HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Boe és Kuzmina meglepte a nagyokat

2010.12.12. 12:20 :: BBali06

photoPénteken a sprintversenyekkel kezdődött el a hochfilzeni biatlon hétvége.

A férfiak 10 kilométeres versenyén rendhagyó módon ezúttal a mezőny második felében indultak a nagyobb nevek, s nem is igazán jártak jól, mert az idő előrehaladtával egyre jobban kezdett szakadni a hó, ami a látási viszonyokat és a futóteljesítményt is lényegesen befolyásolta.

Így fordulhatott elő, hogy az első lövészetet követően a 33-as rajtszámmal induló francia Alexis Boeuf állt az élen a szlovén Bauer és az ukrán Szednyev előtt. A második lövészet során azonban mindhárman hibáztak (Bauer négyszer is).

Bár a hatvanegyedikként startoló norvég Tarjei Boe alaposan megszenvedett a második lövészetével – jóval többet pepecselt a célzással, mint az átlag –, megérte mindez, mert hibátlanul teljesített, a futásával pedig kompenzálni tudta az álló sorozatnál elfecsérelt időt.Egyébként Boe is a szakadó hóban volt kint a pályán, ami eléggé érdekes a többiekre nézve, hiszen szanaszét lőtte magát mindenki.

Húsz másodperces előnnyel vágott neki a harmadik körnek Boe, a célba érésekor azonban ez már 27.5-re nőtt az ukrán Szednyev előtt, aki úgy verte meg 6 másodperccel Boeuföt, hogy a francia egyszer elesett. Mindenesetre Boe eddigi legjobb helyezése a múlt heti östersundi versenyen megszerzett két negyedik hely volt, azaz először állhatott dobogóra, s mindjárt a tetejére.

Az összetett világkupában címvédő és most is élen álló norvég Emil Hegle Svendsen ezúttal gyengébben lőtt, kétszer is rontott, így fél másodperccel Boeuf mögé szorult a negyedik pozícióba, míg honfitársa, a legutóbbi versenyt megnyerő Ole Einar Björndalen csak egyszer rontott, viszont gyengébben futott, s végül csak tizedik lett.

A 104 induló között volt egy magyar szereplő is: Gombos Károly 91-es rajtszámmal indult, s az első lövészete során háromszor is rontott, amivel az utolsó helyen állt, így a sorozatot követően fel is adta a küzdelmet. 

VÉGEREDMÉNY:

1.Boe (norvég) 28:17.6 (0)

2.Sednev (ukrán) +27.5 mp (1)

3.Boeuf (francia) +33.3 mp (1)

4.Svendsen (norvég) +33.8 mp (2)

5.Landertinger (osztrák) +41.8 mp (1)

Férfi sprint, végeredmény

A hóesés nem állt el a hölgyek 7.5 km-es versenyének rajtjára sem. A legjobban az ukrán Valj Szemerenko kezdett, akinek tíz másodperces előnye volt az első lövészet után Kuzmina előtt. A második lövészetében azonban háromszor is rontott, így ekkor a szlovák olimpiai bajnoknő vette át – majd' 23 másodperccel – a vezetést a svéd Helena Ekholm előtt.Ekkor már borítékolható volt, hogy Kuzminát senki nem fogja tudni megelőzni, sőt a két éve összetett világkupát nyerő svédet a fehérorosz Domracseva, az összetett világkupában vezető finn Mäkäräinen és a norvég Flatland is lehagyta, pedig mindhármuknak kellett egy büntetőkört is futniuk.

VÉGEREDMÉNY:

1.Kuzmina (szlovák) 25:30.6 (0)

2.Domracheva (fehérorosz) +19.8 mp (1)

3.Mäkäräinen (finn) +23.8 mp (1)

4.Flatland (norvég) +25.9 mp (1)

5.Ekholm (svéd) +28 mp (0)

Női sprint, végeredmény

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr552510609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása