HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Meglepő svéd arany - csak biatlonban ; Ferry nyert

2010.02.18. 16:46 :: BBali06

A sprintverseny győztese, a francia Vincent Jay indult az élről, akinek tizenkét másodperces előnnyel a norvég Emil Hegle Svendsen, tizennégy a horvát Jakov Fak és tizenhét a szlovén Klement Bauer előtt. photo

Némi meglepetésre a kanadai Leguellec, aki ötven másodperc hátránnyal indult, másfél kilométer alatt feljött az üldözőboly végére,ez úgy jöhetett étre, hogy a hármas kapunál álló bíró hamarabb indította őt a kelleténél. Ez Jeremy Teelánál is igaz volt, a 9-es rajtszámmal induló versenyző Leguellec hátrányával (50 mp) indult az 1:17 helyett. Ezt Björn Ferry jelezte is, rámutatott az előtte állóra.

Az első lövészetnél Jay, Svendsen és Leguellec lőtt hibátlanul (Fak kétszer is rontott), s Jay előnye tizenöt másodperc volt az üldözőkkel szemben. Svendsenék a második lövészetre utolérték a franciát, ám ez meg is látszódott a lövészetükön, mert mindketten rontottak egyet. Svendsen hiába futott nagyon jól, mire hátrányból utolérte a franciát, elfáradt, és ettől rontott. Ezt a tempót Leguellec már nem bírta, és leszakadt.

A harmadik lövészetnél a francia először hibázott ezen az olimpián, míg Bauer és Svendsen kétszer is rontott, így a hátsó régióból a második helyre jött fel a svéd Ferry, akinek csak öt és fél másodperc volt a hátránya Jayjel szemben. És az addig nagyon jól szereplő, a 17.helyről 1:41-es hátránnyal induló ötszörös olimpiai bajnok norvég Björndalen feljött a harmadik helyre, és az sem volt kizárt, hogy megszerzi hatodik olimpiai aranyát is. A nyomában érkezett az osztrák Sumann.

Ferry az utolsó lövészet előtt utolérte Jayt, s egyszerre álltak be a lőállásba. Mindkettőjük egyszer hibázott, de a harmadik helyen jövő Björndalen kétszer is hibázott, így elúszott az az arany - neki. Merthogy az elől haladó svéd Björn Ferry száguldott megállíthatatlanul az aranyérem felé.

Utóbb persze a kanadai Jean Phillipe Leguellechez hozzászámolták azt a fél perces időt, amivel hamarabb indult, így sokszor követhetetlen volt, hogy ki hanyadik helyen állt, mert a kanadai versenyő ( a hazaiak örömére) nem a hársó régiókban járt. Jeremy Teela 22 másodperces büntetést kapott.

Ugyan a lövészet után még két tized másodperc volt Ferry és Vincent Jay között, de futásban sokkal jobb volt a svéd. Sőt Jayt még az osztrák Sumann is megelőzte, így végül be kellett érnie a bronzéremmel.
 

 VANCOUVER 2010
SÍLÖVÉSZET, FÉRFI 12.5 KM-ES ÜLDÖZŐVERSENY  
1. Björn Ferry (svéd) 33:38.4 (1)
2. Christoph Sumann (osztrák) +16.5 (2)
3. Vincent Jay (francia) +28.2 (2)
4. Simon Eder (osztrák) +31.0 (3)
5. Michael Greis (német) +51.2 (1)
6. Ivan Cserezov (orosz) +51.2 (2)

A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.

photo

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr241770884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása