HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Kiknek érhet egy lövés olimpiai aranyat?

2018.02.10. 09:52 :: bendzsi98

 

Vélhetően a biatlonosok hónapok óta ezzel a kérdéssel kelnek-fekszenek. Pjongcsangban eljön a valóság pillanata!

 

 

11 versenyszámban osztanak érmet biatlonban a XXIII. téli olimpiai játékokon. Előzetesünkben felsoroljuk az öt-öt legnagyobb esélyest, akire érdemes odafigyelni a következő három hét során!

 

biatlon

A menetrend

 

Nők:

  1. Anastasiya Kuzmina: egészen elképesztő tettet hajthat végre a szlovák színekben versenyző 33 éves kiválóság, aki hihetetlen módon újra magára talált az olimpia előtt. Az összetett világkupában második helyen álló, ám néha már-már lehengerlő dominanciával versenyeket nyerő Kuzmina 2010-ben és 2014-ben is olimpiai bajnok lett sprintben, és nagy összegben fogadnánk arra, hogy összejön a triplázás. Vagy még több…
  1. Kaisa Mäkäräinen: a versenyző, akiről sosem lehet tudni, épp hogy kel fel. Vezeti az összetett világkupát, megbízható, gyors, ám nem érezzük rajta, hogy benne lenne egy olimpiai bajnoki cím. Vancouverben és Szocsiban befuccsolt, mint ahogy igazából a hanti-manszijszki világbajnokságot kivéve az összes nagy versenyén.
  1. Laura Dahlmeier: nehézkesen indult az idénye, ám egyértelműen a legnagyobb kihívója Kuzminának – vagy ha úgy tetszik, önmagának. Aki egy világbajnokságon képes öt aranyérmet nyerni – márpedig tavaly, Hochfilzenben ezt tette -, az nem utazhat outsiderként egy olimpiára. Nem is így áll rajthoz…
  1. Dorothea Wierer: saját elmondása szerint utolsó olimpiája következhet az olasz kiválóságnak, aki, ha elkapja a fonalat, verhetetlen. Ehhez mindössze hibátlan lövészetre lesz szüksége, a futóteljesítményével nincs baj. Mondjuk az is benne van, hogy érem nélkül végez.
  1. Darya Domracheva: antholzi győzelmével jelezte, rá márpedig számítani kell, ha esélyesekről beszélünk. Megbízható, összeszedett versenyző, a rutinja tényleg aranyat érhet.

     +1:  Denise Herrmann: a legnagyobb talány. A sífutóból biatlonossá avanzsáló német frenetikus szezonkezdetét követően kissé visszaesett – avagy inkább úgy fogalmaznánk, egyszer fent, egyszer lent. Szocsiban sífutásban szerzett olimpiai bronzot a német 4x5 kilométeres váltóval, most puskával a hátán állhat akár a dobogó legmagasabb fokára.

IBU-World-Cup-Biathlon-Womens-Sprint

 

Férfiak:

  1. Johannes Thignes Boe és Martin Fourcade: egyértelműen a két nagy, Martin Fourcade és Johannes Thignes Boe párharcáról szólhatnak a következő hetek. Nem is tudunk kettejük között különbséget tenni – hol egyikük, hol másikuk diadalmaskodott a jelenleg is zajló idényben. Futóteljesítményben az összképet nézve talán a norvég mutatott picivel jobb formát, ám Fourcade sem hagyta magát; ami dönthet, az a napi állapot és a napi lövőteljesítmény. Gyakorlatilag egyenrangúan állnak a mezőny felett.
  1. Emil Hegle Svendsen: „jó az öreg a háznál”, vagyis nem is olyan öreg, de utolsó olimpiája a pjongcsangi. A norvég Oestersundban nyert egyet már idén, Antholzban is jól teljesített, könnyen lehet, hogy az eddigi olimpiákról szerzett rutinjával odaér Boe és Fourcade mögé – s ha ők el vannak foglalva egymással, elé is…
  1. Tarjei Boe: a kérdőjelet ő jelenti. Hol emberfeletti (Antholz, tömegrajtos, 2. hely), hol szörnyű teljesítményt nyújt (Antholz, üldözéses, 29. hely), mindenesetre többször állhatott már a pódiumon a szezonban. Ha hibátlanul lő, kihívója lehet akár testvérének és Fourcade-nak is.
  1. Jakov Fak: a stabilitással függ össze a szlovén neve. Újra magára talált, az összetettben a 3. helyet foglalja el, s noha túl a harmincon már nem a legrobbanékonyabb, hibátlan lövészettel Vancouver után ismét érmet szerezhet. Kétszeres világbajnokként (és nagy „stabilpartnere”, Anton Shipulin hiányában) illene is neki.

      +1: Arnd Peiffer: a németek közül talán ő a legkiemelkedőbb. Felfelé ível a formája, a váltóban mindenképp meghatározó láncszem lesz, de egyéniben is villanthat egyet. Vancouver és Szocsi nem jött össze neki, itt a nagy lehetőség számára.

 

S noha a sportág történetének legnagyobb alakja, Ole Einar Björndalen kimaradt a norvég keretből, és mindössze mint felesége, Darya Domracheva partnere (és ezáltal a fehérorosz csapat edzői stábjának tagja) lesz jelen, azért érdemes lesz figyelmi a versenyeket...

Kövessetek minket a Facebookon, hogy ne maradjatok le a legfrissebb híreinkről!

komment

Címkék: olimpia biatlon biatlon olimpia pjongcsang

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr1313651412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

staropramen 2018.02.10. 19:35:18

Jakov Fakról sok mindent el lehet mondani de azt ,hogy szlovák lenne azt nem.

1987. augusztus 1én született Rijekában (Horvátország)és 2010 -től szlovén színekben versenyez

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2018.02.10. 19:56:51

@staropramen: Bizonyára elírás történhetett. Köszönjük a kiigazítást, javítottuk.

staropramen 2018.02.11. 12:20:51

Most indul a férfi sprint.
Kíváncsian várom az eredményt.
süti beállítások módosítása