HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Északi összetett: Kokslien nagy hétvégéje, de Lamy örök

2010.12.09. 09:37 :: repens

Az északi összetett Világkupa Norvégiában, Lillehammerben folytatódott. A hazai pályán síelő Mikko Kokslien élete legjobb hétvégéjén van túl, a francia Jason Lamy-Chappuis hozta a megszokott formáját - kettejükről szólt a hétvége. 

Az első versenynapon, december 4-én a franciák alaposan bekezdtek síugrásban. Nagy meglepetésre azonban a címvédő Jason Lamy "csak" 3. helyről várhatta a sífutást, az ugrórészt François Braud nyerte. A két gall közé az osztrák Bernhard Gruber ékelődött be, a német Eric Frenzel 4, a finn Janne Ryynänen 5. helyen zárt. A mezőny elején jobbára ugróspecialisták végeztek - leszámítva persze Lamyt és Frenzelt. A jobb sífutók közül önmagához képest kiválót ugrott a norvég Mikko Koklsien (16.), hozta szokásos gyenge ugróformáját az osztrák Felix Gottwald (32.), és továbbra is teljességgel formán kívül ugrott a norvég Magnus Moan (45.). A finn Hannu Manninen gyengén sikerült kuusamói hétvégéje után Lillehammerbe el sem utazott.

Sífutásban tehát Lamy és Frenzel tűnt a két nagy esélyesnek - azonban sem a francia, sem a német nem futott igazán jól. Kokslien annál inkább - nemcsak beérte az elfáradó Lamyt, de el is tudott lépni tőle, és végül magabiztosan nyerte a versenyt, megszerezve élete első Világkupa-győzelmét. Az elfáradni látszó Lamy a végére összekapta magát, és befutott a 2. helyre, az ismét hatalmasat futó Gottwaldnak így a 3. hely jutott. A 4. helyen a szintén kiválóan futó német Tino Edelmann végzett - Frenzel futását jól jellemzi, hogy honfitársa meg tudta előzni. Az élről induló Braud alaposan visszaesve a 20. helyen zárt, Moan a 26. helyre tudott előrelépni, legalább pontot szerzett...

 

A második versenynapon, december 5-én Lamy már nem adta ki kezéből a síugrórész első helyét. Frenzel is tartotta jó ugróformáját, ő zárt a 2. helyen, majd három ugróspecialista következett: a norvég Gudmund Storlien, és az előző napon is jól ugró Janne Ryynänen és François Braud. Kokslien újra biztató helyről várta a folytatást (20.), Gottwald ismét szinte lehetetlenné tette saját dolgát (36.). Moan végre összehozott egy elfogadható ugrást (29.), az amerikai Bill Demong azonban újabb pontnélküli versenyt zárt.

Sífutásban Lamy mostmár jobban gazdálkodott előnyével: tartalékolt, de csak annyira, hogy biztonságos előnye maradjon a végére is, és végig magányosan síelve megszerezte a győzelmet. Frenzel nemcsak a franciát nem tudta megközelíteni, de 2. helyét sem sikerült megtartania, végül csak 6. lett. Kokslien nagyot hajrázva szerezte meg a 2. helyet, Gottwald hiába ért fel ebbe a bolyba, a felzárkózás túl sok erejét elvette (4.), végül még honfitársa, Mario Stecher is megelőzte (3.). Remekelt a svájci Seppi Hurschler - nem megszokott északi összetettben a svájci 5. hely mostanság. Moan túlságosan gyorsan kezdett, a végére kipukkadva a 10. helyen ért célba.


Szólj hozzá!

Címkék: északi összetett

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr482503807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása