HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Elmaradt Shani Davis duplázása. Kiesett a címvédő női aerialban!

2010.02.21. 12:28 :: Dave985

 

Szombaton a férfiak 1500 méteres versenyszámát rendezték meg gyorskorcsolyázásban. Az aranyérmet a holland Mark Tuitert szerezte meg az 1000 méteren aranyérmes amerikai Shani Davis és a norvég Havard Bökko előtt.
 
A következő beszámolót az NSO.hu-ról nyúltuk le!
 
Miután ebben a számban harminchét induló volt, így az orosz Lebegyev kénytelen volt egyedül futni. Persze így biztosan futamgyőztes lett, és ő adta az 1:52.09-es alapidőt. Aztán a második párban induló svéd Friberg gyorsan elvette az örömét, de ő is csak a negyedik párig vezetett, ekkor a dél-koreai Li Dzsong Vu kerek 1:49-es idővel állt az élre.

Őt a hetedik párban induló norvég Rukke váltotta, majd előbb jött a holland Kramer, illetve honfitársa, Kuipers, s a jégfelújításig utóbbi ideje volt a legjobb (1:46.76). Egy darabig utána is: újabb nyolc versenyző teljesítette a távot, mire a dél-koreai Mo Te Bum megjavította az idejét.

Ez előtt még a címvédő olasz Fabris is kapitulált, nem így az orosz Szkobrev, aki az egyik titkos esélyessel, a kanadai Morrisonnal indult együtt. Utóbbi nem bírta a hajrát, előbbi viszont öt századot faragva az élre állt, amikor már csak hatan voltak hátra.

A következő páros, a holland Tuitert és a norvég Bökko azonban jobbat ment nála. Előbbi 1:45.57-es ideje ráadásul új pályacsúcs is volt. Honfitársa, Groothuis és a korábbi olimpiai bajnok, az amerikai Hedrick nem is tudta felvenni vele a versenyt.

Már csak az 1000 méteren olimpiai bajnok, négy éve pedig ezen a távon ezüstérmes amerikai Davis és a hazaiak versenyzője, Makowsky volt hátra. Davis fél távnál még a hollandétól alig két tizeddel rosszabb időt ment, a végét azonban nem bírta, végül ismét csak második lett.
 
Ma női 1500 m-en folytatódnak a küzdelmek.
 
VÉGEREDMÉNY:

 

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Mark Tuitert

Hollandia

1:45,57

2

Shani Davis

USA

+ 0,53

3

Håvard Bøkko

Norvégia

+ 0,56

4

Ivan Szkobrev

Oroszország

+ 0,85

5

Mo Te Bum

Dél-Korea

+ 0,90

6

Chad Hedrick

USA

+ 1,12

 
....................................................................................................
 
Noha a síakrobaták női döntőjét február 24-én rendezik, mégis érdemes említést tenni a selejtezőről is. Az „aerial” szakágban, vagyis abban a versenyszámban, amiben egy magas ugratóról két-két ugrást mutatnak be a versenyzők, már egész biztosan nem lesz címvédés.
 
Kiesett ugyanis 16. helyen Evelyne Leu, a 33 éves, olimpián negyedszer induló svájci ugrását az első sorozatban még az ötödik legjobbnak (93,75 pont) ítélték, azonban a másodikban hibázott, így csak a 19. legjobb pontszámot (61,75) kapta, összesítésben pedig 155,50 ponttal pedig lehetetlen volt bekerülni a 12 továbbjutó közé. A selejtezőt egyébként a belorusz Allan Cuper nyerte, aki szintén negyedszerre olimpikon. Eddig mindössze 5 VK- elsőség szerepel neve mellett, s idén sem volt nagy formában (bár Lake Placidben azért nyerni tudott), ehhez képest nagyon magas 105,64 pontot kapott első ugrására, végül 195,76 ponttal végzett a selejtezős kör végén. Mint az várható volt, valamennyi kínai továbblépett, élükön a háromszoros világbajnok Nina Livel. Három amerikai, három ausztrál és még egy fehérorosz szerepel a döntős mezőnyben.

Szólj hozzá!

Címkék: freestyle sí gyorskorcsolya freestyle sí olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr391777833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása