HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Henkel hiába hajrázott, nem ,,lett” tiszavirág élet

2010.01.09. 11:03 :: BBali06

A németországi Oberhofban a női 4x6 km-es váltóversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a Bogalij, Buligina, Medvedceva, Szlepcova összeállítású orosz négyes szerezte meg a hazai pályán szereplő németek előtt, a harmadik helyen a franciák végeztek.

photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tizenöt csapat első emberei közül a francia Brunet teljesített a legjobban, ő a hibátlan lövőteljesítménye mellett egészen jól is futott. Mögötte a németek váltottak másodikként, náluk Becknek négy póttöltényt is fel kellett használnia.

A második embereknél aztán az orosz Buligina felhozta az oroszokat, míg a francia Becaert gyengébben teljesített, így féltávnál a németek vezettek másfél másodperccel az oroszok és csaknem féllel a franciák előtt.

A harmadik emberek között a német Bachmann és az orosz Medvedceva együtt futottak az első körükben, mögöttük a franciák, a fehéroroszok és az ukránok haladtak. A német és az orosz hölgy szinte együtt feküdt be az első lövészetre, ám az orosz tíz másodperces előnnyel jött ki onnan. A német lány állóban még gyengébben lőtt (mindhárom póttöltényét fel kellett használnia), így még a francia Dorin és az ukrán Kvosztyenko is megelőzte, Medvedcevával szemben pedig több mint egy perces hátránya volt.

Igaz, futásban némileg tudott kompenzálni, és végül másodikként váltotta Andrea Henkelt, akinek azonban csaknem 40 másodperc volt a hátránya. Az oroszoknál Szvetlana Szlepcova volt az utolsó versenyző, aki kissé izgalmassá tette a versenyt, miután kétszer is rontott, a német pedig nem hibázott, így megfelezte a különbséget.

Az utolsó lövészetnél egyikük sem hibázott, de így is 10 másodpercre csökkent a különbség, amit Henkel be is hozott a végére. A célegyenesre együtt érkezett meg a két váltó, de a célvonalon mégis az orosz siklott át először, igaz mindössze 3 tizedmásodperces különbséggel. A harmadik helyen a franciák végeztek.

Női váltó, végeredmény

NŐI 4x6 KM-ES VÁLTÓ  

1. Oroszország (Bogalij, Buligina, Medvedceva, Szlepcova) 1:14:23.6 (0+8)

2. Németország (Beck, Hauswald, Bachmann, Henkel) +0.3 (0+11)

 3. Franciaország (Brunet, Becaert, Dorin, Bailly) +1:00.9 (0+7)

Csütörtökön a férfi 4x7.5 km-es váltóversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata.

A 19 váltó első emberei közül a norvég Halvard Hanevold teljesített a legjobban, ő egyedüliként teljesítette hibátlanul a lövészetét.Ekkor még a japán Nagai is vezetett, a második lövészeténél azonban visszaesett.  Hanevold nyakán a váltásánál ott volt a svéd Lindström, 15 másodpercre tőlük a németek és az osztrákok következtek. A favoritok közül a franciák az ötödikek, az oroszok viszont 40 másodperc hátránnyal csak a tizedikek voltak.

A norvégoknál egy "sötét ló", a fiatal, de a legutóbbi pokljukai sprinten negyedik Boe következett, akinek meg is remegett a keze (két póttöltény), így a francia Defrasne vette át a vezetést a lettek, a németek, az osztrákok, a norvégok és a már büntetőkörre kényszerült, de így is csak 20 másodperc hátrányban lévő oroszok előtt.

Az álló lövészethez az első öt gárda már együtt érkezett. Itt meglepetésre a lett Bricis maradt egyedül hibátlan, és így csaknem húsz másodperc előnye lett a norvéggal, és 25 a francia, a német és az osztrák váltóval szemben. Az oroszoknak már majdnem egyperces hátrányuk volt. A lettek legutóbb 17.-ek lettek, így meglepetés volt a vezetésük. A másik meglepetés a japánok hatodik pozíciója volt.

A váltásra aztán ez a különbség a lettek és a norvégok között tíz másodpercre csökkent, csak a francia Simon Fourcade volt 17-re. Persze, ahogyan az várható volt, a következő lövészetnél Svendsen, Landertinger és Peiffer már be is érte Dumbrist, s innen már a norvégok, majd a franciák, az osztrákok és a németek jöttek ki a leggyorsabban. Svendsen nagyot futott, de kétszer is hibázott, így a franciák és az osztrákok is utolérték. A lettek ötödikek, az oroszok hatodikok, a japánok továbbra is hetedikek voltak.

Svendsent Björndalen, Landertingert Sumann váltotta, gyakorlatilag azonos idővel. A németeknél Schempp következett öt másodperces hátránnyal, míg a végére elfáradó Simon Fourcade 16-tal adta át a váltót testvérének, Martinnak, aki azonban szépen dolgozott le a hátrányból. Az utolsó előtti lövészetnél Björndalen parádésan, ráadásul gyorsan lőtt, így bő tíz másodperces előnyt harcolt ki a többiekkel szemben, amit aztán a futás során még meg is tudott duplázni. Az is belefért, hogy az utolsó lövészetnél egy póttöltényt kellett felhasználnia.

Mire végzett, addigra álltak be a többiek a lőállásba, így a norvégok ezzel biztosan nyertek. photoMásodikként Fourcade jött el a lőállásból, ő még növelni is tudta a német Schemppel szembeni előnyét, míg Sumann három póttöltényt is kénytelen volt felhasználni, ráadásul sokat vacokolt vele, ezzel nagy hátrányt szedett össze.

Futásban Sumann még kapaszkodott Schempp-re, de nagy volt már a hátránya, így nem sikerült behoznia a lemaradást.

Az ötödik helyre az oroszok jöttek fel, több mint két perces lemaradással, a svájciak hatodikak, a féltávnál vezető lettek pedig hetedikek lettek.

Ffi váltó, végeredmény

 FÉRFI 4x7.5 KM-ES VÁLTÓ  

1. Norvégia (Hanevold, Boe, Svendsen, Björndalen) 1:17:03.3 (0+7)

2. Franciaország (Jay, Defrasne, S. Fourcade, M. Fourcade) +27.5 (0+7)

3. Németország (Stephan, Greis, Peiffer, Schempp) +42.2 (0+9)

 

komment

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr341658578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása