HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Domracseva és Cserezov nyert a sprint számokban

2010.03.13. 20:24 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A biatlon világkupa már pénteken elkezdődött a vegyes váltóval, amit annyira érdemes megjegyezni, hogy két női versenző után két férfi versenyző következett. A hölgyek a fehéroroszok kezdtek a legjobban, mögöttük a lengyelek és a norvégok jöttek, a németek és az oroszok kicsit hátrébb váltottak.

Tomas Sikora, a harmadik lengyel ember azonban szakadt puskával kénytelen volt feladni a viadalt, mely a norvágok sikerével zárult, megelőzve a németeket, és a végén az oroszokat (Csudov büntetőkört futott) megelőző olaszokat.

Szombaton a sprintversenyeket rendezték, ahol nem volt ott Ole Einar Björndalen. A hölgyek kezdtek, az első, fekvő lövészetet követően az összetett világkupa éllovasa, a német Neuner volt a leggyorsabb, tíz másodperccel megelőzve az ukrán Valj Szemerenkót.

A kétszeres olimpiai bajnok német azonban a második lövészetében kétszer is rontott, és a hetedik helyre esett vissza. A második lövészet után így a fehérorosz Domracseva vette át a vezetést, egy másodperccel az orosz Zajceva, illetve három és féllel Szemerenko és a német Wilhelm előtt.

Az eddig inkább fatális hibáiról elhíresült Domracseva – hol állva lőtt a fekvő lövészetben, hol más céltáblájára kezdett tüzelni vezető pozícióból – ezúttal nem hibázott a hajrában sem, élete első világkupa sikerét könyvelhette el a fehérorosz.

A harmadik pozícióba végül Wilhelm érkezett be, aki az utolsó két és fél kilométeren 8.6 másodpercet vert Szemerenkóra. A világkupa éllovasai közül Neuner végül az ötödik lett, míg a svéd Jonsson a kilencedik helyen zárt.
 

 SÍLÖVŐ-VK, KONTIOLAHTI (FINNORSZÁG)
NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY  
1. Darja Domracseva (fehérorosz) 21:17.5 (0)
2. Olga Zajceva (orosz) +8.4 (0)
3. Kati Wilhelm (német) +13.5 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Magdalena Neuner (német) 665
2. Helena Jonsson (svéd) 655
3. Andrea Henkel (német) 618

A férfiak versenyében az első lövészet után a kétszeres olimpiai bajnok norvég Svendsen állt az élen, némi meglepetésre a kanadai Leguellec és az olasz De Lorenzi volt ekkor a második és a harmadik.

Az olasz és a kanadai azonban az álló lövészeténél rontott, így mindketten visszaestek – nem így Svendsen, aki a második sorozatát is hibátlanul teljesítette, és így 5.4 másodperccel előzte meg az orosz Cserezovot.
Az utolsó körben Cserezov ledolgozott hátrányból, sőt, 3,4 mp előnyre tett szert az ellenörzőkapunál. Svendsen nem bírta a végét, és így az orosz nyert.  A harmadik helyen két hibája ellenére is a francia Martin Fourcade végzett.

Az összetett világkupában második helyével Svendsen vette át a vezetést, miután az eddigi éllovas orosz Usztyugov csak a huszonnyolcadik helyig jutott ezúttal, sőt az utóbbit még az osztrák Sumann is megelőzte, mivel ő az ötödik helyen zárt.

A száztíz induló között két magyar is volt. Tagscherer Imre 83-as rajtszámmal indult, és az első lövészet után – amikor háromszor is rontott – , a második lövészethez érkezett, amikor feladta a versenyt. Gombos Károly 97-es rajtszámmal vágott neki a távnak és mindössze két lövőhibát vétett, de így is csak a 105. lett.

FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY  
1. Ivan Cserezov (orosz) 24:42.4 (0)
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) +6.8 (0)
3. Martin Fourcade (francia) +30.1 (2)
...  
105. Gombos Károly (magyar) +5:10.5 (2)
Tagscherer Imre (magyar) feladta
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 614
2. Christoph Sumann (osztrák) 604
3. Jevgenyij Usztyugov (orosz) 582

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr31837496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása