HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Házon belül dőlhet el a világkupa

2010.12.01. 16:04 :: BBali06

Copyright IBU/Jerry KokeshNŐK:

December elsején a nők 15 km-es egyéni versenyével megkezdődik a 2010/2011-es biatlon világkupa a svédországi Östersundban. A tavalyi bajnok (idei...)Magdalena Neuner és a tavaly leszerepelt Andrea Henkel, illetve Kati Wilhelm lehet a nagy esélyes. Rajtuk kívül a svédektől Helena Jonsson futhat be az év végi világkupárt zajló versenyben.

A kategóriák közül a tömegrajtos verseny hozhat el természetesen váratlan eredményeket, gondoljunk Darja Domracsevára, vagy az oroszokra, Olga Zajcevára és Szletana Szlepcovára.

A sprintben Neuner szinte verhetetlen, ha jó napot fog ki, 15-20 másodpercet is verhet a másodikra, és akkor a tömény mezőnyről nem beszéltünk...

Az üldözéses verseny a sprint eredményei után adódik össze, az ott összeszedett hátrányok, besorolások alapján indulnak el, így Magdalena Nuner itt is esélyes.De nagyon.

Az egyéni versenyben viszont a svéd Anna Carin Olofsson-Zidek a címvédő, így a mai napon, ha tippelni kellene, rá tippelnénk.

A síparadicsom tippje az idei világkupa végeredményére: . 1. Neuner, 2. Jonsson, 3. Szlepcova

FÉRFIAK:


Copyright IBU/Christian ManzoniDecember 2-án, 17:20 perckor elindul a várva várt férfi biatlon világkupa, ami a nőkkel ellentétben eléggé megjósolható az év végi kupára. A norvégok itttarolhatnak, Ole Einar Bjoerndalen már be se kell mutatni, a norvég ászt példaképének tartó, és a rekordjait üldöző Emil Hegle Svendsen viszont sokak számára ismeretlen, bárazért már letett valamit az asztalra.

Címvédőként érkezik ugyanis a 2010/2011-es biatlon idényre. Ellenben Bjoerndalen csak 10.helyen végzett a tavalyi világkupán. Az ő párbajuk lehet az idei világkupa slágertémája.

A trónra, vagy legalábbis annak közelébe az osztrák Christoph Sumann, az oroszok közül Ivan Cserezov és Jevgenij Usztyugov (valamint ha összeszedi magát, Maxim Csudov), a németektől Michael Greis, míg a franciáktól a Fourcade testvérek, Martin és Simon érhet oda.

A csütörtöki napon 20 km-es egyéni versenyt rendeznek a férfiak közül, és mivel ez egy hosszú táv, Ole Einar Bjoerndalen a legnagyobb esélyes.

A síparadicsom tippje az idei világkupa végeredményére: 1.Svendsen, 2.Bjoerndalen, 3.Usztyugov

AZ ÖSTERSUNDI HÉTVÉGE PROGRAMJA (ÉLŐ KÖZVETÍÉS)

December 1. 16:20 Női egyéni 15 km (EUROSPORT)

December 2. 17:20 Férfi egyéni 20 km (EUROSPORT)

December 3. 17:20 Női sprint 7,5 km (EUROSPORT)

December 4. 14:15 Férfi sprint 10 km (EUROSPORT)

December 5. 11:30 Női üldözéses 10 km (EUROSPORT)

December 5. 14:15 Férfi üldözéses 12,5 km (EUROSPORT - 17:15-felvételről)

2 komment

Címkék: előzetes biatlon

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr532486276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBali06 2010.12.01. 16:09:57

Elég nehézkesen jött össze...

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.12.01. 16:21:01

@BBali06: Most értem haza, de ezek szerint megoldódott a probléma.:) Indul a biatlonos sorozat, ami egyben azt jelenti, itt a december. A mindenit, gyorsan eltelt ez az esztendő is!...
süti beállítások módosítása