HTML

Síparadicsom

Köszöntünk a Síparadicsomban! Lemaradtál a hétvégi versenyekről, vagy újra szeretnéd olvasni a történéseket? Érdekelnek a háttérinformációk, többet szeretnél tudni a téli sportok történetéről? Alpesi és északi sí, biatlon és curling, minden mennyiségben! Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz: siparadicsomblog@gmail.com

Facebook

A ti véleményeitek

Új győzteseket avatott a pokljukai hétvége első két napja

2009.12.19. 20:31 :: BBali06

Két hete az östersundi nyitóversenyt a világkupa címvédője és jelenlegi éllovasa, a svéd Helena Jonsson nyerte meg, s ezúttal is remekül kezdett. Igaz, az első lövészetet még csak a negyedik helyen zárta, amelyben még három német versenyző – Neuner, Hauswald és Henkel – előzte meg, ám a második, álló lövészetben előbbi kettő hármat, utóbbi pedig egyet elhibázott, így ők jelentősen visszaestek.

A második lövészetet követően így Jonsson vette át a vezetést, és mivel ezt követően sem rontott egyszer sem, 43:04.1-es idővel teljesen megérdemelten szerezte meg  idei harmadik győzelmét. Bár az utolsó lövészetnél még szorongatta őt Gregorin, ám akkor a szlovén kétszer is rontott.

Elsőként Anastasiya Kuzmina rajtolt,aki végül hamradikként zárt, egy lövőhibával.

Jonsson honfitársnője, Anna-Carin Olofsson, aki az első lövészetében egyet hibázott, azt követően azonban egyszer sem, így remek futással feljött a második helyre, s erősítette meg második helyét az összetett vk-ban.

 SÍLÖVŐ-VK, POKLJUKA (SZLOVÉNIA)

NŐI 15 KM-ES EGYENKÉNTI INDÍTÁSOS

 

1. Helena Jonsson (svéd)

43:04.1 (0)

2. Anna-Carin Olofsson (svéd)

+22.6 (1)

3. Anastasiya Kuzmina (szlovák)

+27.3 (1)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:

 

1. Helena Jonsson (svéd)

277

2. Anna-Carin Olofsson (svéd)

234

3. Olga Medvedceva (orosz)

184

A szlovéniai Pokljukában a férfiak 20 km-es egyenkénti indítású versenyével folyatódott csütörtök kora délután a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet az osztrák Christoph Sumann szerezte meg, aki győzelmével átvette a vezetést az összetett világkupában is, megelőzve a francia Simon Fourcade-ot és a norvég Alexander Ost. A világkupa két éllovasa, az eddigi négy versenyből kettőt-kettőt nyerő norvég Svendsen és Björndalen ezúttal nem állt rajthoz.

A férfiaknál az első két lövészet után az ukrán Derizsemlja volt állt az élen, ám a harmadiknál egyszer rontott (a negyedikben pedig kétszer), így a harmadik lövészet után az osztrák Sumann vette át a vezetést. Ugyan az utolsó lövészetében ő is rontott egyet, ám így is megszerezte a győzelmet, és ezzel átvette a vezetést az összetett világkupában.

A második a francia Simon Fourcade lett, aki ugyancsak egyszer rontott, de futásban nem bírta a versenyt Sumannal. Bár a norvég ászok hiányoztak (Svendsenen és Björndalenen kívül Hanevold és Berger sem indult), így is lett dobogósuk az északiaknak: Alexander Os, aki végül– ugyancsak egy lőhibával – a harmadik lett.

A 127 induló között két magyar versenyző is volt: Tagscherer Imre (97-es rajtszámmal) nyolc lövőhibával a 114. helyen végzett, míg Gombos Károly (130) kilencet hibázott, és a 121. lett. A két magyar fiú vancouveri tartalékhelyért vívott különpárbajában ezzel már 4–0-ra vezet Tagscherer.

 SÍLÖVŐ-VK, POKLJUKA (SZLOVÉNIA)

FÉRFI 20 KM-ES EGYENKÉNTI INDÍTÁSOS

 

  1. Christoph Sumann (osztrák)

52:19.8 (1)

  2. Simon Fourcade (francia)

+14.2 (1)

  3. Alexander Os (norvég)

+30.7 (1)

  ...

 

114. Tagscherer Imre (magyar)

+11.46.1 (8)

121. Gombos Károly (magyar)

+14:59.1 (9)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:

 

1. Christoph Sumann (osztrák)

225

2. Emil Hegle Svendsen (norvég)

206

3. Tim Burke (amerikai)

181

NŐI 15 KM-ES EGYENKÉNTI INDÍTÁSOS

 

1. Helena Jonsson (svéd)

43:04.1 (0)

2. Anna-Carin Olofsson (svéd)

+22.6 (1)

3. Anastasiya Kuzmina (szlovák)

+27.3 (1)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:

 

1. Helena Jonsson (svéd)

277

2. Anna-Carin Olofsson (svéd)

234

3. Olga Medvedceva (orosz)

184

A szlovéniai Pokljukában a női 7.5 km-es sprintversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet az orosz Szvetlana Szlepcova szerezte meg hibátlan lövőteljesítménnyel, és ezzel fel is jött az összetett világkupa harmadik helyére. Nem mellesleg ez volt az ötödik vk-sikere pályafutása során. A második honfitársnője, Anna Bogalij, míg a harmadik a német Magdalena Neuner lett.

A szakadó hóesésben az orosz Szvetlana Szlepcova számára sikerült legjobban az első, fekvő lövészet. A rajt előtt még az összetett világkupa negyedik helyén álló biatlonista ráadásul a második lövészetében sem hibázott, és végül több mint negyvenhárom másodperces előnnyel nyerte meg a viadalt, azaz ennyi előnyt dolgozott össze magának a vasárnapi 10 km-es üldözőversenyre.

A második helyen honfitársnője, az egyszer rontó Anna Bogalij végzett, míg a harmadikon a két lőhibát vétő, de remekül futó német Magdalena Neuner.

A világkupa két svéd éllovasának ez a nap nem sikerült: Helena Jonsson és Anna-Carin Olofsson is két büntetőkört volt kénytelen futni, így csak a 12., illetve a 11. helyezen kötöttek ki, de ettől függetlenül továbbra is ők állnak az élen összetettben.

Női sprint, teljes lista

 SÍLÖVŐ-VK, POKLJUKA (SZLOVÉNIA)

NŐI 7.5 KM-ES SPRINT

 

1. Szvetlana Szlepcova (orosz)

24:57.0 (0)

2. Anna Bogalij (orosz)

+43.4 (1)

3. Magdalena Neuner (német)

+1:02.6 (2)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:

 

1. Helena Jonsson (svéd)

306

2. Anna-Carin Olofsson (svéd)

264

3. Szvetlana Szlepcova (orosz)

212

A férfiaknál az első lövészettel az orosz Ivan Cserezov végzett a leggyorsabban, aki aztán a második, álló lövészetnél sem hibázott, és így magabiztosan nyerte a versenyt. A második az osztrák Dominik Landertinger lett, aki hatodikként rajtolt, először ért célba, egy büntetőkört volt kénytelen futni, de így is mindössze 11 másodperccel maradt el az orosz mögött. A harmadik helyen nagy meglepetésre a svájci Thomas Frei végzett 42.4 másodperces hátránnyal, ugyancsak egy lövőhibával. A bégén éppen hogy harmadik lett a svájci, ugyanis Tarjei Boe csak három tizeddel maradt el Frei-től.

photo

A csütörtöki 20 km-es versenyhez hasonlóan ezúttal sem állt rajthoz a két norvég ász: Ole Einar Björndalen és Emil Hegle Svendsen, míg távollétükben az összetett világkupa élére álló osztrák Christoph Sumann tíz lövéséből nyolcat elhibázott, így még a vasárnapi üldözőversenyen való indulásra sem szerzett jogot, miután nem került az első hatvan közé (103. lett). Sumann csak minimális előnnyel vezet az összetettben az ezúttal hatodikként záró amerikai Tim Burke és a negyedik francia Simon Fourcade előtt.

Tagscherer Imre és Gombos Károly is elrajtolt. . Előbbi bravúros teljesítménnyel, mindössze két lövőhibával még a vk-éllovas Sumannt is megelőzte, de sajnos ez is csak a 99. helyhez volt neki elég. Gombos Károly ugyancsak kétszer rontott, így végül 110. lett a 121 induló közül.
photo

Ffi sprint teljes lista

Szólj hozzá!

Címkék: biatlon biatlon világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://siparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr651609731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 SÍLÖVŐ-VK, POKLJUKA (SZLOVÉNIA)

FÉRFI 10 KM-ES SPRINT

 

1. Ivan Cserezov (orosz)

28:10.0 (0)

2. Dominik Landertinger (osztrák)

+11.1 (1)

3. Thomas Frei (svájci)

+42.4 (1)

...

 

99. Tagscherer Imre (magyar)

+4:14.1 (2)

110. Gombos Károly (magyar)

+5:22.1 (2)

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA: