HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Helyreállt a világ rendje az olimpián

2018.02.18. 15:18 :: bendzsi98

Heti összefoglaló a pjongcsangi sífutószámokról.

Három versenyszám beszámolójával is adósak vagyunk a pjongcsangi téli olimpia sífutó-szekciójából. Heti összefoglalónkat így nem is kezdhetnénk mással, mint a klasszikus stílusú sprintekkel, amelyeket kedden rendeztek meg.

 

S amelyeken - nyugodtan mondhatjuk - nem született meglepetés, sőt, olimpiához "méltatlanul" nagyon is a papírforma igazolódott be. A hölgyeknél Stina Nilsson ihletett teljesítményt nyújtva diadalmaskodott, fölényét és aranyérmét senki és semmi nem akadályozta - riválisai jóformán megszorítani sem tudták őt. Az ezüstérmet a címvédő Maiken Caspersen Falla nyakába akasztották, míg a bronzérmet kisebb meglepetésre az orosz Julia Belorukova szerezte meg. Az uraknál is hasonlóan sémaszerű végeredmény született, Johannes Hoesflot Klaebo sikeréhez kétség sem férhetett, Federico Pellegrino lett a második, míg a Belorukovához hasonlóan meglepetésember, Alexander Bolshunov a harmadik. A magyar Kónya Ádám a 67. helyen zárt a 79 fős mezőnyben.

Johannes Hoesflot Klaebo a következő évek legnagyobb sztárja lehet

 

Két nappal később a szabad stílusú egyenkénti indításos viadallal folytatódtak a küzdelmek. A nőknél helyreállt a világ rendje, és végre a norvégok is aranyéremnek örülhettek, de nem Marit Björgen, Ingvild Flugstad Östberg vagy Heidi Weng révén - Ragnhild Haga nyert, nem is kevéssel legyalulva a mezőnyt. Björgennek azért egy bronz csak összejött, kettőjük közé Charlotte Kalla furakodott be. A férfiaknál "hagai" produkcióval Dario Cologna simázott, megelőzve a pjongcsangi olimpia nagy szenzációit, Simen Hegstad Krügert és azt a Denis Spitsovot, aki junior-világbajnokként nem mást szorított le a dobogóról, mint Martin Johnsrud Sundbyt.

Méterekkel a föld fölött, Ragnhild Haga előadásában

 

És ha már történelmi pillanatok, akkor a váltóversenyek sem maradhattak ki a sorból: szombaton a hölgyeknél, vasárnap az uraknál állították helyre renoméjukat a norvégok, hisz míg Szocsiban egyik staféta sem nyert érmet, itt mindkettő olimpiai bajnok lett, ötven év után végrehajtva a nagy duplázást. Ehhez kellett Marit Björgen remek hajrája Stina Nilsson ellen, valamint Johannes Hoesflot Klaebo szép előnymegtartása Denis Spitsovval szemben - végül az uraknál az ezüsttel, a hölgyeknél a bronzzal kellett beérnie az oroszoknak (akarjuk mondani, az orosz származású olimpiai sportolóknak). A kellő lökést az utolsó hétre a sífutóknak a franciák lehengerlő bravúrja adta meg vasárnap: a Jean-Marc Gaillard, Maurice Manificat, Clement Parisse, Adrien Backscheider kvartett sokáig az elsőségért is harcban volt, végül harmadik lett.

A norvégok egyértelműsítették, ki az úr a háznál

 

Folytatás szerdán a csapatsprintekkel, majd a záró hétvégén a klasszikus stílusú tömegrajtosokkal.

komment

Címkék: olimpia sífutás sífutás olimpia pjongcsang

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr5313678866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása