HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Torinó után Vancouverben sem tudták utolérni az oroszokat váltóban

2010.02.24. 19:40 :: BBali06

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A női sílövők a váltó versennyel befejzték szereplésüket a téli olimpián. A váltóversenyre 19 csapat nevezett be, magyar csapat nem volt, mint ahogy az egész olimpián sem indult női biatlonos versenyzőnk.

Az első versenyzőket követően a franciák álltak az élen, pedig a második lövészet után még az orosz Szlepcova vezetett, de nem túl nagy előnnyel a francia Brunet előtt, aki a váltásig utol is érte. Mindkét körben Szlepcova diktált, de a franciák és a németek is gyorsabban futottak, a végére elfáradt az orosz.

A második ember a németeknél Simone Hauswald volt, a franciáknál Becaert, míg az oroszoknál Bogalij. A negyedik lövészetnél a német Hauswald állt az élre, miután Becaert és Bogalij is sokat pepecselt a lövészettel, de az újabb váltásig a francia vissza tudta venni a vezetést.

Csakhogy a harmadik emberük, Dorin a fekvő lövészet után két büntetőkört is kénytelen volt megtenni. Így az élre az orosz Medvedceva állt a német Becket megelőzve, míg a dobogóra a fehéroroszok jöttek fel, nyomukban a norvégokkal. Dorin a hetedik helyre jött be, 1:14 perces hátránnyal. Medvedceva az utolsó lövészetét is remekül teljesítette, így az egyszer rontó németek előtt már több mint negyven másodperc volt az előnye a váltásnál. Dorin ekkorra már visszahozta a franciákat a dobogóra, egy perc tizenkét másodperc volt a hátránya. Jött az utolsó váltás, Zajceva és Andrea Henkel váltott.

Zajceva tartotta az oroszok előnyét Henkel előtt, a fekvő lövészet után, míg a franciákra felfutottak az ukránok is. Az orosznak ugyan két póttöltényre is szüksége volt az utolsó lövészetnél, de még így is előbb indult el, mint ahogyan Henkel beállt a lőállásba.

Ráadásul Henkel is kétszer rontott, így az orosz arany már biztos volt, Bailly viszont nem hibázott, így az ezüstért még nagy csata volt várható, hiszen a franciának mindössze hat másodperces hátrányt kellett ledolgoznia a hátralévő két kilométeren. Gyakorlatilag a fele alatt nemcsak utolérte, hanem jócskán le is hagyta riválisát, így végül az övék lett az ezüst.

Henkel tehetetlenül felemelte a kezét a célban, nem volt jó ma a német váltó a második helyre. A norvágok negyedikek lettek, a svédek zártak az ötödik helyen, a hatodik helyen a két Semerenko lány által vezérelt Ukrajna végzett.
 

 VANCOUVER 2010
SÍLÖVÉSZET, NŐI 4x6 KM-ES VÁLTÓVERSENY  
1. Oroszország (Szlepcova, Bogalij-Tyitovec, Medvedceva, Zajceva) 1:09:36.3 (0+5)
2. Franciaország (Brunet, Becaert, Dorin, Bailly) +32.8 (2+8)
3. Németország (Wilhelm, Hauswald, Beck, Henkel) +37.1 (0+5)
4. Norvégia +57.8 (0+3)
5. Svédország +1:10.9 (0+3)
6. Ukrajna +1:31.9 (0+8)


A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

photo

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr171787612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása