HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Kettős hazai sikerrel végződött az észak-amerikai dominancia női bobban

2010.02.25. 15:53 :: GeoCucc


Bizonyára elsősorban nem az akadályozta meg a házigazdákat a dobogó teljes kisajátításában, hogy csupán két csapatuk indult a versenyen, hanem sokkal inkább az, hogy ennél több kanadai zászló sehogy sem férhetett volna el egy képen.

Már a keddi nap után a szurkolók piros-fehér örömtengerében úszhatott Kaillie Humphries és Heather Moyse, hiszen habár csak 13 századdal, de megszerezték az ideiglenes vezető pozíciót az amerikai Erin Pac - Elana Meyers kettős előtt, másnap azonban még meggyőzőbb teljesítményt nyújtva bebiztosították maguknak a helyet a dobogó legtetején. A hazaiak számára ezzel még nem volt vége a váratlan varázslatnak; Helen Upperton és Shelly-Ann Brown az utolsó menetet megnyerve előrekatapultálták magukat az ezüstérmes pozícióba, kihasználva egyben az amerikaiak hibáját, akik hiába tartották szinte végig második pozíciójukat, a mindent eldöntő futamban egy kisebb megingás miatt csak a 8. helyen végeztek, így a pódiumon is leszorultak a legalsó szintre. Az Egyesült Államoknak két további csapatukkal emellett sikerült elcsípniük az 5. és a 6. pozíciót is, így szinte teljes észak-amerikai erőfölénnyel zárult az egyetlen női bobverseny.

Az olimpiai címvédő, és ennek nyomán előzetesen most is az élre várt német csapat az, amely egyedüli nem-észak-amerikaiként beékelődött az élmezőnybe. Sandra Kiriasis és Christin Senkel azonban már több mint másfél másodperces lemaradást szedtek össze, miután sorrendben 3.-4.-6.-5. helyeken zárták az egyes futamokat. A történethez ráadásul az is hozzátartozik, hogy egészen az utolsó előtti pillanatig nem ők voltak a legjobban teljesítő germán csapat...

A Cathleen Martini és Romy Logsch alkotta második német páros meglepetést okozva már az első menetben elcsípte a második helyet holtverenyben az amerikaiakkal, és egészen a negyedik fordulóig úgy nézett ki, ők fogják újabb éremmel gazdagítani a whistleri pályán eddig a medálok nagy hányadát begyűjtő hazájukat. Ebben pedig nem más, mint az elmúlt napokban hírhedté vált (a versenyzők között gyakran ironikusan csak "50-50%"-ként emlegetett) 13-as kanyar akadályozta meg őket. Mint már mostanában annyi bajtársuk, ők is felborultak, de szerencsésen megúszták a balesetet, viszont ezzel búcsút is inthettek a már oly közelinek érzett dobogónak.

Nem ők voltak az egyedüliek akiknek idő előtt fel kellett adniuk a küzdelmet. A brit Nicola Minichiello és Gillian Cooke páros által koordinált bob a harmadik menetben kelt önálló életre, s habár a lányok nem borultak fel vele, miután Gillian az ütközés után a lábát fájlalta, ráadásul a bob is megsérült, a párosnak (akik nem mellesleg a tavalyi világbajnokság győztesei) a 10. helyről fel kellett adniuk a küzdelmet.

A kanadaiak második aranyukat szerezték a csúszó számokban, miután Jon Montgomery tudott diadalmaskodni férfi szkeletonban. A házigazdák ezzel jelenleg az olimpia éremtáblázatán a 3. helyen állnak.

 

Helyezés Versenyzők Ország Összesítés Hátrány
1 Kaillie Humphries - Heather Moyse Kanada 3:32.28  
2 Helen Upperton - Shelly-Ann Brown Kanada 3:33.13 +00:85
3 Erin Pac - Elana Meyers USA 3:33.40 +01:12
4 Sandra Kiriasis - Christin Senkel Németország 3:33.81 +01:53
5 Bree Schaaf - Emily Azevedo USA 3:34.05 +01:77
6 Shauna Rohbock - Michelle Rzepka USA 3:34.06 +01:78

 

Részletes eredménylista az egyes futamok részeredményeivel az alábbi linken elérhető.

Az utolsó csúszó-szám a férfiak négyes bobversenye lesz, amit pénteken és szombaton rendeznek.

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia bob

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr191789849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása