HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Betli után parádé: aláztak a norvégok az olimpián

2018.02.11. 13:46 :: bendzsi98

 

Persze csak azok után, hogy a svédek adtak egy kijózanító pofont a válogatottnak a nyitónapon...

A síatlonokkal kezdődött meg a sífutók számára a 2018-as pjongcsangi olimpia. A nyitónapon a nők kezdtek: a 7,5+7,5 kilométeres szám különlegessége, hogy a táv első felét klasszikus, a másodikat szabad stílusban teljesítik a versenyzők.

Óriási csatára volt kilátás, ehhez képest vérbeli taktika-és erőfitogtatást láthatott a publikum. Mindez főleg a norvégok egyetlen igazán jó formában lévő versenyzőjének, Marit Björgennek volt köszönhető, aki a táv elejétől az élre állt, és sorra szakította le riválisait - olyannyira, hogy mindössze hét-nyolc ember tudta tartani a tempóját.

Egészen az utolsó körig úgy tűnt, Björgent nem lehet megverni, ekkor azonban egy emelkedőn Charlotte Kalla robbantott, és egy csapásra el is döntötte az első olimpiai arany sorsát. A 30 éves svéd kitűnő ütemben és iramban lépett meg, s egy pillanatig nem volt kérdéses, utolérik-e. A vancouveri és a szocsi játékok után a harmadik olimpiáján is diadalmaskodó Kalla mögött Björgen lett a második, míg a finn Krista Pärmäkoski végzett bronzérmes pozícióban.

Teljes eredmények itt!

Egy nappal később a férfiak 15+15 kilométeres versenyén olyat láttunk, amilyet olimpián ritkán. A szombaton mondhatni betliző norvégok felszívták magukat, és az urak "megbosszulták" a hölgyek viszonylagos sikertelenségét: egyszerűen lealázták a mezőnyt.

A győzelmet végül az a Simen Hegstad Krueger szerezte meg, aki a rajtot követően nem sokkal elesett, és bő félperces hátrányból kapaszkodott vissza. Az utolsó körben lépett el vetélytársaitól, pillanatok alatt húsz másodperces előnyt épített ki magának, ez pedig tökéletesen elég volt a célig. Az ezüstérem Martin Johnsrud Sundby, a bronzérem Hans Christer Holund nyakába kerül - Johannes Hoesflot Klaebo mindössze tizedik lett. A szám talán legnagyobb esélyese, Dario Cologna a hatodik helyen zárt.

Teljes eredmények itt!

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia sífutás sífutás olimpia pjongcsang

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr513655680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása