HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Norvég győzelem a nők stafétáján

2010.02.26. 11:54 :: Dave985

 

 
 
A női 4x5 km-es váltóversennyel folytatódtak csütörtökön a sífutók küzdelmei a téli olimpián. Az aranyérmet a Skofterud, Johaug, Steira, Björgen összeállítású norvég csapat nyerte a német és a finn válogatott előtt. Björgen már a harmadik aranyát és a negyedik érmét szerezte meg.
 
A következő beszámolót az NSO.hu portálról nyúltuk le.
 
A hölgyeknél már az első váltásnál is eléggé szétszakadt a mezőny. Öt csapat lépett meg: a svédek, a norvégok, a németek, az amerikaiak és az olaszok. Az éremesélyesek közül ekkor az oroszoknak csaknem fél perc, a világbajnoki címvédő finneknek pedig 45 másodperc volt a hátrányuk, köszönhetően a korábbi sprintvilágbajnok Pirjo Muranen (az északi összetett klasszis, Hannu Manninen húga) gyengélkedésének.
 
A második embereknél a norvég Johaug állt az élre, s diktálta a tempót, amelyet sem a svédek, sem az amerikaiak nem bírtak. Viszont felért melléjük Kowałczyk, aki el is ment a többiek mellett, de vele nem foglalkoztak, hiszen a lengyel váltó utolsó két tagja nem említhető egy szinten az élmezőnnyel.

A németeknek viszont gondjaik voltak, így Kowałczyk mögött csak az olaszok és a norvégok tudták tartani a lépést, igaz, a váltásra már utóbbiaknak is tíz másodperc volt a hátrányuk. A finnek több mint negyven másodperces, a svédek pedig már majdnem egyperces hátrányt szedtek össze.

Ahogyan az várható volt, a harmadik etapban előbb az olasz Rupil, majd a norvég Steira hagyta le a lengyel Maciuszeket, sőt a norvég azzal a lendülettel a vezetést is átvette, igaz, lerázni nem tudta olasz riválisát. Közben a harmadik helyért is ádáz csata alakult ki, miután a lengyelt a német, a svéd, a finn és a francia váltó is utolérte, és az éllovasokra is feljöttek 16 másodpercre.

A norvégok befutó embere, Björgen viszont gyorsan lerázta Valbusát, s az eddig már két aranyat nyerő versenyző megállíthatatlanul menetelt az arany felé, miután még az üldözőkkel szemben is növelte előnyét. Az olaszt viszont egyre jobban megközelítette, majd utol is érte a finn Saarinen, a svéd Ingemarsdotter és a német Nystad.

A svéd azonban nem bírta a tempót, majd a német Nystad lépett meg, s így megszerezte hazájának az ezüstöt, míg a harmadik helyre a finnek jöttek be Saarinen révén.
 
 

Hely

Versenyző

Ország

Idő

1

Vibeke Skofterud/ Kristin Størmer Steira/ Marit Bjørgen/ Therese Johaug

Norvégia

55:19,5

2

Katrin Zeller/ Evi Sachenbacher-Stehle/ Miriam Gössner/ Claudia Nystad

Németország

+ 24,6

3

Pirjo Muranen/ Virpi Kuitunen/ Riita-Liisa Roponen/ Aino-Kaisa Saarinen

Finnország

+ 30,4

4

Follis/Longa/ Rupil/ Valbusa

Olaszország

+ 45,4

5

Olsson/Pajala/ Kalla/ Ingemarsdotter

Svédország

+ 59,4

6

Marek/Kowałczyk/Maciuszek/ Jaskowiec

 

Norvégia

+ 1:09,9

komment

Címkék: olimpia sífutás sífutás olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr691791931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása