HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Wang bearanyozta a kínaiak napját, Knoch kiesett

2010.02.18. 17:13 :: SilverMike

Csütörtökön folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyások olimpiai programja is, ahol egy magyar versenyzőért, Knoch Viktorért is izgulhattunk.

Rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méter:

A pécsi születésű Viktor magyar idő szerint hajnali fél háromkor lépett a vancouveri pálya jegére, amikor (pontosabban egy futammal a hivatalos kezdés után) kezdetét vette az ezerméteres férfi short –track selejtezője. A húsz éves korcsolyázó mellé a kanadaiak egyik kedvence Francois Hamelin, a német származású Tyson Heung és a kazah Aoar Bekzhanov sorakozhatott fel. A csalódást keltő ezerötszázas derbi után Viktor erőteljesen kezdte a mai futamot, a német Heung azonban – Konch elmondása szerint – szabálytalanul előzte meg, így a torinói Olimpia egyik hőse az utolsó helyre esett vissza, ahonnan már nem volt visszaút. A négyes leggyengébbjét (Bekzhanov –ot) még leelőzte, az élen álló kettőst azonban már nem bírta befogni. Az 1:26:279-et futó Knoch legközelebb a jövő csütörtökön megrendezésre kerülő ötszáz méteres egyéni versenyben bizonyíthat.

„A német gyereknek nem volt helye, kilökött – óvhattunk volna talán. Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen” – kezdte bosszúsan Viktor.

„A sorsolást látva úgy gondoltam, tovább tudok lépni, csak jól kell helyezkedni, és utazni a kanadai mögött – ám ha a
bírók nem tesznek semmit a szabálytalankodók ellen, akkor nem tudok mit csinálni.” – folytatta Knock, aki később az ötszáz méteres megmérettetésre is kitért. - Addig van időm pihenni, majdnem egy héten át – kicsit regenerálódom, feldolgozom mindazt, ami történt. Az biztos, hogy ötszázon nagyon sok múlik a rajton, és még több a pályabeosztáson. Az a baj, hogy a Világkupákkal ellentétben itt nem az idő alapján dől el, ki hányas pályára kerül, hanem sorsolják: ha az egyes vagy a kettes pályára kerülök, azzal jó esélyem van bármelyik futamban, de például a négyesről már elég necces odakerülni.”

Rövidpályás gyorskorcsolya női 500 méter:

Sajnos Huszár Erika nélkül vette kezdetét az ötszáz méteres küzdelemsorozat, ugyanis a dinamikusnak tartott magyar versenyző még a hétvégén elbúcsúzott a küzdelmektől, amikor a nottinghami Elise Christie elütötte őt a továbbjutástól. A hajnali kettőkor lebonyolításra kerülő elődöntőkből a szám kínai címvédője Wang Meng, a hazai közönség által „beszurkolt” Marianne Saint Gelais, a tizenkilenc esztendős Arianna Fontana és a másik juharleveles Jessica Gregg jutott tovább, azaz Ők sorakozhattak fel a négy óra hét perckor induló nagydöntő rajtvonalára. A durván negyvenhárom másodpercig tartó versenyfutást (óriási fölénnyel) az 1985-ös születésű Weng nyerte, aki világrekordot érő köridővel tudta megvédeni aranyérmét. A második hely megszerzésért hatalmas csata dúlt Marianne Saint –Gelais és az olasz Arianna Fontana között. Az ezüstöt végül a kanadai szerezte meg, akinek honfitársa (Gregg) zárta a sort. Végezetül (csak az összehasonítás kedvéért) álljon itt a korábban már kieső Huszár Erika ideje: 44:537.

VÉGEREDMÉNY:

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Wang Meng

Kína

43:048

2

Marianne Saint – Gelais   

Kanada

43:707

3

Arianna Fontana

Olasz

43.804

4

Jessica Gregg

Kanada

44:204


A rövidpályás gyorskorcsolya „házi” éremtáblázata:

Hely

Ország

Arany

Ezüst

Bronz

Összesen

1

Dél – Korea

1

0

0

1

1

Kína

1

0

0

1

2

USA

0

1

1

2

3

Kanada

0

1

0

1

4

Olaszország

0

0

1

1


A lányok még mindig bíznak a pontszerzésben:

A háromezer méteres női váltóban tisztesen helytálló magyar csapat (Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea) a B döntőbe (az ötödik és a nyolcadik hely sorsát eldöntő „rájátszásba”) kerülés után is bízik még a pontszerzésben, igaz a korcsolyás hölgyek egy kicsit elkeseredetek az elődöntőben szerzett negyedik helyezést követően.

„Ez hihetetlen! – értékelt Darázs Rózsa a Nemzeti Sport tudósítójának. – Esküszöm, annyira gyors volt a tempó, hogy azt hittem, megőrülök. Az ellenfelek robbanásszerűen javulnak, nem is értem az egészet. Bevallom, lelombozott, amit tapasztaltam. Félelem nélkül mentem, mentünk, kockáztattunk, az elesés határán koriztunk, jó formában vagyunk, ennek ellenére brutálisan lemaradtunk. A B-döntőben bízom, mert ha abból indulok ki, hogy a másik csoportban az eredmények alapján a továbbjutás sem lett volna irreális, bármi megtörténhet." 

„Nem tudom, mi történt a váltóval – mondta Huszár Erika. – Mentünk ezerrel, hiába. Ötszáz méteren már az első kanyarban összeakadtam a koreai lánnyal, kiestem a ritmusból, rá is ment a futam. Nem adom, nem adjuk fel, viszont kell néhány óra a helyrebillenéshez."

„A váltónk nem jutott tovább, de az igazat megvallva, látva az egészen elképesztő ellenfeleket, nem is volt rá esély – nyilatkozta Telegdi Attila szövetségi kapitány. – Pedig a lányok mindent beleadtak, néha úgy éreztem, pont a nagy akarás miatt van, hogy lassabbak egy árnyalattal. Két-három másodperc a csapatban maradt, a B-döntőben jót futva semmi sem elképzelhetetlen. S ne feledjük: csak nyolc váltó harcolta ki a jogot a részvételre, mindössze három európai, azaz már itt lenni is hatalmas eredmény, rengetegen cserélnének most velünk. Erika és Viktor nem ment rosszul, optimista megközelítéssel bemelegített a folytatásra, mint ahogy Darázs Peti első körös továbbjutása is szép teljesítmény."

Az ominózus B döntőt Február 24-én rendezik.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia magyar sportolók short track

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr401771234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása