iránt, annak ezt a remek kis élménybeszámolót javallom átolvasásra.
 
 
Visszatérve magára a versenyekre. Az ilyenkor kötelező edzéseket minden gond nélkül, tervezett ütemben le tudták bonyolítani (előbb Marchand-Arvier, majd Görgl érte el a legjobb időt), péntekre viszont erősödött a szél, konkrétan reklámtáblákat borogatott, aminek következtében 11 órára halasztották az előzetesen 60 perccel korábbra tervezett lesikló futamot. A kezdési időpont aztán délre, majd 13, végül 14 órára került, de a szél csak nem akart lankadni, bár a késő délelőtti órákban leereszkedő ködfátyol legalább elillant. Így is mínusz 10 fok környékén mozgott a hőmérő higanyszála.
 
Utolsó időpontként 14:30-ot adták meg, miután akkor sem sikerült megrendezni a versenyt, a futam halasztása mellett döntöttek. Mivel a versenynaptár hátralévő része feszített tempóban lezajlik jövő hét végéig, a versenyigazgató úgy döntött, hogy a szuper-kombinációt a holnapi lesiklással közösen rendezik meg. A lesiklást követően szlalomban is összecsapnak tehát a hölgyek.

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí alpesi sí világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr61812909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása