HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Andre Lange minden idők legsikeresebb bobversenyzőjévé vált

2010.02.22. 13:10 :: GeoCucc

 

 

 

 

 

 

Továbbra sem lankadt a német dominancia a Whistleri Csúszó Központban, a férfiak páros bob száma ugyanis nem csak kettős győzelmet hozott a germánoknak, de új mércét is felállított a sportágban eredményessé válni vágyók számára. Mindemellett az sem mondható, hogy látványtalanul és izgalommentesen zajlott volna a küzdelem.

A bob szombaton és vasárnap mutatkozott be az idei olimpián, a már megszokott napi két futammal, melyek időeredményeit összeadva alakult ki a végső sorrend. Egyes nemztektől két-három csapat is kvalifikálta magát a versenyre, így jött létre a 27 fős mezőny, amely viszont hamar fogyásnak indult, hiszen az első napon négy szerencsés végkimenetelű bukás is történt. Az ausztrálok, az osztrákok, az olaszok és a britek egyik csapata is eképpen kényszerült búcsúzni a további csatározásoktól. Az élen eközben hajszálak választották el a két versengő német brigádot. A Thomas Florshütz - Richard Adjei kettős mindössze két század másodperccel tudta legyőzni Andre Lange és Kevin Kuske párosát az első menetben. A következő fordulóban viszont már utóbbiak tudtak ebből 11 százados előnyt kovácsolni maguknak a nap végére. A harmadik helyezett orosz csapat eközben nem tudta tartani a lépést az élen állókkal, így Zubkov - Vojvoda kettős bizonyára titkon már csak a bronz éremben, vagy esetleg a csodában bízott - nyakukon a svájci, kanadai és az amerikai csapattal.

A vasárnapi fordulók sem voltak kevésbé szorosak, mindössze 5 és 6 századmásodperccel tudott gyorsabban végezni a pályával Andre Lange és csapattársa, ez viszont, ha nem is bőségesen, de elég volt ahhoz, hogy végül 22 századdal felülmúlják Thomas Florshützéket (akinek neve azért lehet ismerős, mert testvére, Andre az esélyesek között indult a férfi páros szánkósok mezőnyében, ahol végül 5. helyen zárt).

Lange ezzel nagyobb tettet hajtott végre annál, mint hogy egyszerűen megnyerte a páros bobversenyt. Mivel ugyanígy tett már Torinóban is a kettes és a négyes csapatban is, valamint negyedmagával már Salt Lake Cityben is diadalmaskodni tudott, ő lett az olimpiák történetének legsikeresebb bobversenyzője, megelőzve honfitársát, Meinhard Nehmert, akinek szakállas rekordját sikerült ezzel megdöntenie. Lange - akinek bobját a BMW szélcsatornájában tesztelik a lehető legjobb aerodikamikai hatás elérésének érdekében - felhőtlen örömünnepe közepette nem rejtette véka alá azon vágyát, hogy még ezen a héten szeretné megnyerni következő aranyérmét, amire a hétvégi négyes megmérettetésben jó eséllyel is pályázik.

Az orosz páros végül meggyőző teljesítménnyel megérkezett a harmadik helyre, ezzel 1988 óta első érmüket szerezve bobban.

 

Helyezés Csapat Ország Összesítés Hátrány
1 Andre Lange - Kevin Kuske Németország 3:26.65  
2 Thomas Florshütz - Richard Adjei Németország  3:26.87  +0.22
3 Alexander Zubkov - Alexej Vojvoda Oroszország 3:27.51 +0.86
4 Ivo Rueegg - Cedric Grand Svájc    3:27.85    +1.20
5 Pierre Lueders - Jesse Lumsden Kanada 3:27.87 +1.22
6 Steven Holcomb - Curtis Tomasevicz USA 3:27.94 +1.29

 

Részletes eredmények a hivatalos honlapon elérhetőek.

Az események kedden és szerdán a női páros versennyel folytatódnak.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia bob

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr21780605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása