HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

(Vitatható) kínai arany, magyar pontszerzés!

2010.02.25. 20:00 :: SilverMike

Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 500, és női 1000 méter:

Csütörtökön kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyások negyedik versenynapja, melynek keretein belül ismét több magyar versenyzőért is szoríthattunk, és újabb hazai sikerekben reménykedhettünk.

Elsőször (a statisztikák sz
erelmeseinek kedvéért, pontban hajnali kettőkor) az ezer méteren harcba szálló Huszár Erikáért és Heidum Bernadettért izgulhattunk. Kettejük közül csak a budapesti Berni tudta megörvendeztetni a televízió előtt gubbasztó otthoniakat, amikor egy gyenge start után (a második kvalifikációs versenyben) leelőzte a második pozícióban csúszkáló Elise Christie (az angol hölgyet, aki az első napon Huszár Erikától továbbjutását akadályozta meg), és a kanadai Kalyna Roberge mögött beverekedte magát a legjobb tizenhét közé. Ahol a kínaiak olimpiai bajnokával Zhou Yanggal, a kanadai Jessica Gregg-gel, a rutinosnak számító Stéphanie Bouvierrel és az amerikaiak bronzérmesével Katherine Reutterrel kell majd szembeszállnia. Kevesebb siker jutott a hétvége hősének, Huszár Erikának, aki az utolsó négyesben próbálta beverekedni magát a legjobbak közé. Erika ugyan továbbjutó helyen ért célba, ám a bírák később kizárták, mert kilökte a német Aika Kleint.

Sajnos a férfiak ötszázasában induló Darázs Péternek és Knoch Viktornak sem sikerült továbbjutn
ia a selejtezőkből. Péter a saját versenyében ugyan remekül kezdett, ám az utolsó előtti körben hibázott, így többen megelőzték. Viktornak (akinek sokan ezt a távot tartották fő számának) már a rajt sem sikerült tökéletesen, majd a „tiszavirág életű” verseny minden pillanatában a negyedik helyen haladt, így Ő sem tudott továbbjutni.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 méteres váltó:

Magyar idő szerint hajnali fél négykor rendezték a női gyorskorcsolyások elsőszámú, azaz A betűjelű háromezer méteres döntőjét. Az olimpiai arany (négyszeres) koreai védő mellé, a legnagyobb riválisnak minősülő kínai négyes, a torinói Olimpia ezüstérmesei, az ezúttal hazai pályán csúszó kanadainak és szomszédból átruccanó amerikaiak sorakozhattak fel. A második (lévén az első sikertelenül zajlott le) startot Kína kapta el a legjobban, Kanadát és Koreát megelőzve. Az első váltás után természetesen már nem a fent olvasható sorrend volt érvényben, köszönhetően a „kékeknek”, akik előbb lelépték a juharleveleseket, majd a „vörösöket” is. A két keleti náció korcsolyázói a következő pillanatokban szemet gyönyörködtető harcot vívtak az első hely megszerzéséért, miközben az észak – amerikaiak szépen lassan leszakadtak. Az eredmény a befutó pillanatában sem vált hivatalossá, lévén a kékek utolsó manőverét hosszú percekig vizsgálta a bíró testület, majd (sokak által téves döntést hozva) kizárta az ötödik aranyát ünneplő alakulatot, így a diadal Kína ölébe hullott, mégpedig világcsúcsot érő 4:06:610-es időeredménnyel.

Magyar szempontból sokkal érdekesebb volt az ötödik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik (a koreaiak későbbi kizárásának köszönhetően mindenki eggyel előrébb keveredett) pozíció sorsáról döntő B előjelű finálé. A Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea összetételű magyar váltó remekül kapta el a startot, amikor a robbanékony Erika a harmadik starthelyről lőtte fel magát az élre. Hazai négyesünk sok ideig tartotta vezető pozícióját, másfél perc elteltével azonban a „tulipános asszonyok” (egy rossz váltás következményeképpen) leelőzték őket. Később (egy újabb hiba után) a japánok is lelépték a mieinket, azonban ez a (japán szempontból) csoda sem tartott tovább három másodpercnél, ugyanis Huszár Erikáék hamar visszaszerezték a pontszerző helyet, a később elcsúszó keletiektől.

VÉGEREDMÉNY:

Hely

 

Ország

Idő

1

A döntő

Kína

4:06.610

2

A döntő

Kanada

4:09.137

3

A döntő

USA

4:14.081

-

A döntő

Dél Korea

DSQ

4

B döntő

Hollandia

4:16.120

5

B döntő

MAGYARORSZÁG

4:17.937

6

B döntő

Olaszország

4:18.559

7

B döntő

Japán

4:28.745


A rövidpályás gyorskorcsolya „házi” éremtáblázata:

Hely

Ország

Arany

Ezüst

Bronz

Összesen

1

Kína

3

0

0

3

2

Dél Korea

2

2

1

5

3

Kanada

0

2

0

2

4

USA

0

1

3

4

5

Olaszország

0

0

1

1

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar sportolók short track

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr601790552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása