HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Emil Hegle Svensen és Helena Jonsson bekezdett

2009.12.05. 13:32 :: BBali06

A hölgyek 15 km-es egyenkénti indítású versenyével a svédországi Östersundban megkezdődött a sílövők 2009-2010-es világkupa-idénye. A győzelmet a tavalyi győztes, s az összetett világkupa-címvédő, hazai pályán versenyző Helena Jonsson szerezte meg. Olofsson ugyan kétszer is rontott, ám fantasztikus futóteljesítményének köszönhetően a második helyre jött be. A harmadik a fehérorosz Domracseva lett

Az esélyesnek tartott németek rettentően rosszul szerepeltek: legjobbjuk Döll, aki a hajrában még ráadásul el is esett, aki a 11. helyen zárt. A 112 induló között egyébként négyen tudtak hibátlanul lőni, míg a legtöbbször egy görög versenyző rontott, aki összesen 11 lövőhibát vétett.

Teljes végeredmény

A férfiak 20 km-es egyéni indításos versenyének esélyese Michael Greis volt, aki annak ellenére számított esélyesnek, hogy a németek az utóbbi időben elég gyengén szerepelnek.

Az első lövészet után Christoph Sumann vezetett, majd a második lövészetben Emil Hegle Svendsen rontott egyszer, de a tavaly vk-eső Ole Einar Bjoerndalen is hibázott, egyszer. A norvégnak nem ment továbbra sem, a hátralévő két lövészetben kétszer is kettőt rontott, és még a pontszerzés is elszállt neki, csak 43.lett.

Emil Hegle Svendsen negyedikként rajtolt, és elsőként ért célba, a hátralévő versenyzők nem is tudták megelőzni, így 12.Világkupa sikerét aratta. Az utolsó vk-idényét teljesítő Halvard Hanevold csak 97.lett, de nem emiatt marad neki emlékezetes a december 3-i verseny, hanem mert ekkor ünnepelte születésnapját. A célban ráadásul ajándékot kapott, bár nem erre számított, hiszen a tortát az arcába kapta….  

 

Svendsen tizenkettedik vk-sikerét aratta Östersunban (Fotó: Reuters)

 

Christoph Sumann is esélyes volt a győzelemre,a  harmadik löéaszeten vezetett is, de az állóban egyszer rontott, így gyenge futóteljesítményének következtében kikapott Svendsentől, és bejött a második helyre. Az orosz Maxim Csudov és az osztrák Friedrich Pinter azonos idővel zárt, bejöttek a harmadik helyre. Ekkor azonban Tim Burke érkezett, és az amerikaiak legjobb vk helyezését elérve a második helyen zárt,mindössze egy lövőhibát vétve. Eddig az amerikaiak legjobbja egy 6.hrely volt, messze túlszárnyalta ezt Burke.

Az esélyesnek ítélt Michael Greis 9.lett, a második és a negyedik lövészetben, ami álló volt, rontott egyet, egyet, összesen ét hibát vétve nem volt esélye a sikerre.

Ejtsünk szót a magyarokról is, a 136 indulóból 131 versenyzőt tudtak értékelni, és Gond Balázs sajnos az utolsó helyen zárt, nyolc hibával.  124.lett Gombos Károly, ő 5 lövőhibát vétett.

1.Emil Hegle Svensen (norvág) 52:43.7 (1 lövőhiba)

2.Tim Burke (amerikai) 53:19.2 (1lövőhiba)

3.Christoph Sumann  (osztrák) 53:33.2 (1 lövőhiba)

Ffi egyéni, végeredmény

A hölgyek 7,5 km-es sprintversenyével folytatódott a svédországi Östersundban a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet a tavalyi összetett világkupa harmadik helyén záró norvég Tora Berger szerezte meg az orosz Medvedceva és a finn Mäkäräinen előtt. Bár a norvég hölgy az előző idényben harmadik volt az összetett világkupában, mindössze negyedik vk-versenyét nyerte.

Az első. fekvő lövészet után meglepetésre a nyolcas rajtszámmal induló kínai Song vezetett, és miután a második lövészeténél sem hibázott, így nem csoda, hogy az övé volt az első komolyabb idő a célba érkezők közül.

Azonban ekkor még jó néhányan neki sem vágtak a távnak, s a második (álló) lövészetnél a finn Mäkäräinené volt a legjobb idő, s ő aztán a célban is átvette a vezetést, de Song, az orosz Medvedceva, a svéd Jonsson és a norvég Berger is 5 másodpercen belül végzett hozzá képest.

Közülük a legjobb hajrája az utóbbinak volt, s öt másodperces hátrányából tíz másodperces előnyt varázsolt a finnhez képest, akit még Medvedceva is megelőzött. Az első versenyt megnyerő, s összetettben címvédő Jonsson a dobogóról egy tizedmásodperccel lemaradva kénytelen volt megelégedni a negyedik hellyel. A németeknek továbbra sem megy: legjobbjuk Kati Wilhelm csak a hatodik helyen zárt a 114 indulóból. 

 SÍLÖVŐ-VK, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG)

NŐI 7,5 KM-ES SPRINT

 

1. Tora Bergher (norvég)

21:21,5 (0 lövőhiba)

2. Olga Medvedceva (orosz)

+6,8 másodperc

3. Kaisa Mäkäräinen (finn)

+10,0

 

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr481575764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása