HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Vonn Banszkóban is verhetetlen volt

2012.02.26. 19:06 :: repens

A bulgáriai Banszkóban a tegnap elmaradt lesiklás után ma a szuper-G-t már megtartották. Nem panaszkodhattak a lesiklók, gyakorlatilag csak a szakágat nevezték át, a pálya alig változott... Hiába hibázott nagyot Lindsey Vonn, ahol csúszni kellett, most sem lehetett megközelíteni sem, így a liechtensteini Tina Weirathernek és Daniela Merighettinek meg kellett elégednie a dobogó maradék két fokával. Miklós Edit a 38. helyen zárt, jó pár ismertebb sízőt megelőzve.

Végre elállt a szél, így ma gond nélkül megtarthatták a bulgáriai Banszkóban a női alpesi sízők szuper-G versenyét. 2°C, derűs idő, és egy oszták edző által kiejlölt nyomvonal fogadta ma a sízőket a luxemburgi sízőlegendáról, Marc Girardelliről elnevezett pályán. 51 síző nevezett a mai viadalra, köztük 50-essel a biztató formába lendült Miklós Edit.

Margret Altacher kezdte a mai versenyt, alaposan meggyűlt a baja egy kanyarral a felső részen, utána már nem volt problémája (19.). Daniela Merighetti menete rögtön helyrerakta az osztrákét, minden szakaszon több mint fél másodpercet adott neki, hatalmas előnnyel vette át a vezetést (3.). Az osztrákok Stefanie Moser révén rögtön javíthattak volna - ám biztonsági sízésével csak Altacherrel versenghetett (16.). Marie Marchand-Arvier az első időmérő pont után nagyon kicsúszott, hatalmasat fékezett, majd a második időmérő után még durvább formában megismételte ugyanezt (26.). A németek fiatal tehetsége, Veronique Hronek talán kissé megilletődött az alacsony rajtszámtól, nagy hiba nélkül szedett be majd másfél másodperc hátrányt (15.).

6. sízőként már a 3. osztrák érkezett: Regina Mader lábai szétcsúszkáltak, nagyon porzott a hó is utána, honfitársai közé érkezett (17.). A szebb napokat megélt Martina Schild kissé megrázta magát, a középső és alsó részen még Merighettinél is gyorsabb volt (5.). Újabb svájci követte, Fränzi Aufdenblatten egy nagyobb fékezéssel került másodperces hátrány fölé (11.). Tina Weirather tegnap esélyes lett volna, ma kevésbé - ennek ellenére a középső részre már visszahozta felül begyűjtött három tizedes hátrányát, majd a célig megtartotta ezt a két százados előnyt (2.). Negyedik osztrákként Andrea Fischbacher próbált javítani az összképen - nem javított, kifejezetten rosszul festett a védőhálók között, ahová néhány méter után becsúszott az oldalán...

Johanna Schnarf jó pár percet várakozhatott a rajtban, míg Fischbachert kihalászták a hálóból (elnézést a pocsék szóviccért!). Ennek ellenére egész jól kezdett az olasz, a középső szakaszon viszont nem volt elég jó a tempója, nagy hátrányt gyűjtött be a célig (14.). Jessica Lindell-Vikarby is a középső szakaszon gyűjtött be nagy hátrányt, Schnarf elé épphogy befért (13.). Az újabb svéd, Anja Pärson még ennyi szerencsével sem járt, különösebb hiba nélkül sem tudta felvenni a versenyt a többiekkel (21.). Az osztrákok ötödik esélye, Nicole Hosp kissé széles íveket vett, viszont jó tempóban érkezett, másodpercen belül maradt (9.). Elena Curtoni zárta az első 15-ös bolyt, volt egy kisebb megbillenése, majd a cél előtti ugrató után majdnem letarolt egy kaput (12.).

Julia Mancuso már a felső szakaszon hátrányba került, majd tovább növelte, az alsó részen tudott csak hozni pár századot (8.). Lindsey Vonn a felső szakaszon három századot kapott Weirathertől, majd nagyon bedőlt az egyik kanyarban, ám az alsó részen a több mint 6 tizedes hátrányt is visszahozták neki a (férfi)lécek (1.). Anna Fenninger csak a középső szakaszig tűnt veszélyesnek Vonnra, az alsó részen majd egy másodperces hátrányt szedett össze (10.). Az osztrákok így már csak Elisabeth Görglben bízhattak, aki viszont megízlelhette az új FIS-szokást, nevezetesen a látható ok nélküli várakoztatást. Legalább 5 perces pauza után jöhetett végre Görgl, rögtön az első kapuknál kánkánt is járt, ebből nem lehetett jó eredmény (23.). Maria Höfl-Riesch felül nem volt elég gyors, középen a hibázó Vonnra se vert túl sokat - az alsó részen jósolható volt, hogy rengeteget kap (6.). Tina Maze remek kezdése után a középső szakasza nem volt elég jó, Schild elé viszont befért (4.). Lara Gut zárta a legjobbak szekcióját, biztató kezdés után a középső szakasz neki sem volt az igazi, az alsó részen Riesch mögé küzdötte le magát (7.).

Elena Fanchini megbillent, befékezett, végül aztán ki is esett. Leanne Smith különösebb hiba nélkül szedett össze majd 2 másodpercet (18.), Laurenne Ross pedig elrontott ívekkel még honfitársától is jócskán kikapott (24.). Lotte Smiseth Sejerstedet talán elbizonytalanította korábbi esése, szokatlanul sokat vesztett (27.). Francesca Marsaglia hatalmasat esett, egy bucka megdobta, majd nagyot bukfencezett. Az ezúttal érthető kényszerszünetet Carolina Ruíz Castillo átkozhatta, a spanyol veterán ehhez képest remekül jött egészen az aljáig - ott viszont majd két másodpercet kapott (25.). Marion Rolland nyugodt menettel jött be a pontszerzők közé (20.), majd Verena Stuffer a felső szakasz után még egálban volt Vonnal - ezzel viszont el is lőtte a puskaport (22.).

A pozitív hőmérséklet nem épp pozitív hatása a mezőny végén síelőkre abból is jól látható, hogy 30-on túlról csak a kiesések miatt felszabaduló 28-30. helyért versenghettek a sízők. Végül az osztrák Stefanie Köhle lett a 28., az amerikai Stacey Cook (29.) és a francia Marion Pellissier (30.) előtt. Miklós Edit nem jött rosszul, az első szakasz után 1,21, a második után 2,56 volt a hátránya. Az alsó részre talán kicsit elfáradt, itt kapott túl sokat - a 4,24 másodperces hátrány a 38. helyet jelentette. Megelőzött szlovént, osztrákot, amerikait, franciát (a bolgárok menőjéről persze nem is beszélve) - nyugodtan mondhatjuk, felnőtt a Világkupa szintjére.

Lindsey Vonn 296. Világkupa-versenyén 94. dobogóját ünnepelte, 51. alkalommal sikerült meg is nyernie a viadalt. Tina Weirather 54 verseny alatt már az 5. dobogónál jár (valamennyit ebben az idényben szerezte, tényleg már csak a győzelem hiányzik), Daniela Merighetti pedig 174 verseny után immár 3 dobogót számlálhat - bizonyította, nemcsak hazai pályán képes jól síelni.

A verseny statisztikái itt letölthetők!

Szólj hozzá!

Címkék: alpesi sí alpesi sí világkupa szuper g banszko 2011/2012

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr674211526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása