HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Rövidpályás gyorskorcsolya: Negyedik a női váltó!

2018.02.20. 20:37 :: Síparadicsom Blog

Kína és Kanada A-döntős kizárásának következtében három olimpiai pontot ért a B-finálé második helye. A mai selejtezőkből három magyar is továbblépett.

Ugyan időrendben a női 1000 méter és a férfi 500 méter küzdelmei hamarabb lezajlottak, mint a női 3000 méteres váltó döntői, de egyértelműen élre kívánkozik Jászapáti Petráék kimagasló 4. helye.

180220váltó.jpg

A short-track furfangossága is közrejátszott ebben: Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra kvartett ugyan csak a B-döntőben szerepelhetett, mégis egy helyezésre maradt el a harmadik, a futamot világcsúccsal megnyerő hollandok mögött. A B-finálé első két helyezettje, Kína és Kanada baklövésének és kizárásának köszönhette, hogy két helyet előrébb léphetett az eredménylistán.  Persze, fene bánja, hiszen a riválisok „egymásba akadása” a magyar rövidpályás gyorskorcsolya egyik legédesebb napját hozta el hazánk számára. – Nem azért nem örültünk, mert elégedetlenek voltunk, hanem mert rettenetesen elfáradtunk. Örültünk, hogy lihegünk – olvasható Jászapáti nyilatkozata a Magyar Országos Korcsolya Szövetség hivatalos honlapján.

Lányaink teljesítményének értékét még inkább emeli, hogy tartani tudták az iramot a minden kört maximális fordulatszámon teljesítő hollandokkal.

180220keszler

A nap első megmérettetésén Keszler és Jászapáti volt terítéken. Előbbi a brit Elise Christie-vel, a holland Lara van Ruijvennel és a lengyel Magdalena Warakomskával került szembe. A futam során Keszler éretten, lelkesen küzdött, de végül az egész olimpia egyik legpechesebb sportolója, Elise Christie kipenderítette őt, aki Pjongcsangban esést követően már másodszor szorult ápolásra. Eredmény: a brit újfent kizárásra került, Keszler viszont várhatja a csütörtöki napot.

180220jaászapáti.jpg

Az 1500-on remeklő Jászapáti viszont nem járt szerencsével, a verhetőnek tűnő orosz, holland és kazah ellenfél nem adott neki esélyt, a futam utolsó helyén ért célba, így számára már csak a szurkolás maradt.

180220shaolin.jpg

A várva várt 500-as férfi futamok egyértelműen azt hozták, amit vártam tőlük. A Dél-Koreában eddig minden egyéni számában elvérző, de 500-on a legerősebb Liu Shaoang a népes mezőny hatodik futamában kapott helyet, és végül magabiztosan, első helyen viharzott tovább: orosz, azeri és japán ellenlábasai nem találtak rajta fogást.

A fivér, a 22 éves Liu Shaolin Sándor jóval veretesebb ellenfelek gyűrűjében találta magát, ott volt az 1000-en második amerikai John Henry Krueger, az olimpiai orosz csapat doppingolással fenyegetett élversenyzője, Szemjon Jelisztratov és a kínai Han Tien-jü. Szerencsére Sanyi tanult a korábbi hibáiból, és pazarul rajtolt, onnantól kezdve pedig már ki sem engedte a markából a sikert.

180220knoch

A harmadik magyar induló, a Pjongcsangban egyéniben először szereplő Knoch Viktor honi bajtársaihoz hasonlóan jó rajtot vett, ugyan később beelőzte őt a hazai Szo Ji-ra, de még élt az esély. Az utolsó kanyar azonban kifogott a legrutinosabb honfitársunkon, kicsúszott, így oda a folytatás.

Az utolsó egyéni számok hátralévő futamaira csütörtökön kerül sor, készüljön mindenki, férfi 500-on nagy durranásra számíthatunk…

Téli Olimpia, rövid pályás gyorskorcsolya, Női 3000 méteres váltó végeredménye:

1. Dél-Korea (Sim Szuk Hi, Csoj Min Dzsung, Kim Je Dzsin, Kim A Lang) 4:07.361 (A-döntő)
2. Olaszország 4:15.901 (A-döntő)
3. Hollandia 4:03.471 – világcsúcs (B-döntő)
4. Magyarország (Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca) 4:03.603 – országos csúcs (B-döntő)
5. Orosz csapat 4:08.838 (B-döntő)
6. Japán 4:12.664 (B-döntő)
Kínát (A-döntő) és Kanadát (A-döntő) kizárták.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr913686098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása