HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Bjoerndalen duplázott

2009.12.12. 12:58 :: BBali06

Az ausztriai Hochfilzenben folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. Először a hölgyek 7.5 km-es sprintversenyére került sor, amelyben végül kettős svéd győzelem született: az első helyen Anna-Carin Olofsson végzett, megelőzve az összetett első Helena Jonssont.

Az első lövészetet követően Olofsson és Jonsson állt az élen, de mindössze két másodperc előnnyel vezettek a két német előtt, Magdalena Neuner és Kati Wilhelm őket követte az orosz Olga Zajceva.

A következő két és fél kilométert azonban alaposan megnyomták a svédek, s ami még ennél is fontosabb, ezt követően is hibátlanul lőttek. Neuner kénytelen volt két büntetőkört is futni, így visszaesett.  A svédeknek már fél perc körülire nőtt az előnyük a harmadik helyre feljövő német Tina Bachmann előtt.

photo

Olofsson 6.4 másodperccel vezetett Jonsson előtt, ami a célban 11.1-re nőtt.  A harmadik helyet végül az egy büntetőkört futó Zajceva szerezte meg, közel 50 másodperces hátránnyal, ami azért is fontos, mert szombaton 10 km-es üldözőversenyben a pénteki időkülönbségekkel rajtoltatják majd el a mezőnyt.

SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA) 

NŐI 7.5 KM-ES SPRINTVERSENY

 

1. Anna-Carin Olofsson (svéd)

23:10.8 (0 lövőhiba)

2. Helena Jonsson (svéd)

+11.1 (0)

3. Olga Zajceva (orosz)

+49.7 (1)

A férfiak 10 km-es sprintversenyével folytatódott az ausztriai Hochfilzenben a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet az ötszörös olimpiai bajnok, összetett vk-címvédő, s immár 92. sikerét arató norvég Ole-Einar Björndalen szerezte meg az orosz Nyikolaj Kruglov és Jevgenyij Usztyugov előtt.

Az első lövészet után az osztrák Eder állt az élen, de a második lövészetnél kettőt rontott, aígy visszaesett a 6. helyre. Az első lövészetnél a fehérorosz Valjulin állt a második helyen, de ő is hibázott, neki viszont a legjobb tízbe sem sikerült kerülnie. Csudov összesen egy hibát vétett, így a második lövészetet követően már a múlt heti östersundi sprintet is megnyerő norvég Björndalen vezetett.

photo

Az ötszörös olimpiai bajnok az első lövészet után még csak a negyedik hely volt, de ő a másodikban is hibátlan maradt, s mivel kitűnően hajrázott, végül 6.7 másodperccel előzte meg a második helyen záró, szintén hibátlan orosz Nikolaj Kruglovot, illetve 10.1-gyel annak honfitársát, az egyet rontó Evgeny Usztyugovot.Ole Einar Bjoerndalen a múlt héten Östersund-ban is nyerni tudott a sprintversenyben, ezzel már két győzelemnél tart. Az összetettben vezető Emil Hegle Svendsen csak 9.lett.

A 137 tagú mezőnyben két magyar is rajthoz állt: Tagscherer Imre az első lövészetét hibátlanul teljesítette, a másodikban azonban ötből négyet is tévesztett, így a 123. helyen zárt. Gombos Károly fekvőben egyet, állóban viszont csak kettőt rontott, ám a futóideje jóval gyengébb volt Tagschererénél, így meg kellett elégednie a 125. pozícióval, amit holtversenyben ért el a belga Vincent Naveau-val.

A verseny leviccesebb jelenete az volt, mikor a moldovai Victor Pinzaru (128.) és a helyi versenyző, az osztrák Michael Hauser (53.) összeakadt, ennek a moldovai látta kárát, hiszen elesett.

Ffi sprint, végeredmény

 

SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA) 

FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY

 

1. Ole-Einar Björndalen (norvég)

26:14:0 (0)

2. Nyikolaj Kruglov (orosz)

+6.7 (0)

3. Jevgenyij Usztyugov (orosz)

+10.1 (1)

...

 

123. Tagscherer Imre (magyar)

+4:48.8 (4)

125. Gombos Károly (magyar)

+5:18.3 (3)

 

 

komment

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr691592263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása