HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Vonn triplázott, Miklós nem

2012.12.03. 12:00 :: juglans

A vasárnapi szuper G versenyen sem változott semmi a női alpesi sízők mezőnyében. Lindsey Vonn ezúttal sem talált legyőzőre, a második helyre a szintén amerikai, Julia Mancuso, a harmadikra pedig az osztrák Anna Fenninger csúszott be. Miklós Editnek nem sikerült újabb pontokat szereznie.

1203kildow1.jpg

Szakadó hóesésben Nicole Hosp kezdhette meg a versenyt, a pálya közepén volt egy kisodródása, majd három kapuval később ismét besokalt, oldalára dőlt és kiesett. Stefanie Moser súlypontja az ugratónál került hátra, de korrigált, majd ugyanott, ahol honfitársa ő is kisodródott, de még befért a következő kanyarnál, végül célbaért (9). Francesca Marsaglia sebessége kevés volt, és bár nem hibázott nem tudta átvenni a vezetést (24). Marie Marchand-Arvier is a szokásos helyen került mélyre, ám számára ez egy korábbi túl közeli kapuvételből adódott (18). Marion Rollandnak is a sebességgel gyűlt meg a baja, a pálya alján mégis tudott faragni hátrányából, így honfitársa elé érkezett (16). Veronique Hronek ugyanott hibázott, ahol Hosp először, lecsúszott az ívről, megmentette menetét, de ez 3 kapujába telt (46). Leanne Smith is a megszokott helyen került mélyre, de a célban 6 századdal az élre állt (8). Elisabeth Görgl magasról, szép íveken fordult a kapukra (14), míg Jessica Lindell-Vikarby a pálya elején hibázgatott (22), ahogy Andrea Fischbachernek is ott sikerült 3 tizedes hátrányt összeszednie, amelyet csak növelni tudott a későbbiekban. (17)

1203fenninger.jpg

Egy kapuszerelést követően Fränzi Aufdenblatten jött, aki szintén a felső szakaszon volt késésben (19). Elena Curtoni a felső harmadban jött pazarul és talált valamit a többiekhez képest, 5 tizeddel síelt jobban, mint az élen álló amerikai, végül minimálissal, de elmaradt tőle (11). Lara Gut remekül jött végig a pályán, a sebessége megvolt, magasról vette a kapukat és átvette a vezetést (6). A már megszokott helyen hibázott Dominique Gisin is, elkaszálta az egyik zászlót a kezével, honfitársa mögé érkezett (7). Daniella Merighetti nem jutott sokáig, a felső részen vett nagyon kövérre egy ívet, amelyet követően már nem tudott korrigálni, az osztrák Anna Fenninger óriási iramban, nagyon dinamikusan, igaz kisebb hibákkal síelt (3). Julia Mancuso menete hiába nem volt annyira ritmusos, a pálya második részén háromnegyed másodpercet dolgozott le (2).

1203mankozo.jpg

A 300. VK-versenyét futó Maria Höfl-Rieschnek apróbb hibái voltak (5), Tina Weirather ott esett nagyot, ahol Merighetti is, a liechtensteini az oldalára dőlt, majd a hálóba csúszott, szerencsére nem történt komolyabb baja, saját lábán hagyta el az esés helyszínét. A közjátékot követően Tina Maze síelt le a hegyről, aki nagyon bekezdett, voltak is ívtévesztései, késései, bevállalós menetével 4 tizedes előnyből 2 tizedes hátrányt csinált (4). Lindsey Vonn ismét játszott egyet a mezőnnyel, először 3 tizedes előnyt eladott, majd vissza is hozott (1). Lassú volt és hibázott is sokat Fabienne Suter, a középmezőnyben foglalt helyet (10).

1203maze.jpg

Stefanie Köhle messze került a kapuktól (27), honfitársának Regina Sterznek is meggyűlt a pálya felső szakaszával a gondja, túl közel került az egyik kapuhoz, majdnem kiesett (21). Stuffer ugyanezt a hibát követte el, ennek következtében kibillent, szétcsúsztak a lábai, de leért (20). Lotte Smiseth Sejerstednek a megbillenés az ugratónál történt, kifordult, egy lábra érkezett, sebessége se volt tökéletes (26). Elena Fanchini zaklatott, hibákkal teletűzdelt menetével sokra nem vitte (30), ennél jobban jött Viktoria Rebensburg, aki a pálya alsó részén a már megszokott helyen sodrodott ki (12). Carolina Ruíz Castillo látványosat nem hibázott, sebessége viszont hiányzott (15), ahogy Laurenne Rossnak is, aki mindezt megtetézte két-három kapunál komoly késéssel is, mégis a spanyol elé érkezett (13).

A harmincon túliak közül Larisa Yurkiwnak sikerült a pontszerzés, 33-as rajtszámot viselve lett 25. helyezett. A legjobb helyet szerezte meg Nicole Schmidhofer, aki 44-essel lett 23., rajta kívül még két versenyző szerzett pontot: 28. lett Marie-Michele Gagnon, míg az elmúlt két napot a dobogó második fokán töltő Stacey Cook az utolsó előtti pontszerző helyet zsebelte be. Ami Miklós Editet illeti, ezúttal nem sikerült a pontszerzés. 54 versenyzőből a 44. helyet foglalta el, ám szégyenre semmi ok, nagyszerű hétvégét zárt.

1203dobogo.jpg

Pusztán a statisztika szerelmesei kedvéért szögezzük le: Lindsey Vonn már az 56. Világkupa-sikernél jár, mellyel végképp átvette az örökranglista második helyét a svájci Vreni Schneidertől. Még hat győzelem, s beéri a csúcstartó Annemarie Moser-Pröllt. Érdekesség, hogy kedvenc Lake Louise-i lejtőjén 14. alkalommal triumfált. Sokan - közte Dave kolléga - már-már Vonn formahanyatlásáról hadovált, s Maze esélyeit az egekbe emelte, nos, ehhez képest Vonn 87 ponttal követi a szlovén - egyelőre a harmadik helyről.

Julia Mancuso két TOP-10 helyezést követően idén először felállhatott a dobogóra, mindez pályafutása során harminckettedszer fordult elő vele.

Anna Fenninger jubilált, kereken a tizedik VK- pódiumnál tart, ebből a hetediket szerezte szuperóriás-műlesiklásban.

A hölgyek e hétvégén immáron Európában, a svájci Sankt Moritzban folytatják: pénteken szuper-kombináció, szombaton egy újabb Szuper-G, míg vasárnap óriás-műlesiklás szerepel a programban.

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí alpesi sí világkupa szuper g 2012/2013

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr34944771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása