HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Síugrás: Koch és Morgenstern örülhetett Harrachovban

2011.01.13. 19:00 :: GeoCucc


 

Hétvégén a csehországi Harrachovban rendezték a síugrók világkupa-sorozatát, ezúttal sírepülés volt a terítéken. Az első sorozatot az a Thomas Morgenstern nyerte, aki a legutóbb a négysáncversenyen is diadalmaskodott, az összetettben pedig tekintélyes előnnyel vezet. A világcsúcstartó norvég Romörent a kompenzációs pontoknak köszönhetően csak fél egységgel tudta felülmúlni. A legnagyobbat azonban az osztrák Martin Koch ugrotta, aki 211,5-ig jutott, de még a pillanatnyilag nyolcadik helyen álló Amman is tíz ponton belül volt az első helyezetthez képest.

Koch azonban a második sorozatban sem volt ügyetlen, s habár landolási pontjai nem voltak kiemelkedőek, 213 méteres ugrásával 20 pontos előnyre tett szert. Ezt követően a zsűri lejjebb vitte a rajthelyet, de az osztrák eredményére a megnövekedett kompenzációs pontok ellenére sem volt már senki igazán veszélyes. Ezzel Koch első világkupa sikerét könyvelte el.

Verseny statisztika - Harrachov 1.xls

A szombati verseny eredménye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap már nehezebb körülmények, folyamatosan változó szélirány mellett kellett helytállniuk (illetve -ugraniuk) a versenyzőknek. Az időjárás változását lekövetve a szervezők folyamatosan változtatgatták a starthely magasságát, így első ránézésre az eredmények is kissé átláthatatlanná váltak - aki megugrotta a tekintélyes 200 méteres távolságot, még egyáltalán nem érezhette magát biztonságban a tabella élmezőnyében.

A hazai színekben indulo Roman Koudelka is ennek az áldozatává vált; két ugrása összeadva 419,5 métert tett ki, amivel magasan verte volna a mezőnyt, a kompenzáció miatt azonban még ez is mindössze a harmadik helyre volt elég számára az összesítésben. Ez azonban nem valószínű, hogy letörte volna a kedvét, hiszen így is pályafutása legjobb eredményét érte el azzal, hogy elsőízben állhatott fel a dobogóra.

Az első két helyen mondhatni papírforma született, Morgenstern két, a körülményekhez képest nagyszerű ugrással végül az élen zárt, nyomában az összetettben is második helyre felzárkózó Ammannal. Morgensternnek a szezonban ez már a hetedik világkupa győzelmét jelentette, amivel már több mint 400 pontra növelte előnyét a tabellán.

Verseny statisztika - Harrachov 2.xls

A vasárnapi verseny eredménye:

 

 

 

 

 

 

 


 

...és mindezek után az összetett állása:

Szólj hozzá!

Címkék: síugrás

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr552581800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása