HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Kanadai és német győzelemmel zárultak a gyorskorcsolyaversenyek

2010.02.28. 12:19 :: repens

A gyorskorcsolyaversenyek utolsó napján a csapatok vetélkedtek mind a nőknél, mind az uraknál. A rövidpályás gyorskorcsolyával ellentétben itt a csapatverseny nem váltókat jelent; a háromfős csapatok tagjai végig a jégen vannak egymás mellett-mögött, és végül az utolsóként célbaérő csapattag ideje határozza meg az adott csapat eredményét. A küzdelemben 8-8 csapat indulhatott, párokba sorolva, egyenes kieséses rendszerben zajlott a versengés.

A férfiaknál a 7. helyet a japánokat biztosan legyőző svédek, az 5.-et az olaszokat nagy fölénnyel maguk mögé utasít dél-koreaiak szerezték meg. A B-döntőben nagy csatát vívtak a hollandok és Norvégia - a tulipánosok végül megszerezték a bronzérmet, ám a szám nagy esélyeseként számukra ez csak szépségtapasz. Az elődöntőben elmondásuk szerint azért szenvedtek vereséget az USÁ-tól, mert nem volt tökéletes az összhang a csapaton belül.

A döntőt az USA a házigazda kanadaiak ellen vívta, a juharlevelesek már az elején előnyre tettek szert. Hiába hajrázott a végén az USA, 0,21 másodperc előnnyel Kanada szerezte meg az olimpiai bajnoki címet.

VÉGEREDMÉNY:

 

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Mathieu Giroux, Lucas Makowsky, Denny Morrison

Kanada

3:41.37

2

Brian Hansen, Chad Hedrick, Jonathan Kuck

USA

+0.21

3

Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Mark Tuitert

Hollandia

3:39.95

4

H. Bøkko, H. Christiansen, M. F. Larsen

Norvégia

+0.55

5

Ha Sz. Sz., Li Dzs. V., Li Sz. H.

Dél-Korea

3:48.60

6

M. Anesi, E. Fabris. E. Ioratti

Olaszország

+5.79

7

J. Eriksson, D. Friberg, J. Rojler

Svédország

3:46.18

8

Dedzsima S., Doi S., Hirako H.

Japán

+2.93

 

A nőknél az oroszok Dél-Koreával csaptak össze a 7. helyért, nagy küzdelemben meg is szerezték azt. A holland hölgyeknek még kevésbé jött ki a lépés, mint az uraknak: Kanada még az 5. helyért folytatott csatában is megelőzte őket. A B-döntőben a meglepetéscsapatként idáig jutó lengyelek csaptak össze az USÁ-val, és bravúros szereplésüket megkoronázva nagy előnnyel megszerezték a bronzérmet.

A döntőt Németország és Japán csapata vívta. Az esélytelenebb japánok nagyon bekezdtek, sejthető volt, hogy nem bírják végig az iramot. El is fáradtak a végére, ám előnyüket az utolsó pillanatokig őrizték, végül hihetetlenül szoros befutóban, 0,02 másodperc előnnyel a germánok szerezték meg az olimpiai bajnoki címet.

VÉGEREDMÉNY:

 

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Daniela Anschütz-Thoms, Stephanie Beckert. Katrin Mattscherodt

Németország

3:02.82

2

Hozumi Maszako, Kodaira Nao, Tabata Maki

Japán

+0.02

3

Katarzyna Bachleda-Curus, Katarzyna Wozniak, Luiza Zlotkowska

Lengyelország

3:03.73

4

C. Raney-Norman, J. Rodriguez, J. Rookard

USA

+1.57

5

K. Groves, C. Nesbitt, B. Schussler

Kanada

3:01.41

6

D. Valkenburg, J. Voorhuis, I. Wust

Hollandia

+0.63

7

J. Lobiseva, A. Sabanova, J. Sihova

Oroszország

3:06.47

8

Li Dzs. J., No Sz. J., Pak D. J.

Dél-Korea

+0.49

 

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia gyorskorcsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr231796738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása