HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Svendsen ismét nyert, svéd hegemónia a hölgyeknél

2010.01.17. 13:42 :: BBali06

Szombaton tömegrajtos viadalokat rendeztek Németországban,a  férfiaknél 15 km, míg a hölgyeknél 12,5 km-es volt a táv.

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfiaknál az első két fekvő lövészet nem hozott túlságosan nagy különbségeket, féltávnál azonban egy kilences csoport el tudott szakadni a többiektől, amelynek két norvég (Björndalen, Svendsen), két német (Birnbacher, Peiffer) és két osztrák (Eder, Landertinger), valamint a francia Martin Fourcade, az amerikai Burke és az orosz Usztyugov volt a tagja.

Közülük az első álló lövészetnél a két osztrák, valamint Burke és Björndalen is hibázott, így öten maradtak az élbolyban. Közéjük Landertinger még vissza tudott zárkózni, ám Svendsen és Fourcade meg tudott lépni a tőlük. Az osztrák versenyző (az orosz Usztyugov kíséretében) aztán a szökevényeket is utolérte, így négyen érkeztek az utolsó lövészethez.

Közülük azonban egyedül Svendsen lőtt hibátlanul, így tizenöt másodperces előnyre tett szert a második csoporttal érkező német Peiffer előtt. A futásban Svendsenre már senki nem tudott veszélyes lenni, győzelméhez nem férhetett kétség, bár Usztyugov megpróbálta, a végén még ki is engedett egy kicsit, ám a második helyre az orosz Usztyugov jött fel, sőt Peiffert az osztrák Eder is megelőzte. Björndalennek ezúttal be kellett érnie a hatodik hellyel.

Az összetett világkupában továbbra is az orosz Usztyugov vezet. Svendsen feljött a második helyre, eggyel hátrébb szorítva a francia Simon Fourcade-ot.

 SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG)

FÉRFI 15 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY

 

1. Emil Hegle Svendsen (norvég)

39:19.5 (0)

2. Jevgenyij Usztyugov (orosz)

+5.1 (1)

3. Simon Eder (osztrák)

+9.9 (1)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA

 

1. Jevgenyij Usztyugov (orosz)

412

2. Emil Hegle Svendsen (norvég)

384

3. Simon Fourcade (francia)

368


A hölgyeknél a második lövészet után már jobban körvonalazódtak az esélyek: az élen az a fehérorosz Darja Domracseva állt, aki egy héttel korábban is vezetett, amikor rossz céltáblára kezdett el lőni. Persze szorosan a nyomában volt az egy héttel korábbi verseny győztese, a német Henkel és az összetett világkupa éllovasa, a svéd Helena Jonsson.

Az éllovasokat két német vette üldözőbe: a már kettőt is rontó Neuner, és az egyet hibázó Hauswald. Ők azonban a harmadik lövészetben is rontottak, mint ahogyan Domracseva is, így már csak Henkel és Jonsson volt az élen. 16 másodperccel egy újabb német, Kati Wilhelm, illetve a remekül futó Neuner előtt.

Az utolsó lövészetet Henkel két hibával zárta, míg Jonsson mérlege makulátlan maradt, így aztán 14 másodperces előnnyel távozott a lőállásból Hauswald előtt (Neuner és Wilhelm is hibázott), sőt a harmadik helyre egy újabb német, Beck jött fel. Az első hétben öten is voltak, de az élen egy svéd állt, és győzelmét nem is fenyegette veszély, sőt még növelte is előnyét.

Igazából már csak a harmadik helyért folyt nagy küzdelem: oda Neuner jött fel (öt büntetőkörrel a tarsolyában) a nyomában Wilhelmmel és Beckkel. Az első ötben tehát négy német volt, a győzelmet azonban elhalászták az orruk elől. Persze, ezt már megszokhatták, hiszen Ruhpoldingban mindhárom női számot a svédek nyerték.

SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG) 

NŐI 12.5 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY

 

1. Helena Jonsson (svéd)

40:58.7 (0)

2. Simone Hauswald (orosz)

+23.1 (2)

3. Magdalena Neuner (német)

+35.0 (5)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA

 

1. Helena Jonsson (svéd)

536

2. Anna Carin Olofsson (svéd)

435

3. Szvetlana Szlepcova (orosz)

357

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr561679228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása