HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Makarainen hibátlanul nyert;Björndalen bírta jobban idegekkel

2010.12.10. 17:41 :: BBali06

Az Östersundban zajló biatlon világkupa utolsó napján (vasárnap) a hökgyeknél, és az uraknál is üldözőversenyre került sor. Olyan különbséggel indultak egymás után, ahogyan szombaton, a sprintversenyben célba értek.

NŐK

photoKaisa Mäkäräinen győzelmével ért véget a női 10 kilométeres üldözéses világkupaverseny Östersundban. A finn versenyző a pénteki sprintverseny után második győzelmét szerezte meg Svédországban, és ezzel átvette a vezetést az összetett világkupában.

Mäkäräinen a pénteki viadalon 19 másodpercet vert a német Gössnerre, így a szabályok szerint ekkora előnnyel vághatott a távnak. A finn végig hibátlan tudott maradni, így a különbség végül tetemesre hízott. G

össner sorozatosan rontott, hibái ellenére azonban második tudott maradni. Az utolsó lövészetben visszaesett a svéd duó alkotta csoportba, ahol Zidek és Helena Ekholm volt található. Ekholm nem bírta, így megeleégedett a negyedik hellyel, Ekholm megpróbálta, de ne

m sikerült a korábban sífutóversenyeken induló németet megelőznie, így Mäkäräinen, Gössner, Ekholm lett az első három.

VÉGEREDMÉNY:

1.Mäkäräinen (finn) 31:57.1 (0 lövőhiba)

2.Gössner (német) +1:25.3 (3)

3.Ekholm (svéd) +1:41.5 (2)

4.Zidek (svéd) +1:48.2 (1)

5.Valj Semerenko (ukrán) +1:58.5 (1)

Női üldözéses, végeredmény

FÉRFIAK:

photoEmil Hegle Svendsen és Ole Einar Björndalen között az emlékezetes bukás miatt 4 másodperc volt a különbség, és ahogy várható volt, össze is ,,értek", és együtt futottak mindaddig, amelyik valamikor többet nem hibáz. Az első két lövészetben hibátlanok maradtak, ekkor már 50 mp volt az előnyük a harmadikkal szemben. A harmadik lövészetben egyet-egyet rontottak, de így is együtt értek ki, Svendsen vezetett 1 szekundummal.

Az utolsó lövészetben azonban Svendsen kétszer is hibázott, az utolsó táblánál remegett meg a keze, míg Björndalen csak egyszer, így Ole Einar Björndalen győzelmével ért véget a férfiak üldözéses világkupa-versenye. Björndalennek ez volt a 93. vk-verseny-diadala (92 sílövészet, 1 sífutás).

Svendsen: ,,Ma éreztem magam a legjobb erőben, annak ellenére, hogy nem nyertem. A legjobban az utolsó hibám fáj, ez a győzelmembe került. "

VÉGEREDMÉNY:

1.Björndalen (norvég) 35:47.7 (2 lövőhiba)

2.Svendsen (norvég) +26.2 mp (3)

3.Fak (szlovén) +1:00.7 (3)

4.Boe (norvég) +1:05.4 (4)

5.M.Fourcade (francia) +1:38.2 (4)

Férfi üldözéses, végeredmény

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr382507226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása