HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Berecz Anna nyerte a magyar szervezésű FIS versenyt Innerkremsben

2010.03.16. 11:03 :: Zsuzsi4

Március 2. hetében zajlott Innerkremsben (Ausztria) a magyar szervezésű FIS verseny, melyet az idén először rendeztek meg. Mind a fiúknak, mind a lányoknak óriás műlesiklás futamok voltak – előzményként még januárban volt 2-2 szlalom verseny ugyancsak Innerkremsben. Az ilyen saját szervezésű versenyek általában arra hivatottak, hogy segítsenek a nemzeti versenyzőknek FIS pontszámot javítani egy ismertebb pályán, kevesebb ellenféllel – azaz nem túl magas rajtszámmal indulva. Ezt a januári szlalom versenyek esetében minden magyar jól ki is használta és jelentőset javított pontszámain, most azonban csak Berecz Anna tudta ezt megtenni.

A lányok versenyében Anna első nap 3. helyezést, második napon 1. helyezést ért el, és az eddigi 36-os FIS pontszámához viszonyítva 34 és 35 pontot szerzett, mellyel jó 1,5 ponttal fog előrébb kerülni legkedvesebb számában. Láthatóan Anna a szezon 2. felében kezd erőre kapni, és jobbnál-jobb eredményeket mutatni – reméljük, ezt április közepéig tudja folytatni és jobb eredményekkel zárni az idei szezont. A fiatalabb magyar női versenyző, Döme Zsófia - bár egy 7. és egy 2. helyezést ért, el, ami önmagában nagyon szép - mindkét versenyen kikapott Annától, és a pontjaihoz viszonyítva sem ment jól. Sajnos a fáradtság már látszott rajta az Országos Bajnokságon is. Zsófinak most lesz ideje pihenni és jól felkészülni a következő szezonra, hiszen ő az idén érettségizik, így most a tanulás lesz számára az elsődleges. Várhatóan ő a következő szezonban megint jelentőset fog előrelépni,
A lányok eredményei az alábbi linkeken érhetők el:
A fiúk mezőnye nagyobb is volt, és bár főleg ifi korú versenyzők jöttek el más országokból is, a verseny büntető pontja jobb volt, mint a lányoknál.  Az egyik nap 1. másik nap 2. helyezéssel végző Mario Karelly osztrák versenyző 18 évesen már többször indult gyors számokban Európa kupákon, így az osztrák mezőnyben is a legjobbak közé tartozik. Nem lenne nagy meglepetés, ha az ő nevével rövidesen találkoznánk a Világkupa futamokon.
A magyarok a mezőny 2. felében végeztek, közülük mindkét napon Farkas Norbert érte el a legjobb eredményt, a második napon kissé javítva is FIS pontszámán. Sajnos jelentősen nem tudta azonban kihasználni a hazai verseny előnyeit. Első napon 68 beérkezett versenyzőből 42., második napon 32. lett. Fél másodpercen múlott a 2. napon, hogy fordításba kerüljön, mellyel nagyot javíthatott volna pontjain. A többi magyar első napon sorrendben Bujtás Csaba, Petrovics Dániel, Hegyi Balázs és Szepesi Bertold lett. Közülük Hegyi Balázs volt az egyetlen, aki javított a versennyel pontjain, márpedig jelentősen. Balázs már az Országos bajnokságon is jelezte, hogy számolni kell vele. Bene Márton és Barta Csaba az első futamban kiesett.
2. napon Farkas Norbert után Petrovics Dániel lett a legjobb magyar, élete legjobb FIS pontszámát szerezve meg. Dani régóta végez komoly munkát, de nemzetközi versenyen nem nagyon indult, és eddig nem volt elég kiegyensúlyozott egy jobb eredmény eléréséhez, de mostanában többször is látszott, hogy a jövőben vele is számolni kell. Őt követte a sajnos már fáradtabban versenyző, az olimpiát is megjárt Bene Márton, majd a szlalom országos bajnok Szepesi Bertold, itt azonban a gyengébb számában nem tudott előbbre lépni.
A fiúk versenyei az alábbi linkeken elérhetők:
A válogatott csapat az idén együtt készült az osztrák Kurt Messner vezetésével – ő a tavalyi évben az osztrák lány Európa Kupa csapat vezetőedzője volt, amely a tavalyi ugyancsak nem túl fényes osztrák eredményességben az egyik legjobb volt. Mindegyik versenyző fejlődésében meglátszik az új edző munkája, bár a szezon jelentős része az olimpiai kvalifikációval telt, így nem teljesen szabadon döntöttek a versenyek helyéről és idejéről. A további fejlődés érdekében mindenképpen szükséges lenne ilyen kaliberű edző megszerzése a válogatott versenyzőkhöz, mely azonban komoly anyagi teherrel jár.  Az idén az olimpiai felkészülés okán a nemzetközi olimpiai bizottságtól is komolyabb támogatást sikerült szerezni, azonban jövőre ez sokkal nehezebb lesz.
A szakvezetők nagyon bíznak azonban abban, hogy a most még fiatal – részben ifi - férfiversenyzők is jelentőset léphetnek előre a FIS mezőnyben a következő szezonban, és a lányokéhoz hasonló jobb pontszámokat, eredményeket érhetnek el.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló alpesi sí magyar sportolók

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr81843436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása