HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Magdelena Neuner visszavágott Kuzminának, és nyert

2010.02.17. 19:44 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szombati sprintszám eredményei szerint a szlovák Kuzmina indult az élről, hiszen ő nyerte a versenyt, ám előnye mindössze két másodperc volt a német Magdalena Neunerrel szemben. A harmadik helyről a francia Dorin indult, aki meglepetésre lett harmadika  sprintszámnak. A többi német hátulról indult,Simone Hauswald a 26., Andrea Henkel a 27., míg Kati Wilhelm mindössze a 30.helyről indult.

Kuzmina és Neuner a fekvő lövészetben együtt maradt, de a szlovák hibázott egyet a második lövészetben. A német hölgy 23 másodperccel vezetett, míg a harmadik helyre Brunet jött fel (40 mp).

Neuner megtartotta 25 másodperces előnyét, de a harmadik, immár álló lövészetében rontott egyet. Szerencséjére a szlovák lány is, akire négy másodpercre feljött Brunet, aki hibátlan maradt Igaz, a francia hölgy lassabb futó, így Kuzmina a következő lövészetig megint faképnél hagyta.

Neunert már csak egy lövészet választotta el az aranyéremtől, és az utolsót megint elvétette, míg Kuzmina ezúttal hibátlan volt, így hat másodpercre feljött a németre. Neuner azonban a mezőny egyik legjobb futója, így garantálható volt az első olmipiai aranyérme. Neuner apait-anyait beleadott, s esélyt sem adott arra, hogy a szlovák lány utolérje. 1200 méteren majdnem tíz másodpercet vert rá, így végül simán zsebelte be az aranyat az ezüstérmes Kuzmina előtt.

A bronzot a végig hibátlan francia Brunet szerezte meg, a legjobb eredményt azonban a norvég Tora Berger produkálta, aki harmincharmadikként indulva az ötödik helyre jött fel, szintén hibátlanul teljesítve.

A világkupa-vezető Helena Jonsson a 14.helyen végzett, hátránya 1 perc 37 másodperc volt a végén.

photo

A csíkszeredai születésű, román színekben versenyző Tófalvi Éva tizennegyedikként, ötven másodperces hátránnyal vágott neki a távnak, s végül két büntetőkörrel, két perc és tíz másodperces hátránnyal ért célba tizenkilencedikként zárt.

 VANCOUVER 2010

SÍLÖVÉSZET, NŐI 10 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Magdalena Neuner (német) 30:16.0 (2)
2. Anastasia Kuzmina (szlovák) +12.3 (2)
3. Marie Laure Brunet (francia) +28.3 (0)
4. Anna Carin Olofsson-Zidek (svéd) +39.4 (1)
5. Tora Berger (norvég) +51.2 (0)
6. Anna Buligina (orosz) +52.1 (1)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr861767154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása