HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Jansrud végre feltette a pontot az i-re Kvitfjellben

2012.03.04. 19:00 :: repens

Az elmúlt két nap nagy vesztese, Kjetil Jansrud harmadjára végre nyerni tudott Kvitfjellben a vasárnapi szuper-G-n. Az élete első győzelmét szerző norvég mögött ráadásul honfitársa, a szakági címért küzdő Aksel Lund Svindal zárt, tökéletessé téve ezzel a hazaiak napját. Beat Feuz sem bánkódhat, 3. helyével tovább nőtt az előnye összetettben. Kröll 4., Cuche 6. hellyel búcsúzott Kvitfjelltől.

-6°C, borús idő, szállingózó hó fogadta a sízőket a norvégiai Kvitfjellben, ahol a hétvége programja a második szuper-G-vel zárult. A pálya nyomvonalát egy francia edző jelölhette ki.

Az amerikai Andrew Weibrecht kezdhette a versenyt, eléggé kicsúszott egy-egy kanyarban, meg is billent, azért leért (23.). Yannick Bertrand követte, a pálya tetején jobb volt, a közepét kicsit ellazsálta, a célba így is előnnyel érkezett (20.). Robbie Dixon előnnyel érkezett a pálya alsó felére, ám egy balost nem tudott bevenni, ő lett az első búcsúzó. Silvan Zurbriggen végig lassabb volt Bertrand-nál, a végén szézadokkal még Weibrechttől is kikapott (26.). Werner Heelnek hasonlóan "remek" idénye van, mint Zurbriggennek, most azonban jó napot fogott ki, két tizeddel átvette a vezetést (17.).

Stephan Keppler elég bizonytalannak tűnt, mindenkitől el is maradt (33.). Matteo Marsaglia a felső szakaszon sokat kapott, a célig aztán egész szépen visszahozta (25.). Romed Baumann a középső szakaszon nagy késésbe került, itt vesztette el esélyét az igazán jó eredményre (21.). Újabb osztrák követte: Matthias Mayer a felső ugratónál eléggé oldalra szállt, később sem jött hibátlanul, így is 8 századdal átvette a vezetést (15.). Jan Hudec végig pár századra követte Mayert, a végén kapott többet (19.).

Joachim Puchner gond nélkül végigjött, nagy előnnyel átvette a vezetést (11.). Kjetil Jansrud nagy reményekkel vágott a mai versenynek, fél másodperces előnyt is szedett össze a felső részen. Az utolsó ellenőrző pontnál már 1,2 másodpercet mutatott az óra, a célban 1,42-t - ennél többet nem tehetett a győzelemért (1.). Erik Guay nem tudott mit kezdeni a norvég idejével, Puchnert azért néhány századdal verte (9.). Carlo Janka a mezőny aljával csatázott, különösebb hiba nélkül szedett be hatalmas hátrányt (27.). Christof Innerhofer után sokat porzott a hó, nála is óriásira nőtt a lemaradás (16.).

A szakági legjobbak sorát Adrien Théaux nyitotta, ám ő sem Jansruddal versengett, csak a követőbollyal - Puchnerrel azonos idővel ért célba (11.). Aksel Lund Svindal már nagyjából tartotta honfitársa tempóját, ám 2 tizeddel elmaradt tőle (2.). Klaus Kröll a középső részen elkövetett egy apró hibát - innentől kezdve talán kedvét is vesztette, 7 tizedes hátrány lett a vége (4.). Hannes Reichelt már a rajt utáni métereken is látványosan lassabb volt, végig is vitte ezt a tempót (8.).

Benjamin Raich eleinte hasonló részidőket produkált, mint Reichelt, a végén tőle is jócskán elmaradt (24.). Beat Feuz is jelentős hátrányt szedett be a középső rész tetejéig, aztán viszont remekül jött - végül 5 századdal kapott ki Svindaltól (3.). Didier Cuche 6 tizedet kapott felül, utána pedig nem tudott olyan jól jönni, mint honfitársa - csak Kröll mögé sorolt be (6.). Kjetil Jansrud pedig lassan kezdhetett ünnepelni - amit elvettek tőle a századok, a zárónapon végre visszakapta.

Didier Dèfago folytatta a versenyt a reklámszünet után, a középmezőnyt gyarapította (17.). Johan Clarey is jócskán elmaradt az élmezőnytől, 2 másodpercen kívülre került (22.). Andreas Romar nem kezdett rosszul, és most végre az utolsó szakaszt is jól bírta - másodpercen belülre érkezett (7.). Georg Streitberger remek kezdés után hibázgatott - több volt ebben (13.). Peter Fill számára nem sikerült jól ez a hétvége, a mostani szenvedős siklás után sem volt oka túlzott örömre (33.). Az osztrákok utolsó esélyei jöttek: Max Franz felül még Jansrudot szorongatta, aztán viszont túl kövér íveket vett - Cuche-t így is megverte (5.). Mario Scheiber viszont egy pillanatig nem veszélyeztette az élmezőnyt, pocsék ívekkel, majd eséssel tűnt csak ki. Tobias Grünenfelder zárta a top-30-at, alighanem honfitársai is csúnyán néztek volna rá, ha bravúrosan jön (és pontokat vesz el Feuz-tól) - nem is kellett ilyesmitől tartani (36.).

30-on túlról először Hans Olssont láthattuk, a pálya közepén volt egy kisebb megbillenése, így is előkelő helyre érkezett (10.). Thomas Mermillod Blondin közel sem volt ilyen remek (48.), majd Bernhard Graf menete sem szolgált épp az osztrákok díszére (30.). Marco Sullivan szélesre vett kanyar után körpályára próbált állni - megtapasztalhatta, hogy eldobja az embert a centrifugális erő... Florian Scheiber is alaposan lesodródott néhány helyen, majd tovább gyarapította a kiesők táborát. Jeffrey Frisch nagy hiba nélkül, ám talán nem elég frissen síelt (28.), Gauthier de Tessières viszont rajtszámához képest remek sízéssel szerzett újból pontot (14.). Natko Zrnčić-Dim hozta szokásos formáját, azaz pár tizeddel maradt le a pontszerzésről (37.), Thomas Biesemeyer tőle is jócskán elmaradt (43.). A szlovénok két reménysége, Bostjan Kline (40.) és Gasper Markič ezúttal egyformán lemaradt a pontszerzésről, utóbbi ki is esett. A német Andreas Sander menetét emiatt megszakították, azaz minden bizonnyal nagyot esett. Jó pár percet állt is a verseny.

Sander az 50-es rajtszám előtt indulhatott újra, ez sem zavarta meg, elcsípte a pillanatnyi utolsó pontszerző helyet (31.). Ambrosi Hoffmann 58-as rajtszámmal is képes volt Sanderrel azonos időt elérni, sokáig úgy tűnt, ezúttal 31 síző alkothatja a pontszerzők listáját (31.). A szervezők viszont a 60-as rajtszám előtt megszakították pár percre a versenyt, rendbetették a pályát, Dominik Paris pedig élt is a felkínált eséllyel (28.).

Kjetil Jansrud tegnapelőtt 3 századdal, tegnapelőtt 2 századdal maradt el élete első Világkupa-győzelmétől. Ma már nem volt pardon, 158. versenyén megszerezte élete első győzelmét, egyben 10. dobogóját a 26 éves norvég. Aksel Lund Svindal 290. versenyén 40. dobogójával járult hozzá a kettős norvég győzelemhez, Beat Feuz 67 verseny után 13 dobogónál jár.

A verseny részletes statisztikájáért kattints a linkre!

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí alpesi sí világkupa szuper g kvitfjell 2011/2012

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr794287950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása