HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Olimpiai esélyesek nyerték a sprintversenyeket

2010.01.15. 16:59 :: BBali06

photo

A németországi Ruchpoldingban folytatódott a biatlonosok világkupája.  Az első lövészetet követően még a német Magdalena Neuner vezetett, aki remek futóteljesítményéről, viszont bizonytalan lövészetéről híres. Ezt igazolta a másodikban, amikor kettőt is elhibázott. Ezzel az eredménnyel csak a hamradik helyen végzett.

Így az álló lövészet után az összetett világkupa második helyén álló svéd Anna Carin Olofsson állt az élre, aki egyszer sem rontott a tíz lövése során, remekül is futott, így aztán végül közel fél perces előnnyel nyerte a versenyt az ugyancsak hibátlanul lövő orosz Olga Medvedceva előtt.

A világkupa éllovasa, a svéd Helena Jonsson két lövőhibája miatt ezúttal kénytelen volt beérni a 15. hellyel, így honfitársnője valamivel közelebb jött hozzá összetettben.

 SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG)
NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Anna Carin Olofsson (svéd) 23:49.6 (0)
2. Olga Medvedceva (orosz) +29.8 (0)
3. Magdalena Neuner (német) +40.6 (2)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Helena Jonsson (svéd) 476
2. Anna Carin Olofsson (svéd) 412
3. Szvetlana Szlepcova (orosz) 357

 

 

Az uraknál volt öt esélyes, aki képes volt megnyerni a versenyt, végü az egyik meg is nyerte.

Az első lövészetnél sokáig meglepetésre a szlovén Klemen Bauer állt az élen, végül a francia Jay, majd nem sokkal később két norvég, Svendsen és Björndalen is gyorsabb volt nála. Előbbi kettővel indult korábban, de végül 2.6 másodperccel volt lassabb honfitársánál.

A két lövészet közötti futásban Svendsen volt a gyorsabb, de Björndalen sokkal gyorsabb lőtt, így ott is négy másodperc előnye volt. A záró, 3.3 kilométeres futásban azonban megint a fiatalabb volt a gyorsabb: már nyolcszáz méterrel a cél előtt neki volt jobb részideje, s Björndalennek nem sikerült a hátralévő időben ledolgoznia ezt, s végül valamivel több, mint három másodperccel a második helyre szorult. Így aztán Björndalen 93. sikere helyett Svendsen 14., idénybeli harmadik győzelmének örülhettek a norvég szurkolók.

A harmadik helyen végül – a hazai szurkolók nagy örömére – a háromszoros olimpiai bajnok német Michael Greis végzett, több mint fél perces hátránnyal. A világkupa eddigi éllovasa, az amerikai Tim Burke két lövőhibával ezúttal csak a 31. helyen végzett, így összetettben az ezúttal kilencedik helyen záró orosz Usztyugov vette át a vezetést, sőt még az ötödik helyen záró francia Simon Fourcade is megelőzte, míg Svendsen a negyedik, Björndalen az ötödik helyre jött fel.

A mezőnyben ott volt két magyar versenyző is: Gombos Károly 70-es rajtszámmal indult, és öt lövőhibával és több mint hat perces hátránnyal végül a 126. lett a 131 induló közül. Tagscherer Imrének valamivel jobban ment, neki csak három hibája volt, s végül valamivel több, mint négy és fél perces hátránnyal lett a 112. A magyaroknak még nincs vk-pontjuk.

 

 SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG)
FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY  
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 23:27.5 (0)
2. Ole Einar Björndalen (norvég) +3.2 (0)
3. Michael Greis (német) +33.5 (0)
...  
112. Tagscherer Imre (magyar) +4:39.6 (3)
126. Gombos Károly (magyar) +6:02.6 (5)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Jevgenyij Usztyugov (orosz) 358
2. Simon Fourcade (francia) 341
3. Tim Burke (amerikai) 339

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr31674923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása