HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

A gyönyörű Magdalena Neuner duplázott először biatlonban

2010.02.22. 20:51 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

A női sílövők Vancouverben a 12,5 km-es tömegrajtos versennyel folytatták szereplésüket. A világkupában az első 30 helyezett indul ebben a szakágban, itt viszont nem pont azok indultak, akik ott szerepeltek. Az olimpián az eddigi érmesek (Anastasia Kuzmina, Magdalena Neuner, Marie Dorin, Marie Laure Brunet, Darja Domracheva, Tora Berger, és Elena Khrustaleva) mellett a világkupa első 15 helyezettje volt ott. Persze akik nem voltak érmesek. Azaz például Helena Jonsson, a visszavonulni akaró Kati Wilhelm, és a tényleg visszavonuló Anna Carin Olofsson-Zidek. A többi 13 hely az olimpián elért pontok száma alapján tevődött össze.

Az első lövészetre egyszerre érkeztek meg, és Kati Wilhelm máris elszállt, 1 hibát vétett.

Az első lövészet után az orosz Szlepcova vezetésével egytucatnyian lógtak meg. Ő azonban négy társával együtt rontott a második lövészetnél, így heten maradtak az élbolyban. Wilhelm itt hármat rontott. Neuner egy hibával állt.

Az élen a német Hauswald haladt, aki meg is lépett a többiektől, akik az orosz Zajceva vezetésével próbálták utolérni. Így persze egy kicsit szétszakadt a mezőny, mert az orosszal csak a francia Brunet és a fehérorosz Domracsava tudta tartani a lépést. A többiek szinte szétszórva mentek egymás után.

Az első álló sorozatban azonban az éllovasok közül mindenki hibázott, így a második vonalból az orosz Medvedceva és a szlovén Gregorin lépett előre, mögöttük Zajceva és Brunet következett néhány másodperc hátránnyal.

Medvedceva az utolsó lövészetben sem hibázott (Gregorin igen), ám sokat várt a korongoknál, s így több jó futó is feljött a nyakára. Két német, az üldözéses verseny győztese, Magdalena Neuner és Simone Hauswald meg is előzte őt. Nagyon úgy festett, hogy kettős német siker születik, de Zajceva másképp gondolta, és a célegyesben lehajrázta Hauswaldot. Neuner már korábban ellépett tőle, így a német szépség már a második aranyérmét nyerte a 2010-es Olimpiát.
 

 VANCOUVER 2010
SÍLÖVÉSZET, NŐI 12.5 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY  
1. Magdalena Neuner (német) 35:19.6 (2)
2. Olga Zajceva (orosz) +5.5 (1)
3. Simone Hauswald (német) +7.3 (2)
4. Olga Medvedceva (orosz) +21.2 (0)
5. Teja Gregorin (szlovén) +29.4 (1)
6. Darja Domracsava (fehérorosz) +33.6 (1)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

photo

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr671782187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása