HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Szanaszét lőtték magukat a norvég férfiak, megszakadt sorozatuk; a hölgyeknél a norvég Tora Berger nyert

2010.12.17. 20:49 :: BBali06

A biatlonosok az ausztriai Hochfilzenből a szlovéniai Pokljukába utaztak, két verseny erejéig, egy egyéni és egy sprintversenyre. A vasárnapi vegyes váltó, úgy mond a karácsonyi ,,buli" lesz.

FÉRFIAK

photoDélelőtt fél 11-kor rajtolt el a férfiak 20 km-es versenye. Folytatódik-e a norvég hegemónia? Ez volt a kérdés Pokljukában, hiszen az északiak mind az öt idei versenyt megnyerték.Az erős szél azonban alaposan megtréfálta őket, mert elég gyengén lőttek: az első sorozatban Bö és Svendsen is hármat rontott, a másodikban pedig Björndalen négyet, így ők gyorsan elszálltak.

Az első sorozatot követően így a francia Boeuf állt az élen, aki Hochfilzenben egy dobogós helyet csípett el, majd gyorsan átment Davosba, ahol a sífutók sprintversenyében lett huszadik. A francia gyorsan futott, de a második sorozatban ő is rontott egyet, így ezután az osztrák Sumann állhatott az élre.

A harmadikban Sumann is rontott, de sokáig így is az élen maradt. Sumann a negyedik lövészetben kettőt hibázott, így nagyon elszállt. Björndalen ekkor már 7 lövőhibát követett el, óriási meglepetés...

A negyedik sorozatot követően sokáig a mindössze a harmadik sorozatban egyet hibázó svájci Benjamin Weger állt az élen. Majd jött az első lövészetben egyet rontó, azután hibátlanul lövő Mesotitsch, és átvette a vezetést.

De nem volt vége a versenynek! A 102-es induló (tehát az utolsó előttiként, az esélytelenek nyugalmával) ukrán Berezhnoy hibátlanul lőtt az első két lövészetben, sőt a harmadikban is, ekkor fél perccel átvette a vezetést Mosotitschék előtt.

A negyedik lövészetnél az volt a kérdés, az ukrán feállhat e a dobogóra. merthogy eléggé lelassult, így talám már ekkor garantálható volt, hogy Mesotitch nyer. Az ukrán rontott egyet, így a harmadik volt a lőtérből kifelé jövet, futásban azonban honfitársa, Sergej Sednev is megelőzte, élete legjobb eredményét beállítva. Mesotitch nyert, Weger a második (élete legjobb eredmény), Sednev a harmadik, kéthét alatt ez a második dobogós helyezése.

A világkupa éllovasai közül Boe végül négy hibával a 12., Svendsen ugyancsak néggyel a 16. helyen végzett, míg Björndalen héttel még vk-pontot sem szerzett, s végül csak az 55. lett, de így is maradtak összetettben az első három helyen.

A 103 induló között volt egy magyar versenyző is: 66-os rajtszámmal indult Gombos Károly, aki az első sorozatban egyszer, a másodikban kétszer, a harmadikban háromszor rontott, a negyedikben viszont hibátlan maradt, s így végül a 96. helyen végzett.

VÉGEREDMÉNY:

1.Mesotitsch (osztrák) 52:05.6 (1 lövőhiba)

2.Weger (svájci) +58.4 (1)

3.Sednev (ukrán) +1:21.2 (2)

4.Berezhnoy (ukrán) + 1:28.0 (1)

5.Jay (francia) +1:43.4 (1)

96.Gombos (magyar) +12:05.5 (6)

Férfi egyéni, végeredmény

ÖSSZETETT:

1.Svendsen (norvég) 282 pont

2.Boe (norvég) 275

3.Björndalen (norvég) 235

NŐK:

photoA nők 15 kilométeres versenyén folytatódott a legjobbak hibahalmozása: Ekholm, Neuner, Domracseva és Kuzmina is négy rontással zárt. A kakukktojás a finn Mäkäräinen volt, aki egészen az utolsó sorozatig hibátlan maradt, ráadásul remekül is futott, így sokáig az élen állt.

Az utolsó sorozatában azonban egyszer hibázott, s ezt kihasználva a szám olimpiai bajnoka, a norvég Tora Berger, aki az utolsó lövészetet követően hat másodperccel megelőzte. Persze a tendencia azt mutatta, hogy a finn az utolsó három kilométeren ledolgozza a hátrányt.

Így is történt: 1200 méterrel a cél előtt a hat másodperces hátrány már négy másodperces előnyre fordult. A norvég azonban félelmetes hajrázó, s újabb fél kilométer után már csak két másodperc volt a különbség. Az edzői által is hajszolt versenyző a hátralévő távon ledolgozta a hátrányt, s végül 1.8 másodperccel megelőzte a finnt.

A harmadik végül a hibátlan francia Marie Laure Brunet lett. Az összetett világkupában Mäkäräinen tovább növelte előnyét két svéd riválisa, az ezúttal csak 24. Ekholm és a 7. Zidek előtt.

A program szombaton a férfi és női sprintversennyel folytatódik Pokljukában.

VÉGEREDMÉNY:

1.T.Berger (norvég) 42:47.0 (0 lövőhiba)

2.Mäkäräinen (finn)  +1.8 mp (1 lövőhiba)

3.Brunet (francia) +35.3 (0)

4.Valj Semerenko (ukrán) +40.1 (0)

5.Zaitseva (orosz) +54.1 (1)

Női egyéni, végeredmény

ÖSSZETETT:

1.Mäkäräinen (finn) 306 pont

2.Ekholm (svéd) 253

3.Zidek (svéd) 240

komment

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr42522762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása