HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Köszöntő

2009.10.23. 15:22 :: Dave985

 

Köszöntünk mindenkit a Síparadicsomban!
 
 
Számos blog foglalkozik sport témájú cikkek gyártásával. Dögivel vannak focival, labdajátékokkal, Forma1-gyel foglalkozó tárhelyek, sőt, jégkorong is termékeny táptalajt biztosít a bloggereknek.
 
A téli sportokat – a hoki kivételével – azonban igencsak mostohán kezelik kis hazánkban. Részint érthető, elvégre távol állunk a hagyományos sínemzetektől, zömmel amatőr versenyzőink vannak csupán, ennek ellenére sok ezer lelkes megszállottja van a havas-jeges sportoknak, akár tevőleges hobbiként, akár tévénéző szurkolóként.
Hozzájuk, értük szól ez a blog! A szükségesnek vélt hiánypótláson túl törekszünk a minőségre. Nem tituláljuk magunkat ugyan szakértőnek, lelkes érdeklődőként azonban igyekszünk ügyelni a tárgyilagosságra, úgy, hogy közben a magánvéleményt sem öljük ki írásainkból. Többségünknek nincsen blogos tapasztalata, csupán fórumokon lófráltunk az elmúlt években, így a kezdeti pontatlanságokért, hiányosságokért előre elnézést kérünk, egyben bármilyen építő jellegű kritikát örömmel látunk.
 
 
 
 
A blog tematikája meglehetősen széles körű. Az alpesi és az északi sí (sífutás és síugrás), valamint a FIS-től független biatlon szerepel indulásunkkor a repertoárban. A későbbiekben azonban nem zárkózunk el a következő sportágaktól, egyszersmind várunk jelentkezőket, akik értenek valamicskét a következőkhöz:
 
- bob, szkeleton, szánkó
- curling
- gyorskorcsolya és short-track
- buckasí (freestyle), snowboard
 
A jégkoronggal elég oldal foglalkozik, a műkorcsolyát pedig nem kultiváljuk, nem igazán tekintjük sportnak, de amennyiben érkezne delikvens, s írna is róla, még csak-csak befogadnánk. :)
 
 
 
 
 
Kis csapatunk jelenleg négy főből tevődik össze, ám várjuk a további jelentkezőket. Akár állandó szerkesztőként, akár alkalmi cikkíróként!
 
 
 Dave985 (alpesi sí, férfi-női, hírek):
 
„Üdv, Dave vagyok! Megrögzött sportszerető, 24 esztendős netes kalandor, kit eddig elsősorban az F1-es fórumokról ismerhettek. Lassan két éve vezetem F1- blogomat, szerencsére kedvező fogadtatásban részesül, nem panaszkodom. A téli sportokat a 2002-es Salt Lakes City-ben rendezett olimpia után követem napi rendszerességgel, azt megelőzően szinte csak síugrást néztem. Manapság az alpesi szakág élvez nálam elsőbbséget, a svájci versenyzőkért szorítok, ha nevesítenem kell, akkor a még mindig csak 18 esztendős, ám sajnos az idei év nagy részét sérülés miatt kihagyni kényszerülő Lara Gut a kedvencem. Férfi vonalon Bode Millerért szorítok.
Repens-sel felváltva tudósítok az alpesi síversenyek aktuális futamairól, továbbá valamelyik hétköznapot ki fogom jelölni, amikor rendszeresen jelentkezem friss hírekkel.”
 
 
 
 
 
 
repens (alpesi sí, férfi- női):
 
„Üdv, repens vagyok. A legtöbb sportág érdekel (ám a pontozásos verseny vagy a szerencsejáték szerintem nem sport!). Az alpesi sít a délszláv televízióadásoknak köszönhetően ismertem meg, így a mai napig szurkolok a horvát versenyzőknek. A sí mellett a nagy kedvencek a (magyar) labdarúgás és a forma-1.”
 
BBali (biatlon):

„BBali vagyok, a téli sportok közül a biatlon és a sífutás a kedvencem, de a jégkorong a legjobb sportág, és a legnépszerűbb, ez egyértelmű. Plusz még a curling sem rossz, azt is nézem. A kedvenc nemzetem Norvégia, a kedvenc versenyzőm Emil Svendsen. Minden biatlonversenyt megnézek, ha tehetem élőben, de van amikor felvételről tudom csak megnézni.
 
hansenboy (síugrás):
 
„Üdvözlök minden kedves érdeklődőt, nézelődőt, vagy akár csak éppen idetévedt szörfözőt a blogon. Egy pár szót magamról: excentrikus exbölcsész (jelenleg gyógypedagógusnak tanul), a hétköznapokban irodásfiú, nem mellesleg pedig sportbolond. A 2 fő kedvenc a tenisz és a síugrás, itt értelemszerűen az utóbbi a fontos. E gyönyörű sportot idestova lassan 4 éve követem figyelemmel, és neki, valamint egy ehhez kapcsolódó indexes fórumtalinak köszönhetően jutottam el az Eurosport magyar "szentélyébe", valamint hallhattam élőben (bár csak telefonon keresztül) Walter bácsit. Igen, a Hofert ;) Személyesen még nem tettem tiszteletemet egyik VK, COC vagy nyári GP viadalon sem, de ami késik nem múlik. A kedvenceim pedig: ... majd kiderül :) Vagy nem ;) Bízok benne, hogy a közel- és remélhetőleg nem is olyan közeljövőben minél teljeskörűbben tájékoztathatlak titeket síugrás-ügyben, legyen szó akár eredményekről, hírekről, illetve tervben van néha-néha egy-egy mélyebb, elemzőbb cikk is.

 

 
sáfránynorbert (sífutás):

 

Robin vagyok, a sport és az írás szenvedélyem gyerekkorom óta kísért. Elsősorban a sportújságírás és a költészet vonz. Dave megkeresésére vendégeskedek itt, egyébként mindig is imádtam a téli sportokat, bár főként, a jégkorong, műkorcsolya kötött le leginkább.  Igyekszem a sífutás világából elhozni a híreket a síparadicsomba. Reméljük sikerül  ezeket az eldugott sportágakat közelebb hoznunk az olvasóinkhoz.

2 komment

Címkék: közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr861469920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeoCucc 2009.10.29. 14:13:49

Érdekes próbálkozás. Lassan jön a tél, és vele együtt nyilván majd az olvasók is, főleg ha nincs sok hasonló témájú, mindent átfogó oldal.
Engem a téli sportok közül egyedül a curling érdekel komolyabban, elsősorban lelkes olvasóként, de most, hogy megemlítetted, hogy hiánycikk a curling-író, mitagadás, átfutott az agyamon az alkalmi közreműködés gondolata.. :)

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.10.29. 19:46:04

@GeoCucc: Szia! Ha komolyan gondolod, megbeszélhetjük a a formula "belső fórumán". Privátban elérsz.
A curling előbb csodabogárként tűnt fel előttem, mostanra azonban - mondhatni - megkedveltem. Na jó, egy kicsit még mindig mosolyra áll szám széle, de azért érdeklődöm is iránta.:D

Szívesen várunk a csapatban! Előre szólok: tüzetes szabályismertetővel kell kezdened itteni működésed!:P
süti beállítások módosítása