HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

A tömegben Jevgenyij Usztyugov tudott nyerni 15 km-en

2010.02.22. 18:42 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfi sílövők Vancouverben a 15 km-es tömegrajtos versennyel folytatták szereplésüket. A világkupában az első 30 helyezett indul ebben a szakágban, itt viszont nem lett volna sportszerű azokat indítani, hiszen volt olyan aranyérmes, vagy ezüstrmes (Szergej Novikov például), akik messze nincsenek az első harmincban. Így az olimpia eddigi dobogósai (Vincent Jay, Emil Hegle Svendsen, Jakov Fak, Björn Ferry, Christoph Sumann, Ole Einar Björndalen és Szergej Novikov), a világkupa első 15 helyezettje azért ott volt. Mint például Michael Greis, Jevgenyij Usztyugov és a sokáig vezető amerikai Tim Burke.

A többi 13 hely az olimpián elért pontok száma alapján tevődött össze. Így indulhatott el a sprintszámban hatodik Jean Phillipe Leguellec is, a hazaiak nagy örömére. Az első körben Simon Eder diktálta a tempót, de mindenki majdnem egyszerre érkezett meg az első lövészetre, mely fekvő volt. Christoph Stephan egy kicsit lemaradt, de 10 másodpercen belül volt ő is.

Az első lövészetben 21-en hibátlanok tudtak maradni, a nagy esélyesek közül Ole Einar Björndalen azonban egyszer rontot,így rögtön 28 másodperces hátránnyal állt a 23.helyen. A vezető poziciót Simon Eder vette át, megelőzve az ukrán Derizemlját és a szlovák Pavol Hurajtot. Tehát két meglepetésember volt az első háromban.

A következő lövészetben Simon Eder hibátlan tudott maradni, pedig elég nagy iramot dikdált. Az ukrán azonban kétszer rontott, így huszon kívülre csúszott vissza. Helyét Emil Hegle Svendsen vette át a második helyen , aki az első körhöz hasonlóan hibátlan tutott maradni. Honfitársa, Björndalen azonban itt már kettőt rontott, így odalett az olimpiai érem, aranyról nem is beszélve....A 28.helyre esett vissza majdnem egy perc hátránnyal.

A harmadik körben Eder, Svendsen, Hurajt, Greis, Ferry, Novikov, Peiffer, Usztyugov és Burke alkotott egy kilences bolyt, ők haladtak az élbolyban. Eljött a harmadik lövészet, melyen Eder kétszer is hibázott, így nagyon visszaesett. A vezetést a hibátlanul, és igen gyorsan lövő szlovák Hurajt vette át, mögötte érkezett Ferry, Jay, Usztyugov és az egy lövőhibát már elkövető, de remekül futó Danuel Mezotitsch. Björndalen háromszor rontott (így már hatnál tartott), utolsó helyre esett vissza majdnem 2 perces hátránnyal...

Az utolsó lövészetre tehát öten érkeztek meg elsőként, de a Svendsen vezette üldözőboly nagy elánnal megérkezett a mezőny elejére. A leggyorsabban a hihetetlen tempóval lövő Hurajt és Usztyugov lőtt, ők ketten mehetett a győzelemért. Sumann, Jay és Martin Fourcade fért még az első ötbe, hogy ,,szép" legyen a vége, Björndalen itt rontott, egyet, így két helyet előrelépett, amit a végére a 27.helyre hozott fel, de szörnyű eremény ez tőle...

Az orosz menő nagyon gyorsan futott, és hamar lerázta az elfáradó Hurajtot, aki az erdőben még félhetett, hiszen érkezett Sumann, de ős is elfáradt, képtelen volt utolérni a 100-200 m-rel előtte haladó társát. Ő sem nyugodhatott meg, jött Martin Fourcade, aki hiába hibázott az utolsó lövészetnél egyet, nagyon jól futott, és úgy elment az osztrák mellett, mintha vonattal érkezne. A stadion előtt aztán a szlovákot is befogta, de Usztyugovot esélye sem volt, így az orosz megnyerte a 15 km-es tömegrajtos versenyt, a második a francia Martin Fourcade, míg a harmadik a szlovák Pavol Hurajt lett.

A férfiaknak pénteken a 4×6 km-es váltó zárja a téli olimpiát.

 VANCOUVER 2010
FÉRFI 15 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY  
1. Jevgenyij Usztjugov (orosz) 35:35.7 (0)
2. Martin Fourcade (francia) +10.5 (3)
3. Pavol Hurajt (szlovák) +16.6 (0)
4. Christoph Sumann (osztrák) +25.9 (1)
5. Daniel Mesotitsch (osztrák) +30.2 (3)
6. Ivan Cserezov (orosz) +33.5 (3)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

photo

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr531781646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása