HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Megszakadt Lamy nagy sorozata északi összetettben

2010.01.04. 19:52 :: repens

 

 

A hétvégén Kelet-Németországban, Oberhofban két versennyel folytatódott az északi összetett Világkupa-sorozat.  A francia éllovas, Lamy-Chappuis kifulladni látszik, ám előnye továbbra is tetemes. A szombati versenyen Hannu Manninen, a vasárnapin Johnny Spilane végzett az élen. Foghíjas volt a mezőny, hisz mind a japán (na, ez még nem lett volna olyan feltűnő...), mind a norvég csapat távol maradt Oberhoftól.

Szombaton megszakadt Jason Lamy óriási sorozata: a francia síző az idény eddigi valamennyi versenyhelyszínén győzelemmel mutatkozott be – most azonban kénytelen volt megelégedni a 3. hellyel. Pedig az élről vághatott neki a sífutásnak, és végig a közvetlen élbolyban is maradt. Nagy vetélytársa, a német Tino Edelmann a végén nem bírta a tempót, és visszaesett; nagyszerűen jött viszont előre az idénynyitó után kisebb szünetet tartó finn Hannu Manninen, és a 27-es rajtszámmal induló osztrák Felix Gottwald – végül nagyon szoros befutóban a finn nyert az osztrák és a francia előtt. Már ezen a napon is megvillant az amerikai Spillane, aki csak rossz hajrája miatt lett 4.

A vasárnap az idényben megszokottól jelentősen eltérő végkifejletet hozott. Az eddigiek során az volt a jellemző kép, hogy egy többtagú boly együtt halad a cél felé a sífutásban, és a végén a sprint dönt. Ezúttal azonban a verseny már szinte a sífutás indulásánál eldőlt, hisz az előző napon is nagyszerűen futó Spillane érte el a legjobb síugró-eredményt, a hozzá közel induló két finn, Koivuranta és Ryynänen pedig nem voltak képesek tartani vele a lépést. Az amerikai tehát meglépett, a tegnapi éllovas, Manninen sehol nem volt, a harc csak az ezüstéremért zajlott. Spillane a végén kiengedve is több mint fél perces előnnyel győzött, a második helyre az ezúttal is nagyot futó Gottwald, a harmadikra a német Björn Kircheisen érkezett be. Jason Lamy jóval előbbről indult náluk, de ez nem az ő hétvégéje volt, meg kellett elégednie a 4. hellyel.

Összetettben továbbra is Lamy vezet, sőt, még nőtt is az előnye, hisz Tino Edelmann borzalmas hétvégén van túl.

Szombat:

1. Hannu Manninen (finn)

27:38,6

2 .Felix Gottwald (osztrák)

+1,1

3. Jason Lamy Chappuis (francia)

+2,4

4. Johnny Spilane (USA)

+6,8

5. Björn Kircheisen (német)

+9,6

6. Pavel Churavy (cseh)

+17,3

 

Vasárnap:

1. Johnny Spilane (USA)

28:13,3

2 .Felix Gottwald (osztrák)

+30,8

3. Björn Kircheisen (német)

+39,1

4. Jason Lamy Chappuis (francia)

+41,6

5. Pavel Churavy (cseh)

+44,3

6. Mario Stecher (osztrák)

+58,2

 

 

Az északi összetett Világkupa állása (9 verseny után):

 1. Jason Lamy Chappuis (francia)

597 pont

2 .Tino Edelmann (német)

440 pont

3. Felix Gottwald (osztrák)

303 pont

4. Eric Frenzel (német)

292 pont

5. Anssi Koivuranta (finn)

288 pont

6. Björn Kircheisen (német)

280 pont

6. Hannu Manninen (finn)

280 pont

 

 

A Nemzetek Kupája állása (9 verseny után):

1. Németország

1339 pont

2. Ausztria

1165 pont

3. Finnország

874 pont

4. Norvégia

800 pont

5. Franciaország

777 pont

6. USA

659 pont

 

Folytatás hétvégén Olaszországban, Val di Fiemmében.

 

Visszatekintő:

Az idény eddigi történései

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló északi összetett

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr161646102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása